29 / 03 / 2024

diyarbakır konut satışları

diyarbakır konut satışları

Diyarbakır'da konut satışları geçtiğimiz Eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34, Ocak-Eylül döneminde ise, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında arttı.

Diyarbakır'da konut satışları yüzde 15 düştü!

TÜİK bu yılın şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerine göre Diyarbakır'da konut satışlarında bu yılın şubat ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9, ocak-şubat döneminde ise yüzde 15 düşüş oldu.

Diyarbakır'da konut satışları Eylül'de yüzde 26 azaldı!

Diyarbakır'da eylül ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 26 azalırken, Ocak-Eylül döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında arttı.

Doğuya yatırım durdu, oteller boş, bankalar kredi vermiyor!

Doğu ve güneydoğuda silahların tekrar gün yüzüne çıkması, üç yıldır bölgeye yatırım için çırpınan iş adamlarını ve nakliyecileri vurdu. Bölgede konut satışları da durma noktasında...

Diyarbakır'da Temmuz ayında konut satışları arttı!

Diyarbakır’da Temmuz ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15, Ocak-Temmuz döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 arttı.

Diyarbakır konut satışları Nisan'da yüzde 34 arttı!

Diyarbakır’da Nisan ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34, Ocak-Nisan döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttı.

Diyarbakır'da 54 bin 359 konut el değiştirdi!

TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları 2015 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %15 oranında arttı...

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da konut satışlarında artış yaşandı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yılın dördüncü döneminde Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6.2 artış yaşandı...

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Yaklaşık 2 yıl önce BDDK denetimine giren tasarruf finansman sektörü konut satışlarının yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini belirten sektör yetkilileri, bu rakamın güncellenerek 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Orta Gelirliye Konut Kampanyası sektörü kilitledi! Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın açıklanacak olması, konut sektörünü kilitledi. Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi. İşte ayrıntılar...

Konut satışları 4 aydır düşüyor! Fiyatlar da düşecek mi? Ev almak isteyenler şimdi bakın!

Türkiye genelinde konut satışları Ekim 2022'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 geriledi ve 102 bin 660 olarak gerçekleşti. Konut satışlarındaki düşüş 4 aydır devam ediyor. Peki ev almak isteyenler ne yapmalı?

Konut satışlarında tüm zamanların Mart rekoru resmen kırıldı!

Türkiye'de gerçekleşen konut satışlarında geçen ay 134 bin 170 adetle tüm zamanların mart ayı rekoru kırılmış oldu. İşte sektörün uzman isimlerinin konuyla ilgili görüşleri...

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri açıkladı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 oldu. İşte inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcilerinin konut satışları ile ilgili görüşleri...

Konut satışlarında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Güvenli yatırım arayışı ve ‘fiyatlar daha da yükselir’ endişesi konut satışlarını hızlandırdı. 2021’in son ayında 226 bin 503 konut satışıyla yılın zirvesine ulaşıldı. Bu seviye aynı zamanda, hem tarihin en yüksek ikinci aylık satışı, hem de tüm zamanların en iyi aralık ayı satış rakamı oldu.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Konut satışlarındaki hareketlenme sigorta sektörünü toparladı!

Türk sigorta sektörü geçtiğimiz yılı yüzde 19,3'lük büyüme ile kapattı. Uzmanlara göre bu artışın başlıca nedenlerinden biri konut satışlarındaki artış oldu.

diyarbakır konut satışları Haberi

diyarbakır konut satışları


Diyarbakır'da konut satışları geçtiğimiz Eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34, Ocak-Eylül döneminde ise, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında arttı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Diyarbakır’da konut satışları 2016 yılının Eylül ayında, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 34 oranında artarak bin 449’a yükseldi.


Eylül ayında satışı yapılan konutların yüzde 55’ini ilk satışlar, yüzde 45’ini ikinci el konut satışları oluşturdu. Eylül ayında satışı yapılan konutların yüzde 38’ini ise ipotekli konut satışları oluşturdu.


Türkiye’de ipotekli satışların oranı ise yüzde 39 oldu. Diyarbakır’da konut satışları 2016 yılının Ocak-Eylül döneminde, 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 4 oranında artarak 11 bin 572’ye yükseldi. Satışı yapılan konutların yüzde 58’ini ilk satışlar, 42’sini ise ikinci el satışlar...