23 / 04 / 2024

Diyarbakır imar

Diyarbakır imar

Diyarbakır'da katıldığı Gençlik Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, Diyarbakır'ı istismar etmek için değil imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz." dedi.

Diyarbakır imarda örnek şehir olacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, “Şehrimizi imarda örnek şehir yapacağız”diyerek açıklamalar yaptı. 

Kayapınar'da yeni imar yolları açılıyor!

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yeni imar yolları açma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Diyarbakır'da zarar gören yerler yeniden inşa edilecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır'da terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarında zarar gören yerlerin inşa edileceğini söyledi.

Ahmet Davutoğlu: Diyarbakır'ı yeniden imar edeceğiz!

Diyarbakır ile buluşmaya geldiklerini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Söz verdiğimiz gibi onların yıktıkları, yaktıkları her taşı yeniden imar edeceğiz'' dedi. Davutoğlu, bölgedeki her yapıyı koruyacaklarını belirtti.

Diyarbakır müzeden memnun!

Diyarbakır müzeden memnun. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır' ı ziyaretinde Diyarbakır Cezaevi' nin müzeye dönüştürüleceğini müjdelemesi bu kapsamda çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarınca da memnuniyetle karşılandı.

Diyarbakır cezaevi için müze çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kışanak, " Cezaevini belediyeye devredin " dedi Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müzeye dönüştürülmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlık çalışması başlatıldı.

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır Kayapınar'da yapımı devam eden camiler için yıkım kararı iptal edildi. 

Diyarbakır'da cami yapımını durdurma kararı valiliği harekete geçirdi!

Diyarbakır Valiliği, HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nin aralarında inşasına başlananların da olduğu camilerin yapımı için belirlenen alanların farklı amaçla kullanımı amacıyla imar planını değiştirmesi üzerine yürütmenin durdurulması talebinde bulundu...

Sur, Diyarbakır eskisinden daha güzel bir hal alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen ihya ve imar çalışmalarına ilişkin, "Bu yıl içerisinde burası büyük oranda toplanacak. Bu proje bittiği zaman Sur eskisinden daha güzel, Diyarbakır eski Diyarbakır'dan daha güzel bir hal alacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır'ı imar etmek için çalışıyoruz!

Diyarbakır'da katıldığı Gençlik Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, Diyarbakır'ı istismar etmek için değil imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz." dedi.

Diyarbakır’daki kamu kurumları kiraya çıkıyor!

Diyarbakır’da, onlarca kamu kurumu plazalarda ya da tarihi binalarda kirada. Kurumlar, kamuya ait boş binalara “imar ruhsatı yok” gerekçesiyle girmek istemiyor.

Diyarbakır kentsel dönüşümle yenileniyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Serpil Yılmaz, 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Diyarbakır'daki imarı, kentsel dönüşüm ve projeleri anlattı.

Ahmet Davutoğlu: Diyarbakır'ı yeniden imar edeceğiz!

Diyarbakır ile buluşmaya geldiklerini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Söz verdiğimiz gibi onların yıktıkları, yaktıkları her taşı yeniden imar edeceğiz'' dedi. Davutoğlu, bölgedeki her yapıyı koruyacaklarını belirtti.

Diyarbakır'da 42 kilometre yeni imar yolu açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl kent merkezinde 270 bin ton asfalt dökerek, 8 metre uzunluğunda 8 cm kalınlığında 170 km yol asfaltladı, 42 kilometre imar yolu açarak altyapı ve üstyapı işlerini tamamladı.

Diyarbakır Ergani'deki 30 metrelik yeni imar yolu tamamlandı!

Kırsal ilçelerin mahalle yollarında yıl boyunca 1150 km yol çalışması yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani’de bu yıl 90 kilometre yol çalışması yürüttü, 3 kilometre uzunluğundaki 30 metrelik yeni imar yolunu tamamlayarak hizmete açtı.

Murat Kanğın Diyarbakır'daki sağlık yatırımlarını anlattı!

Diyarbakır'da imar planı çalışmaları süren ve 705 yataklı olması öngörülen Yenişehir Şehir Hastanesinle, 750 yataklı planlanan Uçkuyular Şehir Hastanesi'nin hizmete başlamasıyla kentte yaşanan sağlık sorunları büyük ölçüde giderilecek.

Diyarbakır imar Haberi

Diyarbakır imar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da katıldığı Gençlik Festivali'nde konuştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Diyarbakır'a olan sevgimiz öyle lafla değildir. Biz, Diyarbakır'ı istismar etmek için değil imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz.

Türkiye bugün hem kendini savunmanın hem de geleceği inşa etmenin çabası içindedir. Hamdolsun her iki konuda da çok önemli mesafe katettik. Bölgemiz üzerinde hain emelleri olanların maşalığını yaparak bu halka hizmet...