25 / 04 / 2024

Dizilerde kiralanan evler nerede

Dizilerde kiralanan evler nerede

Dizilere kiralanan mekanlar için ödenen paralar, oyuncuların aldığı ücretlerle yarışıyor. Dizi senaryoları, evlerin dizaynına göre yön buluyor. Bu durumun, stüdyo yatırımlarının sektörün ihtiyacını karşılayacak düzeye ulaşmasına kadar sürmesi bekleniyor.

Uzaktan eğitim evleri boş bıraktı! Kiralık fiyatlar düştü!

Kovid-19 salgını sebebiyle üniversitelerin yaklaşık 2 dönem kapalı kalması, üniversite şehirlerindeki emlak sektörünü de zora soktu. Salgın nedeniyle kiralık ev fiyatları ciddi oranda düşerken, normal dönemde aylar öncesinden kiralanan evler boş kaldı.

Günlük kiralanan evler mercek altında!

İzmir Vergi Dairesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve yerel yönetimlerle yapılan iş birliği sonucunda İzmir'de günlük olarak kiralanan evler mercek altına alındı.

Antalya'da günübirlik evler denetlendi!

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından günübirlik kiralanan evler denetlendi. Denetimler sonucu 3 işletmeye toplam 17 bin 826 lira ceza yazıldı.

Türkiye'de en fazla kira artışı İzmir'de!

İzmir’de kiralar yüzde 40 arttı. 2016 Nisan ayında 800 liraya kiralanan evler, 2017 Nisan ayında bin 100-bin 200 lira gibi fiyatlarla satışa sunuluyor.

Günlük kiralık evlere gözaltı!

Maliye Bakanlığı, günlük ve saatlik olarak kiralanan evler ile ilgili harekete geçti. Günlük kiralık evlere gözaltı 7 ilde başladı.

Türkiye’deki kiralık evlerde yasal boşluk var!

Günlük, haftalık, aylık olarak kontrolsüz olarak kiralanan evler terör yuvası haline geliyor. Kiralık evlerle ilgili Türkiye’de hem yasal boşluk hem de takipsizlik var.

Günlük kiralanan evler denetlenmeli!

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Batman Temsilcisi Avukat Adile Gürbüz, sosyal paylaşım ortamında Batman'ın önemli bir sorununa dikkat çekti.

Torbalı Barış Yapı Sitesi’nde kiralar neden yükseldi?

Torbalı Barış Yapı Sitesi’nde bazı şahıslar tarafından kiralanan evler, ev sahiplerinin bilgisi dışında Suriyeli mültecilere fahiş fiyatlarla kiralanıyor. 350 ila 400 TL arasında olan evlerin kira bedeli bu sebeple 1000 TL’nin üzerine çıkıyor.

Günlük kiralanan evler çözüm kararı çıktı!

Günlük kiralanan 25 bin ev terör örgütleri ve suç çetelerinin en emin sığınağı oldu. Hiçbir kayıt tutulmadığı için polis takibini devre dışı bırakan evler, halkın can güvenliğini tehdit ediyor.

Günlük kayıt dışı kiralanan evler güvenlik tehdidi oluşturuyor!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, emniyet açısından günlük kiralık evlerin tehdit haline geldiği uyarısında bulundu. Bayındır, söz konusu evlerin aslen imar planlarında ‘mesken’ olarak gözüktüğüne dikkat çekti.

Dar gelirli İstanbul'da kiralık ev bulmakta zorlanıyor!

Yaklaşık 10 yıl önce 500 liraya kiralanan evler şimdilerde bin 500 liraya kiralanabiliyor. Kirada üç kattan fazla artışa sebep olarak enflasyondaki yükseliş ve Suriyeli mültecilerin etkisiyle hareketlenen iç talep gösteriliyor.

Dizilerde kiralanan evler oyuncularla yarışıyor!

Dizilere kiralanan mekanlar için ödenen paralar, oyuncuların aldığı ücretlerle yarışıyor. Dizi senaryoları, evlerin dizaynına göre yön buluyor. Bu durumun, stüdyo yatırımlarının sektörün ihtiyacını karşılayacak düzeye ulaşmasına kadar sürmesi bekleniyor.

Nizamettin Aşa günlük kiralanan evlerle ilgili iddialarda bulundu!

Günlük kiralama furyası küçük tip dairelerin olduğu site ve semtlerde yayılırken, 50 lira ile 200 dolar arasında değişen fiyatlarla kiralanan bu evlerde kimlerin konakladığı belli değil.Üstelik kontrat yapılmadığı için evler vergiden de muaf oluyor.

Dizilerde kiralanan evler nerede Haberi

Dizilerde kiralanan evler nerede

Türk dizileri her gün bir vesile ile gazetelerin baş sayfalarında. En çok da oyuncularının aldığı ücretlerle... Halit Ergenç, Meryem Uzerli gibi isimler bölüm başına 70-80 bin TL gibi ücretler alıyor. Bu yüksek ücretler, Türk gençlerinin kimyasını bozmuş durumda! Herkes oyuncu olmak, voliyi vurmak istiyor. Ancak dizilerde parayı asıl kapan oyuncular değil evler! Eğer paşa dedenizden şöyle içinde entrika yapmaya müsait mimarinin olduğu bir ev kaldıysa yırttınız. Odalarda konuşulanları dinlemeye yarayacak merpenler, ev ahalisine paralel entrikalar yaşayan çalışanların göründüğü geniş bir mutfağınız varsa, hele bu ev bir de şehir merkezinde ise ömür billah iki kuşak çalışmanıza gerek yok.