25 / 04 / 2024

Diyarbakır yatırımları 2016

Diyarbakır yatırımları 2016

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketinde kurulacak 5 cazibe merkezinin her birinin uzmanlık alanı ayrı olacak. 5 merkez hazır giyimden, hayvancılığa, lojistikten, madenciliğe uzmanlık alanlarına göre yatırım çekecek.

Diyarbakır'a 155 milyon TL'lik yol yatırımı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı bütçesinin en büyük payını 155 milyon lirayla yol yapım, asfalt, kaldırım ve bisiklet yolları çalışmalarına ayırdı.

Diyarbakır’daki 12 milyon euroluk fabrika inşaatı yarım kaldı!

Omega Mühendislik Makine Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diyarbakırlı iş adamı Dara Atilla Aras, memleketinde toplam 12 milyon Euro'ya mal olması planlanan dev yatırımın, çözüm sürecinin bitmesi nedeniyle yarıda kaldığını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir bütçesinin yüzde 78’i yatırıma harcandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 15 bin kilometrekarelik hizmet ağında 13 kırsal, 4 merkez ilçe ve 1042 köyde temel hizmetlerini aralıksız sürdürerek, bütçesinin yüzde 78’ini yatırım, mal ve hizmet giderlerine ayırdı.

Diyarbakır'da yapılması planlanan yatırımlar mecliste!

2021 yılında Diyarbakır'da yapılması planlanan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır'da yapılması planlanan yatırımlar TBMM'de!

2021 yılında Diyarbakır'da yapılması planlanan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır'a 41 milyar liralık yatırım yapıldı!

Diyarbakır'a bugüne 41 milyar yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  kentte eğitim, spor, sağlık, altyapı, ulaşım, alanında hayata geçirilen yatırımlar ve sosyal yardımlar hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır'da 2016-2017'de yapılan projeler TBMM'de!

Diyarbakır ilinde 2016-2017 arasında yapılan projeler mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

AVM yatırımları mağazalaşmayı artırıyor!

Vepa Grup Genel Müdürü Murat Usta mağaza sayısındaki artışa AVM yatırımlarının etkisi olduğunu ifade etti. 2004 yılında ilk mağazayı açtıklarını söyleyen Usta 2016 itibariyle Türkiye genelinde 38 mağazaya sahip olduklarını belirtti.

Diyarbakır'a 720 milyon TL'lik OSB yatırımı!

Diyarbakır'da yeni yatırımların ve projelerin temeli atılıyor. 3 etap OSB’nin bulunduğu bölgede 4. etabın yapımı için çalışmalar başladı.

TOKİ’den Diyarbakır’a 2 milyar 285 milyon liralık yatırım!

TOKİ'nin Diyarbakır’da hayata geçirdiği 2 milyar 285 milyon liralık yatırımların toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

İnşaat yatırımları referandumu bekliyor!

Çiçek Kardeşler İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, yatırımcıların 2016'da 'bekle gör' politikası izlediğini söyledi. Çiçek, inşaat firmalarının yatırımlarını referandumdan sonraya bıraktığını belirtti.

2016'da yatırımların yüzde 56'sı 15 Temmuz'dan sonra yapıldı!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, 2016'da Türkiye'ye yapılan yatırımları değerlendirdi. Ermut, Türkiye yatırımlarının yüzde 56'sının 15 Temmuz'dan sonra yapıldığını belirtti.

Ankara Elmadağ'da belediye yatırımları konuşuldu!

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, 2016 yılında hayata geçen yatırımlarını ve 2017 projelerini değerlendirdi. Toplantı Kültür ve Sanat Merkezi Salonu’nda gerçekleşti.

Ankara Büyükşehir'den kente estetik katan yatırımlar!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, her yıl olduğu gibi 2016’da da yoğun bir faaliyet programı gerçekleştirdi. İşte o yatırımlar...

Bursa Büyükşehir 2017 yatırımlarını programladı!

Ulaşımdan altyapıya, tarihi ve kültürel mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda 2016 yılını yatırımlarla dolu dolu geçiren Büyükşehir Belediyesi, 2017 yatırımlarını da programladı.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30 Aralık 2016 tarihinde 29934 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır yatırımları 2016 Haberi

Diyarbakır yatırımları 2016

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın hafta sonunda Diyarbakır’da açıkladığı Güneydoğu teşvik paketinin detayları netleşiyor. Pakette Güneydoğu’da 5 yeni cazibe merkezi oluşturulması öngörülmüştü. Bu cazibe merkezlerinin her biri farklı alanlarda uzmanlaşacak. O bölgedeki üniversiteler de, bu alanlar üzerine çalışacak. Devlet de anahtar teslimi fabrikalar yapıp, özel sektöre devredecek. 


Kurulacak olan cazibe merkezlerinden Şanlıurfa- Diyarbakır- Mardin cazibe merkezi, Siirt, Batman ve Şırnak’ı; Malatya-Elazığ cazibe merkezi, Adıyaman-Bingöl ve Tunceli’yi; Erzurum cazibe merkezi, Bayburt-Gümüşhane ve Erzincan’ı; Van cazibe merkezi Bitlis-Hakkari ve Muş’u; Kars cazibe merkezi de Ağrı-Iğdır ve Ardahan’ı kapsayacak.



TURİZM DE VAR

Şanlıurfa- Diyarbakır- Mardin cazibe merkezinde yapı malzemeleri, mobilya, hayvancılık, ayakkabıcılık, hazır giyim, meyvecilik, kuru gıda ve turizm; Van cazibe merkezinde tekstil-konfeksiyon, küçükbaş hayvancılık, arıcılık, meyvecilik, tıbbi ve aromatik bitkiler; Kars cazibe merkezinde hayvancılık, lojistik, et...