19 / 04 / 2024

diyarbakır ev kiraları

diyarbakır ev kiraları

Kamu bankalarının kredi destek paketini açıklamadan önce Diyarbakır'da 200 bin TL değerinde olan bir konutun fiyatının 300 bin TL'ye ulaştı. Avukat Enes Akdemir, fırsatçılara ilişkin, şahit ifadesi ve delille dava açılabileceğini kaydetti.

Kiralık ev bulunamayan o ilde kiralar 25 bin TL'ye yükseldi! Ev kiralamak isteyenlerden aranan ilk şart memur olmak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardndan birçok binanın hasar aldığı Diyarbakır'da kiralar memur maaşını geçerek 25 bin liraya kadar yükseldi.  

Ev kiraları işçilerin ücretleriyle yarışıyor!

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Diyarbakır Şubeleri yaptığı açıklamada, "Market harcamaları bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır. Elektrik faturaları tam bir soyguna dönüşmüştür. Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye gelmiştir” ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki ev kiralarına pandemi dopingi!

İstanbul’daki bir konutun ortalama konut kredisinin aylık taksit tutarı 5 bin 884 TL ile 6 bin 377 TL arasında değiştiği belirlendi. Bu durumda dar gelirlilerin konut sahibi olması da zorlaştı. Aynı zamanda ev kiralarının da yüzde 66 arttığı görüldü.

Ev kiraları neden fırladı?

Ülke genelinde artan ev kiraları gündeme oturdu. Özellikle büyükşehirlerde yaşanan fahiş artışlar dikkat çekiyor. Peki ev kiraları neden artıyor? Sektör temsilcileri konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çin'den yüksek ev kiralarına kısıtlama!

Yüksek ev kiraları sebebiyle harekete geçen Pekin yönetimi, kira zamlarına sınır getirdi. Artık ülkedeki konut sahipleri kiralarını yüzde 5'ten fazla artıramayacak.

Ev kiralarındaki artış tam gaz!

Ev kiralarındaki yükseliş tam gaz devam ediyor. Peki fiyatlar bundan sonra da artmaya devam edecek mi? Gayrimenkul sektörünü neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Diyarbakır’da ev fiyatları yüzde 300 zamlandı!

Diyarbakır’da Kurban Bayramı öncesi bin 500 ile bin 600 TL arasında kiralanan daireler, tayin ve üniversite öğrencilerinin geleceği süreçle beraber fırsatçılarça yüzde 300’e kadar zam yapıldı.

Diyarbakır'da kerpiç ev çöktü: 9 çocuktan 2'si öldü!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan 2 katlı kerpiç ev çöktü. Göçük altında kalan 9 çocuktan iki kız kardeş hayatını kaybetti.

Birikimevim Diyarbakır'da şube açtı! 

Birikimevim, faizsiz finansman yönetimi ile vatandaşalrı en uygun maliyetlerle ev sahibi yapmaya devam ediyor. Birikime dayalı faizsiz finansman modeliyle ev sahibi olma sırası şimdi Diyarbakır’da...

Diyarbakır Çermik Kalesi'ndeki 40 ev boşaltılacak!

Diyarbakır'daki tarihi Çermik Kalesi'nin eteğinde başlatılan park inşaatı sırasında kalede çatlaklar meydana geldi. Dev kayalar mahalleye sürüklendi. Bölgedeki 40 evin tahliye edileceği açıklandı.

TOKİ'den Diyarbakır'a 16 bin 847 konut!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı Teşkilat Yemeği'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Diyarbakır'da TOKİ vasıtasıyla toplam 16 bin 847 konut projesini hayata geçirdik." dedi.

Diyarbakır’da 2 katlı ev yolun ortasında kaldı!

Diyarbakır Bağlar'da yapımına 4 ay önce başlanılan 1,5 kilometrelik yolun ortasında iki katlı bir evin kaldığı açıklandı. Evin sahibi istediği ücrette anlaşamadığı için evini satmadı.

Diyarbakır’da bin TL taksitle ev sahibi olma imkanı!

Son dönemde konut yatırımlarının yoğunluk kazandığı Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu’da mülkiyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait 637 adet konut kura ile satışa sunuldu.

diyarbakır ev kiraları Haberi

diyarbakır ev kiraları

Koronavirüs salgını sebebiyle kamu bankaları, konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. Ancak Diyarbakır'da bazı konut satıcıları, fiyatları artırdı. Avukat Enes Akdemir, konut fiyatlarını artıran fırsatçılar hakkında şahit ifadesi ve delille dava açılabileceğine dikkat çekti; "Birkaç gün önce 200 bin olan bir gayrimenkul şu anda 300 bin lira olduğunu öğreniyoruz. Bu durum mağduriyetlere sebep veriyor. Bu ciddi bir fırsatçılık, ilkesizlik ve vicdansızlık" diye konuştu.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamu bankaları ile ortak hazırlanan cumhuriyet tarihinin en büyük kredi paketi hayata geçirildi. Milliyet'te yer alan habere göre; kamu bankalarının destek paketi kapsamında yer alan konut kredilerinin kullanılmaya başlanmasını fırsata çevirenler, konut fiyatlarını artırdı. Hukukçular, bu kişiler hakkında dava açılabileceğini belirtti.

Diyarbakır'da da bazı gayrimenkul sahiplerinin konut fiyatlarında artış yapmaları,...