26 / 04 / 2024

diyarbakır barış ormanı

diyarbakır barış ormanı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Barış Ormanı’na inşa edilen dubleks ve tek katlı üç Kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır Barış Ormanı'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Barış Ormanı'na inşa edilen dubleks ve tek katlı üç kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. Fethi Süvari, kamusal alanları yurttaşların çıkarları doğrultusunda koruyacaklarını açıkladı.

Diyarbakır Barış Ormanı'ndaki kaçak yapıların yıkımı gerçekleştirildi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri sabah erken saatlerinde Barış Ormanı içinde muhtelif zamanlarda yapılmış üç kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ’nin iş makineleri ile yapıldı.

Diyarbakır'a Barış Ormanı kuruluyor!

Diyarbakır'da Toplu Konut alanında bulunan Barış Ormanı'na temsili ağaçlar dikildi...

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Kent Ormanı, konut alanı oldu!

Diyarbakır Kent Ormanı, konut alanı olarak belirlendi. Diyarbakır Barosu, karara karşı dava açacağını duyurdu.

Diyarbakır'da parkın içine cami tartışması!

Diyarbakır'ın en yeşil alanlarından biri olan Park Orman içinde cami yapılacağı iddiası tartışmaların çıkmasına neden oldu.

Diyarbakır'a 167 milyon liralık 5 yeni tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır’da hayata geçirilecek olan 167 milyon liralık 5 yeni tesisin temel atma törenine katıldı.

Diyarbakır Başlar Barajı'nın inşaatı tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da inşa edilen Başlar Barajı'nın tamamlandığını açıkladı. Başlar Barajı'nın sulama maksatlı inşa edildiği belirtildi.

Türkiye’nin ilk güvercin oteli Diyarbakır’da açıldı!

Diyarbakır'da, güvercin meraklıların ihtiyacını karşılayacak ilk güvercin oteli açıldı. 25 odalı güvercin otelinde yüzlerce güvercin barınırken, günlük bakımları yapılan kuşlar için sahiplerinin aylık 150-200 lira ücret ödediği öğrenildi.

Diyarbakır'da 2019' kadar 6 baraj hizmete açılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, güneydoğu illerinde yatırımlarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, Diyarbakır'da 2019 yılı sonuna kadar 6 büyük barajın hizmete açılacağını söyledi.

Veysel Eroğlu'ndan Diyarbakır’a 13 yeni yatırım müjdesi!

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır’a 13 yeni yatırım müjdesiyle geldiğini söyledi. Eroğlu bu projelerin toplam maliyetinin 207 milyon TL değerinde olduğunu belirtti.

Diyarbakır kent ormanı Jandarma Komutanlığı’na devrediliyor!

AKP’nin, Hakkâri ile Şırnak’ı ve Cizre ile Silopi’yi taşıma kararının yanı sıra Diyarbakır’daki kent ormanının 290 hektarını ‘atış alanı, mühimmat deposu ve lojman’ olarak yapılmak üzere Jandarma Komutanlığı’na devrediyor.

Diyarbakır Sur'da TOKİ istenmiyor!

Barış ve huzur isteyen Diyarbakır Sur'daki halk, yasakların ve çatışmaların bir an önce son bulmasını isterken, Büyükşehir Belediyesinin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Diyarbakır Kent Ormanı için itirazlar başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kent Ormanı’nın 240 hektarlık alanını askeriyeye tahsis eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itiraz etti, itirazın 6 Aralık’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görüşülmesi bekleniyor.

Diyarbakır Kent Ormanı ile ilgili yürütme kuruluna tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kent Ormanı'nın 290 hektarlık parselini askeriyeye devretmesi üzerine toplanan Kent Konseyi, bakanlığın kararının iptal edilmesi için Yürütme Kurulu'na tam yetki verdi.

Diyarbakır Kent Ormanı’yla ilgili Yürütme Kurulu’na tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kent Ormanı’nın 290 hektarlık parselini askeriyeye devretmesi üzerine toplanan Kent Konseyi, bakanlığın kararının iptal edilmesi için Yürütme Kurulu’na tam yetki verdi.

diyarbakır barış ormanı Haberi

diyarbakır barış ormanı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Yenişehir ilçesine bağlı Barış Ormanı içerisine inşa edilen üç kaçak yapıyı bugün saat 05.00’da iş makinalarıyla yıktı. Seyrantepe TOKİ civarında bulunan Barış Ormanı’na yapılan kaçak yapılarla ilgili tebligatta bulanan, tebligata rağmen kaçak yapılaşmanın devam etmesi üzerine yıkımı Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Belediye ekipleri, iki kaçak yapıyı inşa edenleri de uyardı ve tebligatta bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, Büyükşehir Belediyesi’nin ağaçlandırarak kentte kazandırdığı Barış Ormanı’nın kıyı kenar çizgilerinde kaçak yapılaşmanın söz konusu olduğunu söyledi. Suvari, "Vatandaşın hukukunu koruyarak gerekli müdahalede bulunduk. Kaçak yapıları yıktık. Burada büyük bir sakınca görüyoruz. Mafyalaşmış arsa spekülatörlerinin hazine arazilerini kendi malıymış gibi görmeleri birinci sakıncadır. Bu arazileri satarak halkı büyük bir tehlike ile karşı karşıya bırakmayı...