19 / 04 / 2024

diyarbakır havaalanı ne zaman açılacak

diyarbakır havaalanı ne zaman açılacak

Haftada 126 uçakla, 252 sefer yapılan Diyarbakır Havaalanı ana pistinde, 1 Haziran'da başlayan onarım çalışması 1 Eylül'de sona erecek

Diyarbakır'da 15 adet arsa ve arazi satılıyor: Yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle!

Diyarbakır Ergani Milli Emlak, Diyarbakır Ergani'de yer alan 15 adet arsa ve araziyi yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Diyarbakır Ergani'deki arsa ve arazilerin büyüklükleri ne kadar? Fiyatları kaç TL? 

Diyarbakır'da 3 taksitle ucuz arazi fırsatı! İhalesi 24 Kasım'da! 

Diyarbakır Çınar Milli Emlak Şefliği, Diyarbakır ili, Çınar ilçesi, Eski Mahallesinde yer alan 2 adet araziyi 3 eşit taksitle satıyor. Peki Diyarbakır'daki arazilerin fiyatları ne kadar? 

Diyarbakır Sur'a 240 odalı yeni otel! 78 milyon 675 bin TL'ye mal olacak!

Diyarbakır İli, Sur İlçesi, Çaruği Mahallesi'ndeki Eflatun Özel Eğitim Özel Sağ. Spor Turizm İnşaat firması tarafından okul olarak kullanılan binanın, Yeni Güneş Eğitim ve Öğretim Kurumları işletmeciliği yetkilisi tarafından satın alınarak otel olarak hizmet sunulması planlanıyor. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 75 zabıta memuru alacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere; 75 zabıta memuru alınacak. Peki 75 zabıta memuru alımı için şartlar ne? İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başlıyor. 

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır'da kripto para çetesi çökertildi!

Son zamanlarda ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan kripto para dolandırıcılığında Diyarbakır öne çıkan şehirler arasında yer aldı. Hafta sonu kentte yapılan operasyonda vurgun yapan çete çökertildi. 

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır Bağlar'daki kentsel dönüşüme halktan tam destek!

Diyarbakır’ın kanayan yarası olan Bağlar’ın değişim ve dönüşümünü gerçekleştirerek modern bir yaşam alanı yapmayı amaçlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’ne halktan destek gün geçtikte artıyor.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm: Proje için taraflar ne diyor?

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi sınırlarında kalan 53 dönümlük alan, 25 Eylül'de Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararıyla riskli bölge ilan edildi ve kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 7 bin kişinin etkileyeceği proje için taraflar ne diyor?

Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi verdi. Karaismailoğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün de bulunduğu 45 bin metrekarelik alanı Millet Bahçesi'ne ilave etme kararı aldık.

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atılıyor!

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan  “İl İstihdam Kurulu” toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu, dağınık şekilde üretim gerçekleştiren esnafı temelini atacakları 2 milyon 500 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesi’ne taşıyacaklarını müjdeledi.

diyarbakır havaalanı ne zaman açılacak Haberi

diyarbakır havaalanı ne zaman açılacak

Türk Hava Yolları (THY), Sun Ekspres, Pegasus, Anadolu Jet ve Onur Air'in haftada 126 uçakla, 252 sefer yaptığı Diyarbakır Havaalanı'nda 1 Haziran'da başlayan 3 bin 549 metre uzunluğundaki ana pistteki onarım çalışmasında, aşınma ve yıpranmalar gözden geçiriliyor, dalgalanmalar gideriliyor. 


Ana pistin 1 Eylül'e hazır hale getirmek için yoğun bir çalışma yapılıyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak,  havaalanı ana pistinin periyodik bakıma alınması nedeniyle ara verilen uçuşların 1 Eylül'den itibaren daha önce olduğu gibi devam edeceğini söyledi.


“1 Eylül'den itibaren tüm uçuşlar yapılmaya başlanacak. Planlandığı gibi onarım zamanında bitiyor” diyen Toprak, 3 bin 549 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğindeki pistin kategori 1 denilen uluslararası standartlara sahip olduğunu belirtti.


Onarım çalışmasının rutin olarak 10 yılda bir yapıldığını anlatan Toprak, onarım çalışmasında pistin yüzeyindeki dalgalanmaların giderildiğini,...