20 / 04 / 2024

didim turizm

didim turizm

Aydın'ın Didim ilçesinde belediye tarafından Turizm Araştırmaları Derneği'nin (TURAD) katkılarıyla düzenlenen toplantıda Türk turizminin geleceği tartışıldı. Ayşegül Çakır, "Kültür turizmine ağırlık vermek istiyoruz" diye konuştu.

Didim Ticaret Odası turizmin gelişmesi için büyük bir adım attı!

Didim Ticaret Odası Didim’in kültürel değerleri arasında bulunan Dünyaca Ünlü Apollon Tapınağı, Milet Ören yeri ile Anadolu Beylikleri Dönemine ait İlyas Bey Külliyesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine yer alması için başvuru da bulundu.

Didim'de turizm sezonu sona erdi!

Didim Turizm Dernek Başkanı Alkaner: "Bu sene Almanlar ve Hollandalılar yoğun olarak ilçemize geldi. Bunun yanında Polonya, Slovakya ve Çekoslovakya gibi Doğu Avrupa ülkelerinden turistler, tatilleri için ilçemizi tercih etti."

Didim Turizm Yatırım İşletmecilik Anonim Şirketi kuruldu!

Didim Turizm Yatırım İşletmecilik Anonim Şirketi, İbrahim Ekşioğlu, İsmail Ekşioğlu tarafından 19 milyon 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 25 Kasım'da Kadıköy, Söğütlüçeşme Caddesi'nde kuruldu

Didim'de gurbetçi turist sayısında artış oldu!

Önemli turizm merkezlerinden Aydın 'ın Didim İlçesi 'nde, ramazan ayı nedeniyle yerli turist sayısında yaşanan azalmanın yurt dışında çalışan gurbetçilerin tatile gelmesiyle telafi edildiği bildirildi...

Barut Hotels, 140 milyon euroluk yatırımla Didim’e otel kuruyor

Akdeniz’in turizm markalarından biri olan Barut Hotels, deneyimini Ege bölgesine taşıyor. Şirket, Didim’de 547 ve 14 villalık Anda Barut Collection & BAYOU Villas adlı tesisleri kuracak.

Özak GYO'nun Didim arsasına 82.1 milyon TL'lik otel yapılacak!

Özak GYO'nun Aydın İli Didim İlçesi Altınkum Mahallesi'nde yer alan turizm tahsisli gayrimenkulüne ilişkin olarak gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı.

Özak GYO Didim gayrimenkulünün üst hakkı süresi tapuya tescillendi!

Özak GYO'nun Aydın İli Didim İlçesi  Altınkum Mahallesi'nde yer alan turizm tahsisli gayrimenkulüne ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından irtifak hakkı tesis işlemleri tamamlandı, 49 yıllık üst hakkı Özak GYO adına tapu siciline şerh edildi.

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Didim'de Antik Kral Yolu’na OSB kurulacak!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin yaptığı açıklamada Didim’de antik Kral Yolu üzerinde ve turizm bölgesinde Didim Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacağını söyledi.

Didim'de turizm alanındaki 36 kaçak yapı yıkıldı!

Aydın’ın Didim ilçesinde, turizm koruma ve gelişim bölgesi içerisinde yapılan kaçak yapılar Milli Emlak Müdürlüğü kararı ile Didim Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Özak GYO Didim ve Demre'de otel inşa edecek!

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, "Turizm sektöründe ise önümüzdeki yıllarda Didim ve Demre'de yer atan arsalanmızda Ela Resort'un ismini ve uluslararası standartlardaki kalitesini taşıyan yeni otel projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuşuyor.

Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi projesi hayata geçiyor!

Aydın'ın Didim ilçesinde hayata geçirilecek 'Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi' projesi ile 109 bin dönümlük alanda oluşturulacak serbest bölgede termal ve golf otelleri, eğlence mekanları ve alışveriş merkezleri yapılacak.

Didim First Class Otel 9 milyon 500 bin liraya tekrar icradan satılıyor!

Turizm sektörü kötü bir sezona giriş yaparken. Didim'de bir otel satılığa çıktı. Otelin satış bedeli. 9 milyon 500 bin lira.

Aydın Didim'de 2 yeni otel hizmete açıldı!

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde hizmet vermeye başlayan iki yeni otelle birlikte ilçedeki yatak kapasitesi 2 bin 565 arttı. Aquasis De Luxe Resort & Spa ve Aurum Moon Resort otelleri Didim'de 2016 turizm sezonuyla birlikte hizmete girdi.

Didim'de kültür turizmine ağırlık verilecek!

Aydın'ın Didim ilçesinde belediye tarafından Turizm Araştırmaları Derneği'nin (TURAD) katkılarıyla düzenlenen toplantıda Türk turizminin geleceği tartışıldı. Ayşegül Çakır, "Kültür turizmine ağırlık vermek istiyoruz" diye konuştu.

Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'nde Didim konuşuldu!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Turizm Platformu’nun işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi ile dünya kentleri Mersin’de buluştu.

Capital Partners Didim'de Kaplankaya turizm projesini hayata geçiriyor!

Capital Partners isimli şirket Güney Ege’de Bodrum ile Didim arasında, içinde 7 koyun da yer aldığı 4 milyon 820 bin metrekarelik alanda çok amaçlı bir turizm projesi gerçekleştiriyor.

didim turizm Haberi

didim turizm

"Turizmin Bugünü ve Geleceği; Analog'dan Dijital Çağa Geçiş" temasının işlendiği toplantıda, bölgesel turizm gelişimi ve Didim'in markalaşma faaliyetleri başlıklı sunumlar yapıldı.


Avrupa'ya açıldı


Toplantıya, Turizm eski Bakanı ve Turizm Araştırmaları Derneği Başkanı Bahattin Yücel, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Güney Ege Turistik ve Otelciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve turizmciler katıldı. Yücel, önemli sonuçların çıkacağı bu toplantıyla yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, analiz yapmadıkları ve kendilerini eleştirmedikleri taktirde analog çağda yakalayamadıkları çizgiyi, dijital çağda da yakalayamayacaklarını söyledi. Didim'in 1980'li yılların ortasında bir İngiliz tur operatörünün keşfetmesiyle Avrupa'ya açıldığını dile getiren Atabay, "O süreçten sonra Didim hızlı büyüdü, fakat gelişmedi. Bunda hepimizin...