25 / 04 / 2024

diplomalı inşaat ustaları

diplomalı inşaat ustaları

Türkiye'nin 81 ilindeki 384 bin inşaat ustasına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı eğitimlerden geçtikten sonra "Mesleki Yeterlilik Belgesi" verileceği bildirildi.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Niğde'de inşaat ustaları belge alamıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2017 yılından itibaren inşaat sektörü başta olmak üzere birçok meslekte belgesi olamayanlar çalışamayacak.

Bingöl'de inşaat ustalarına eğitim verilecek!

Bingöl'de inşaat sektöründe çalışan ustalara eğitim verileceği bildirildi. Ücretsiz verilecek söz konusu kursla ilgili yapılan bilgilendirme yapıldı. MYK sınavına girip başarılı olanların sınav ücreti İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.

Türkiye'deki 384 bin inşaat ustası eğitimden geçecek!

Türkiye'deki 384 bin inşaat ustası eğitimden geçecek, başarılı olanlar mesleki yeterlilik belgesine kavuşacak. Belgeyi alamayan inşaat ustaları ise 1 Ocak 2017'den itibaren inşaatlarda çalıştırılmayacak

İnşaat ustalarına zorunlu diploma!

Türkiye'nin 81 ilindeki 384 bin inşaat ustasına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı eğitimlerden geçtikten sonra "Mesleki Yeterlilik Belgesi" verileceği bildirildi.

Mersin'deki inşaat işçileri yeterlilik belgesi için sınava girdi!

MERSİN'de bir inşaat şirketinde çalışan işçi ve ustalar AB standartlarında mesleki yeterlilik belgesi almak için teorik ve pratik eğitimin ardından sınava tabi tutuldu.

Müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

2010 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik gereğince müteahhitlerin yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

Edremit İnşaatçılar Odası 2016'nın ilk toplantısını yaptı!

Edremit İnşaat Ustaları Odası 2016 yılı ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Oda Başkanı Rasim İz toplantısında 2016 yılında Esnaf ve Sanatkârları için neler yapabilir bununla ilgili görüş ve bilgi alışverişinde bulunduğunu söyledi.

İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı!

İnşaat işlerinde çalışanlar için 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale gelen İnşaat Ustaları Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları başladı. Sınavlar hem yazılı hemde uygulamalı yapılıyor.

Arzu Uludağ Elazığ: İnşaat ustalarına gereken önem verilmiyor!

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Banyo Grubu Pazarlama Direktörü Arzu Uludağ Elazığ, Türkiye’de ustaların ödemede ucuza kaçıldığı için iyi gelir elde edemediğini ve devletin bunu teşvik etmesi gerektiğini söyledi..

İnşaat ustaları yetki belgesi olmadan çalışamayacak!

Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, inşaat ve tesisat işleri yapacak olan ustaların ‘Yetki Belgesi’ olmadan çalışamayacaklarını söyledi..

Amasya'da yetki belgeli inşaat ustası şartı!

AMASYA Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, inşaat ve tesisat işleri yapacak olan ustaların 'Yetki Belgesi' olmadan çalışamayacaklarını söyledi. Bolat, Konuyla ilgili maddelerin İmar Kanunu'nda yer aldığını kaydetti.

Van'daki inşaat ustalarına mantolama eğitimi verildi!

İnşaat sezonunun başlamasıyla birlikte yaklaşık 250 inşaat ustalarının katıldığı ve iki saat süren seminerde konuşan Bedirhan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Demir, amaçlarının doğru dış cephe mantolamayı öğretmek olduğunu söyledi.

diplomalı inşaat ustaları Haberi

diplomalı inşaat ustaları

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, inşaat sektöründe çalışan ustaların eğitim programının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyetinin katılımıyla ilk kez Kayseri’de başlatılacağı belirtildi.

Programın amacının, inşaat ustalarının eğitilmesi, yetkinliklerinin belgelendirilmesi ve kayıt altına alınarak izlenmeleri olduğu ifade edilen açıklamada,"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları arasında imzalanan protokolle zorunlu hale gelen eğitimler sonrası ustalar, 'Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni' almaya hak kazanacaklar. 'Geçici Ustalık Yetki Belgesi' ile çalışan 384 bin inşaat ustasının faydalanacağı eğitimler, 81 ilde gerçekleştirilecek. Programın startının verileceği Kayseri'de ilk etapta 'ahşap kalıpçı, betonarme demircisi, seramik karo kaplamacısı ve sıvacı' olmak üzere 4 meslek grubundan toplam 116 usta eğitim alacak."kaydedildi.


Diyarbakır...