27 / 04 / 2024

Dilovası Adatepe

Dilovası Adatepe

Kocaeli'de sanayi ve konut alanların iç içe girdiği Dilovası ilçesinde, kalan tek yeşil alan olan Adatepe'de ağaç kesimi mahkeme kararıyla durduruldu.

Dilovası Adatepe'de atık deposu olması mahkeme kararıyla durduruldu!

Çevre kirliliğinin had safhaya ulaştığı ve kanser vakalarının şıklığıyla tanınan Dilovası'nda halk tek yeşil alanları olan Adatepe'ye sahip çıktı. Yeşil alanın kimyevi atık deposu olması mahkeme kararıyla önlendi.

Dilovası Adatepe'de mahkeme ağaç kesimini durdurdu!

Dilovası’nda kalan tek yeşil alan olan Adatepe’de ağaç kesimi mahkeme kararıyla durduruldu. İlçe sakinlerinin 10 gün önce başlattıkları ’Yeşili Koruma Nöbeti’ de sürüyor. İşte ayrıntılar...

Kocaeli Adatepe imara mı açılıyor?

TBMM'DE konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi'nde revize imar planı tadilatı yapılacağını belirtti. Tarhan, Adatepe'nin imara açılması kaygısı içinde olduğunu söyledi.

Çeliktepe Adatepe Teras teslim tarihi!

Fiyatların 395 bin TL'den başladığı Adatepe Teras projesinde 82 adet daire bulunuyor. Peki Çeliktepe Adatepe Teras teslim tarihi ne zaman?

Adatepe Teras fiyat!

19 katlı tek blok şeklinde yükselen Adatepe Teras projesi 82 adet daireden meydana geliyor. Adatepe Teras fiyat listesi 395 bin TL'den başlıyor.

Kağıthane Adatepe Teras Evleri 395 bin TL'ye!

Toplam 82 adet daireden oluşan Kağıthane Adatepe Teras Evleri 395 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Kocaeli Dilovası'nda 5.6 milyon TL'ye satılık arsa ihalesi!

Dilovası Belediye Başkanlığı, Çerkeşli Köyü'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Sanayi depolama alanı olarak ayrılan arsanın satış bedeli 5 milyon 624 bin 682 TL olarak belirlendi.

Dilovası Körfez Geçiş Köprüsü Bağlantı Yolu için kamulaştırma!

Kocaeli Dilovası'nda bulunan bazı taşınmazların Dilovası Körfez Geçiş Köprüsü Bağlantı Yolu Projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kocaeli Dilovası Dilderesi Islah Projesi TBMM'de konu oldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Dilovası Dilderesi Islah Projesi ihalesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli Dilovası'nda 5.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Kocaeli Dilovası Belediye Başkanlığı, Çerkeşli Köyü'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Sanayi depolama alanı imarlı arsanın satış bedeli 5 milyon 624 bin 682 TL olarak belirlendi.

Dilovası Çerkeşli Köyü’ndeki futbol sahası tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent içinde vatandaşlara spor yapma imkanı sağlamaya devam ediyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Çerkeşli Köyü’nde futbol sahası inşa etti.

Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm projesi başladı!

Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesini, 4 sene süren planlama sürecinden sonra 1. Etap Proje inşaatı hafriyat ve fore kazık çalışmaları ile başlandı.

Sakarya Adatepe Köprüsü ne zaman açılacak?

Sakarya Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yapımı devam eden, Adatepe köprüsünü gezerek, incelemelerde bulundu.

Çanakkale Adatepe'de ev fiyatları boğazdaki yalılarla yarışıyor!

Kazdağları'nın eteklerinde kurulu, geçmişi antik çağlara dayanan Çanakkale'nin Adatepe köyündeki tarihi taş evlerin fiyatı adeta İstanbul Boğazı'na bakan yalılarla yarışıyor. Bu köyde günlük konaklama bedeli 750 liraya kadar çıkabiliyor.

Kocaeli Dilovası'nın yolları yenileniyor!

Kocaeli Dilovası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Yol Yapım ve Onarım ekipleri, kaldırım, asfaltlama ve yama çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalarda kaldırım kenarlarında bulunan fidan ve erişkin ağaçların kenarları özenle yapılarak koruma altına alınıyor.

Dilovası Adatepe Haberi

Dilovası Adatepe

Adatepe'deki ağaçları kesip petrol ve kimyasal depolama tank çiftliğine dönüştürmeye başladığını öne süren ilçe sakinlerinin 10 gün önce başlattıkları 'Yeşili Koruma Nöbeti' de sürüyor. 

KANSERLE ANILIYOR


Sanayi kuruluşlarından kaynaklanan hava ve çevre kirliliğinin yanı sıra kanser vakalarıyla da adı sıkça gündeme gelen Dilovası'nda, bazı firmalar ilçedeki tek yeşil alan olan, ayrıca belediyenin yaptırttığı bir tesis, çocuk bahçesi ve mesire alanı bulunan Adatepe'nin tapulu arazileri olduğunu savunarak ağaçları kesmeye başladı. Daha sonra burada kimyasal tank depoları yapmaya başlayan firmalarla ilgili olarak ilçe sakinleri dava açtı. 

Çalışmalar durdurulmayınca Yeşil Alanları Koruma ve Kalkındırma Derneği organizasyonuyla önce Adatepe'yi korumak adına buradaki mesire alanına çadır kurup nöbet tutmaya başladı. 


NÖBETE DEVAM

Dernek Başkanı Ahmet Cebeci'nin 2009 yılında, çalışmanın yürütmesinin durdurulması, iptali ve ormanın eski haline getirilmesi istemiyle açtığı...