19 / 04 / 2024

Diyarbakır turizm kenti olma yolunda ilerliyor

Diyarbakır turizm kenti olma yolunda ilerliyor

Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal, '2013 Yıllı Diyarbakır Surlar Yıllı Olsun' kampanyasının, hem siyasi hem de ekonomik gelişemeye katkı sağlayacağı bilincini hep önde tutuk...

Diyarbakır Sur'a 240 odalı yeni otel! 78 milyon 675 bin TL'ye mal olacak!

Diyarbakır İli, Sur İlçesi, Çaruği Mahallesi'ndeki Eflatun Özel Eğitim Özel Sağ. Spor Turizm İnşaat firması tarafından okul olarak kullanılan binanın, Yeni Güneş Eğitim ve Öğretim Kurumları işletmeciliği yetkilisi tarafından satın alınarak otel olarak hizmet sunulması planlanıyor. 

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Diyarbakır'ın 400 yıllık konaklar restore edildi!

Diyarbakır'da, Osmanlılar döneminde kenti yönetenlerle varlıklı ailelerin yaşadığı 400 yıllık konaklar, aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyonla turizmin gözde mekanlarından oldu.

Mehmet Özhaseki: Sur'daki evler klasik Diyarbakır evi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde incelemelerde bulunarak bundan sonra kentin terörle değil tarihin en güzel eserlerinin yaşandığı bir turizm destinasyonu olarak anılması temenni etti..

Diyarbakır Radisson Blu Hotel açıldı!

Meya Otelcilik Turizm AŞ tarafından Diyarbakır’da Radisson Blu Hotel’i hizmete açıldı. Yapımı 3,5 yıl süren otel için 25 milyon dolar açıldı.

TOKİ, Diyarbakır Hani'de 300 konut yapacak!

Diyarbakır’ın Hani ilçesine kayyum olarak atandığı günden bu yana kenti yeniden inşa eden Şaban Arda Yazıcı, toplam 50 milyon liralık iki yeni projeye imza attı. TOKİ, ilçeye 2 etap halinde toplam 300 konutluk bina inşa edecek.

Diyarbakır'a yeni sağlık kampüsü geliyor!

DÜ Rektörü Prof. Dr. Gül, "Dicle Üniversitesinin yapacağı çalışmalarla Diyarbakır, yeniden Ortadoğu'nun kültür ve medeniyet başkenti haline gelecek." dedi.

Diyarbakır Suriçi'nin restorasyonu Çevre ve Şehircilik'ten!

Diyarbakır’ın Suriçi bölgesi bundan tam 54 yıl önce bugün (7 Ekim 1964’te) ‘müze mevkii’ ilan edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, son dönemde yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük hasar gören Diyarbakır Sur’daki restorasyon çalışmalarını anlattı.

Kültür Yolu projesi Ünye'yi turizm kenti yapacak!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bugün Ünye Kalibya World Otel’de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Çamyar, Ünye’nin turizm kenti olma yolunda en önemli projesi olan “Kültür Yolu projesi hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Sur'da 1277 yapı yıkıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanı Nevin Soyukaya, ''148 hektarlık Suriçi’nin 10 hektarının tamamen yıkıldığını gördük. Ağustos ayında çekilen bir fotoğrafta toplamda yıkılan yapı sayısının 1277 olduğunu tespit ettik''dedi.

Nevin Soyukaya: Diyarbakır'da yıkımlar durmalı!

Hükümet Sur’un ‘aslına uygun’ olarak ‘yeniden yapılacağını’ söylüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanı Nevin Soyukaya’ya göre amaç kenti değiştirmek.

Diyarbakır Suriçi Koruma Paneli bugün!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanlığı, Alan Yönetimi Başkanlığı, UNESCO ve Mimarlar Odası, Suriçi’ne ilişkin 18 Haziran’da “Diyarbakır Suriçi Koruma Paneli” düzenleyecek.

Diyarbakır Dakyanus Antik Kenti'ne inşaat izni verildi!

UNESCO’nun, Dünya Kültür Mirası listesine dahil ettiği Diyarbakır’da, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 1. derece arkeolojik sit alanındaki Dakyanus Antik Kenti’ne inşaat yapılmasına izin verdi.

Diyarbakır turizm kenti olma yolunda ilerliyor Haberi

Diyarbakır turizm kenti olma yolunda ilerliyor

Mevcut iktidar uzunca bir zamandır 2023 hedefi ile ilgili yoğun programlar düzenlerken, biz de bu yoğunluğun neresinde olacağız diye merakla bekliyoruz. 100 yıllık bekleyişimiz içinde bizim için de neler değişeceği konusunu azim ve sabırla izliyoruz. Kurumum olarak yaptığımız programlar doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalar bize yoksulluğun bir an evvel çözümlenmesi gerekliliğini göstermiş ve önümüze koymuştur. Kalkınmada öncelikli iki ana konuyu öncelik olarak programımıza almış bulunuyoruz. 


Birinci olarak; dünyada çok nadir olarak bir halka nasip olacak kültürel varlıklarımızı ön plana çıkararak, turizm konusunda çarpan etkisinin bilinci ile tanıtım ve bunu kalkınma hamlesine çevirme düşüncesiydi. İçinde bulunduğumuz dönemin barış süreci ile şehrin normalleşme dönemine denk gelmesi ve bunun getirdiği destek, kurumlarımızda güven duygusu yarattı. Bu güven duygusunun getirdiği motivasyon ile hedefimiz Diyarbakır'ı bir turizm...