25 / 04 / 2024

Diyarbakır projeleri

Diyarbakır projeleri

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde 400 milyon liralık yatırım hayata geçecek. DİSKİ tarafından yapılacak yatırıma Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından da destek sağlanacak.

Diyarbakır'a 57 milyon liralık proje yapıldı!

Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenecek törende, Gazi ve Melikahmet Caddeleri Sokak Sağlıklaştırma 1. etap, Dicle Vadisi Projesi 1. etap ve restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların açılışı gerçekleştirilecek.

Diyarbakır kentsel dönüşümle ihya edilecek!

Diyarbakır'da kısa ve uzun vadeli projeler Belediye Başkanı Cumali Atilla'ya sunuldu. Projelerin içinde çarpık kentleşme alanları olan Şehitlik, Bağlar ile Seyrantepe alanlarının ihya edilmesi de yer alıyor.

Sur'un tarihi yapılarını yeniden inşa edeceğiz!

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası açılışı ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alımı dolayısıyla Anıt Park'ta düzenlenen törene katılan Başbakan Binali Yıldırım, önemli mesajlar verdi...

Diyarbakır'daki 558 milyon TL'lik 116 tesis bugün açılıyor!

Bugün Diyarbakır'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, tutarı 558 milyon lirayı aşan 116 tesis ve projenin toplu açılışını yapacak.

Diyarbakır Eğil’e atıksu arıtma tesisi kuruluyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Eğil’e 4 milyon 654 bin liraya Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kuruyor. 15 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen tesisin, bu yılın sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Diyarbakır'da 11 okul, 6 aile sağlık merkezi ve 2 yurt karakola dönüşecek!

Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde eğitimin sürdüğü 11 okul, 6 aile sağlık merkezi ve 2 yurt karakola dönüştürülecek. Bazı kurumlar boşaltılarak yıkımına başlanırken bazıları da gündüz kamu hizmeti gece karakol olarak kullanılmaya başlandı.

Diyarbakır mimarisine uygun şekilde yeniden inşa edilecek!

Başbakan Davutoğlu, ikinci önceliklerinin Sur'u tarihsel dokusuna uygun inşa etmek, hayatı bereketlendirmek olduğunu anlatarak, "Bölgede yapılacak çalışmalar ekonomiyi canlandıracak ve esnafımızın yüzü yeniden gülecek." dedi.

Nabi Avcı: Diyarbakır'da 83 okul ağır hasarlı!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Avcı "83 tane ağır hasarlı, kullanılamayacak halde okulumuz var" dedi.

Diyarbakır'da 4 bin konut yenilenecek!

Diyarbakır Valiliği'nin aldığı tedbir kararıyla, operasyon sonrasında sokak çatışmalarında hasar gören tarihi yapılar dışındaki sivil mekânlar onarılmayıp bedelleri hak sahiplerine ödenerek kentsel dönüşüm kapsamında hızla yıkımı sağlanacak.

TOKİ, Diyarbakır'da konut çalışmalarına başladı!

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, TESK ile yapılan görüşmeler sonucu TOKİ tarafından Diyarbakır'da esnaf ve sanatkarlara yönelik konut yapılması için çalışma başlatıldığını duyurdu.

Diyarbakır'da İnşaat sektörü yatırımlarına ihtiyaç var!

Türkiye'nin ilk 500 firması arasında Diyarbakır'dan da firmalar bulunuyor. 2013 yılında ikinci 500 firma içine de bir firmamız girdi.

Ofis semti ve Bağlar bölgesini ayıran demiryolları çalışması sürüyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, son baharda hafif raylı sistem projesinin ilk etabının başlayacağını belirtirken, Ofis semti ile Bağlar bölgesini ayıran demiryollarının kent dışına alınması için ise çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Diyarbakır müzeden memnun!

Diyarbakır müzeden memnun. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır' ı ziyaretinde Diyarbakır Cezaevi' nin müzeye dönüştürüleceğini müjdelemesi bu kapsamda çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarınca da memnuniyetle karşılandı.

Diyarbakır'daki tarihi köprü yıkım tehlikesi ile karşı karşıya!

Diyarbakır'daki tarihi köprü yıkım tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Ovalı Mahallesi'nde bulunan tarihi taş köprü Koke Tepesi çevresinde bulunan mermer ocakları molozlarının çevreye dökülmesi nedeniyle tehdit altında.

TOKİ Diyarbakır projeleri için tarih resmen belli oldu! Tam 3 projede 853 yeni konutu kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır projeleri için düğmeye bastı. Tam 3 projede 853 yeni konutu kaçırmayın...

TOKİ Diyarbakır projeleri için tarih belli oldu! 2 ilçeye 960 konutluk 3 yeni proje geliyor! Sakın Kaçırmayın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır projelerinin ihalelerini Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Projeler kapsamında 2 ilçede toplam 950 konut inşa edilecek.

Diyarbakır'daki riskli 2 bin 500 bağımsız bölüm için dönüşüm müjdesi!

Diyarbakır'da risk taşıyan 2 bin 500 bağımsız bölüm için kentsel dönüşüm projesi başlatılacaklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede hayata geçirilecek çalışmaları ve projeleri anlattı.

TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri detayları!

TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri başvuruları ne zaman? TOKİ Diyarbakır 2020 başvuru bedeli ne kadar? TOKİ Diyarbakır 2020 ne zaman teslim? TOKİ Diyarbakır 2020 başvuru şartları neler? İşte 100 bin sosyal konut TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri detayları...

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı treni için ilk adım atıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Malatya'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da sözü verilen hızlı tren projeleri için ilk adımın atıldığını kaydetti.

Cumali Atilla, Diyarbakır'daki yatırımlara hız kattı!

Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, Diyarbakır'da 20 yıldır hayata geçirilemeyen projeleri tek tek hayata geçirmeye başladı

Diyarbakır kentsel dönüşümle yenileniyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Serpil Yılmaz, 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Diyarbakır'daki imarı, kentsel dönüşüm ve projeleri anlattı.

Diyarbakır Anne Oteli Projesi başladı!

Diyarbakır'ı ziyaret eden Fatma Betül Sayan Kaya, bölgedeki projeleri anlattı. Kaya, Anne Oteli Projesi’ni başlattıklarını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir, Diyarbakır projelerine start verdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde görevlendirilmesinin ardından bu kentte giderek başlatılacak projeleri de yerinde gördü.

Forum Diyarbakır’ın basın toplantısı yarın!

Avrupa’nın bir numaralı perakende devi Multi Turkey, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ikinci yatırımı olan Forum Diyarbakır’ı hizmete açıyor. Multi Turkey'in yeni yatırımları ve projeleri hakkında bilgi vereceği basın toplantısı yarın düzenlenecek.

Diyarbakır’da TOKİ toplantısı yapıldı!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ) yetkililerinden kentsel dönüşüm çalışmaları ve konut projeleri hakkında bilgi aldı.

TOKİ'nin Samsun, Diyarbakır, Adana, Kocaeli ve Sakarya statları netleşiyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), Samsun, Diyarbakır, Adana, Kocaeli ve Sakarya illerine inşa edeceği stat projeleri netleşiyor

Diyarbakır'da 850 bin liraya lüks daire!

Doğu'nun Paris'i Diyarbakır'da lüks dairelerin fiyatları 850 bin lirayı gördü. Yiğit İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yiğit, "Yakında 1 milyon liraları konuşuruz. Havuzlu, spor sahaları olan, içinde sosyal tesisleri olan küçük siteler hızla artıyor" d

Diyarbakır projeleri Haberi

Diyarbakır projeleri

Diyarbakır merkez ve ilçeleri için yatırım hamlesi başlatıldı. Diyarbakır ve çevresine 400 milyon liralık yatırım inşa edilecek. DİSKİ öncülüğünde gerçekleştirilecek yatırıma Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından da destek verilecek. 


DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ, "Halkın yıllardır beklediği hizmetleri sunmak için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu. 


DİSKİ, yılsonuna kadar önemli hizmetlere imza atması bekleniyor. Karadağ, "17 ilçede ve köy statüsünden çıkarılan kırsal mahallerde altyapı ihtiyacını belirleyip rapor hazırladık. Bu program, ikinci içme suyu isale hattının yapımını, mevcut pompa istasyonunun yenilenmesini, ikinci bir içme suyu arıtma tesisinin kente kazandırılmasını ve büyük su depolarının yapılmasını kapsıyor. Sorumluluk alanımıza giren ilçelerdeki altyapı yatırımlarının yenilenmesine önem veriyoruz. Çınar, Çermik, Çüngüş ve Ergani'de önemli yatırımlar gerçekleştireceğiz. Lice, Hani, Kulp, Silvan, Kocaköy, Bismil ve Hazro'da da özellikle içme suyu...