26 / 04 / 2024

diploma olmadığı takdirde şantiye işçileri

diploma olmadığı takdirde şantiye işçileri

Çalışma hayatını ilgilendiren yeni tasarıya göre, işgüvenlik uzmanı ya da işyeri hekimi, işvereni uyardığı halde önlem almaması halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuracak.

Kira krizine yüzde 25 zam sınırı da çare olmadı! Ev sahibi kiracı davaları patladı!

Fahiş kira artışını önlemek için getirilen yüzde 25’lik sınır, ev sahibi-kiracı kavgalarına da çare olmadı. Birçok ev sahibi yüzde 25’ten çok kira artışı yapıyor.

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Eviniz depreme dayanıklı mı? İşte bir evin depreme dayanıklı olup olmadığını gösteren 7 detay!

Eviniz depreme dayanıklı mı? Bir evin depreme dayanıklı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte bir evin depreme dayanıklı olup olmadığını gösteren 7 detay...

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapuya dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?” sorusudur. İşte detaylar!

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu tapu alacak kişilerin merak ettiği soruların başında geliyor. İşte detaylar!

Tapuda ipotek olup olmadığı nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemleri pek çok farklı durumda gerçekleştirilebiliyor. Peki, tapu üzerinde ipotek olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte tüm detaylar...

Bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Herhangi bir daire ya da dükkan satın almayı düşünüyorsanız, ilgili gayrimenkulün iskan durumunu araştırmanız son derece önem teşkil ediyor. Peki, bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tapunun imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Arsaya yatırım yapmak isteyen kimseler genellikle imarlı arsa satın almak istiyor. Peki, tapunun imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

Okan Bayülgen: Apartman dairesi biriktiren biri olmadım!

Ünlü televizyoncu ve oyuncu Okan Bayülgen, özel hayatıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı. Bayülgen, ''Yalnızlık ve parasızlık benim seçimimdi. Apartman dairesi biriktiren biri olmadım'' dedi.

Türk’ün olmadığı ülke kalmadı! Türkler oraya da yerleşti!

Koronavirüs nedeniyle kaçan iki Türk aile Butan ve Tonga'ya yerleşti. 208 devletin yer aldığı dünyada Türk'ün olmadığı bir  ülke bile kalmadı.

İzmir'de hasarlı evlere girmeyin uyarısı! Ana artçı henüz olmadı!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Irmak, İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremden bir birim küçük olan ana artçının henüz olmadığını vurgulayarak, vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri için uyarı yaptı. 

diploma olmadığı takdirde şantiye işçileri Haberi

diploma olmadığı takdirde şantiye işçileri

Gerekli halde bildirim yapmayan hekim ya da uzman belgesini kaybedecek. Şantiye şefi olmak için tekniker, teknik öğretmen, mühendis ya da mimarlık diploması aranacak. Tasarıda, işçi haklarını gerilettiği için sendikalarca eleştirilen “uzaktan çalışma” da iş mevzuatına eklendi. Tasarıya göre, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı, iş sağlığı ile ilgili eksiklikleri işverene yazılı bildirecek. Eksikliklerin acil durdurma gerektirmesi, yangın, göçme, patlama, kimyasal sızıntı riski içermesine rağmen işveren gerekli tedbiri almazsa hekim ve uzman Çalışma Bakanlığı’na ihbarda bulunacak. Bu durumda bildirim yapmayan hekim ve uzmanın belgesi 3 ay, tekrarında 6 ay askıya alınacak.


A yerine B sınıfı uzman

İş güvenliği konusundaki yazılı talimatları uygulamayan işçiler, işten atılacabilecek. Güvenli olmayan işyerindeki iş durdurma kararının uygulanmasında polis ve Jandarma kullanılabilecek. Çok tehlikeli sınıfta bulunan ve kamudan...