28 / 03 / 2024

Doğal inallı ısı yalıtımı

Doğal inallı ısı yalıtımı

Son üç yılda 2.5 kat büyüyen EPS üreticisi Austrotherm'in Pazarlama Müdürü Doğal inallı ile yalıtım ürünü seçimi ve EPS'nin avantajları konuşuldu...

Doğal gaz faturası kabarık gelenlerin başına talih kuşu kondu! 31 Mayıs’a kadar vaktiniz var!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen doğal gaz faturalarına ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ederken doğal gaz faturası ödeyen milyonlarca insanı ilgilendiren çok önemli gelişme açıklandı.

Deprem veya herhangi bir doğal afette hayat kurtaran mobil uygulamalar! Herkesin cebinde olmalı, üstelik ücretsiz!

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketlerinin ardından iletişim önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ancak herhangi bir doğal afet sırasında internet olmasa da cep telefonlarımıza indireceğimiz bazı uygulamalar ile sevdiklerimize ulaşmak mümkün.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Vatandaş için ısınmak artık lüks oldu! Hükümete doğal gaz faturası için çağrı geldi!

Avrupa’da doğal gaz fiyatları bir yıl içinde yüzde 85’e yakın oranda düşerken, Türkiye’de ise konutlarda yüzde 164, sanayide de yüzde 273 arttı. Bu duruma tepki gösteren CHP, hükümete çağrı yaparak, ısınmanın artık bir lüks haline geldiğini savundu ve bu nedenle doğal gaz fiyatlarının indirilmesini

Maaşlara ek 1000 TL'lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

Milyonlarca çalışana 1000 TL'lik doğalgaz ve ısınma (odun, kömür) desteği sağlanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu destekten faydalanacak. Peki, 1000 liralık doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

Çalışana doğal gaz ve ısınma desteği geliyor! Herkese 1.000'er TL ek ödeme yapılacak! Hemen bakın!

9 Kasım 2022’de yürürlüğe giren, bütün çalışanlara doğal gaz ve ısınma gideri desteği getiren düzenlemenin ayrıntıları netleşti. İşverenlerin çalışanlara yapacakları yardımın ne kadar olacağı da belli oldu. Yeni düzenleme, işverenin bütün çalışanların maaşlarına ek olarak 1.000 liraya kadar maddi de

Gazprom’dan tehdit doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz

Rusya’nın enerji şirketi Gazprom, Moldova’nın düzenli olarak ihlal ettiği doğal gaz sözleşmesine ilişkin yaptığı açıklamada sözleşmeyi her an feshedebileceklerini açıkladı. Moldova’da Ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması: Bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez yaptığı son açıklamada doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğimizi söyledi. Doğal gazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguluyoruz. Yani 100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıy

Doğal gazda sıkıntı artıyor! Bir haftada fiyatlar yüzde 20 yükseldi!

Avrupa doğal gaz sıkıntısı ile yüzleşiyor. Bir haftada fiyatlar yüzde 20 arttı. İşte merak edilen detaylar!

IMF'ten Avrupa'ya doğal gaz kesintisi uyarısı: Ciddi sonuçları olur

Rusya ve Ukrayna savaşı yüzünden enerjide bağımlı olduğu Rusya'ya karşı ipleri atıp rotayı Azerbaycan'a çeviren Avrupa ekonomisi doğal gaz sorununu nasıl aşacak? Fatura beklenenden büyük mü çıkacak? IMF, söz konusu tehlike için Avrupa'yı uyardı.

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Avrupalı diplomatik temsilcilerden İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkımlarına tepki!

Kudüs ve Ramallah'taki Avrupalı diplomatik temsilcileri, İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkım çalışmalarına tepki gösterdi.

Meriç Nehri 'doğal sit alanı' ilan edildi!

Türkiye ile Yunanistan sınırı olan Edirne'deki Meriç Nehri, doğal sit alanı ve nitelikli koruma alanı ilan edildi. 

Doğal inallı ısı yalıtımı Haberi

Doğal inallı ısı yalıtımı

Son üç yılda 2.5 kat büyüyen EPS üreticisi Austrotherm'in Pazarlama Müdürü Doğal İnallı ile yalıtım ürünü seçimi ve EPS'nin avantajlarını konuştuk. 


Artan enerji fiyatları yalıtım ihtiyacını arttırıyor. Bu noktada, enerji verimliliğinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Isı yalıtımında ürün ve uygulayıcı seçiminde hangi unsurlar dikkate alınmalıdır? 


Ülkemizde harcanan enerjinin yüzde 40'a yakını binalar tarafından tüketiliyor. Bu tüketim oranının yüzde 80'i ise binaların ısıtma ve soğutmasına gidiyor. Hal böyle olunca, binalarda enerji verimliliği ayrı bir önem kazanıyor. Zira ülke olarak enerjiye çok fazla harcama yapıyoruz. Binalarda sağlanabilecek enerji verimlilik çalışmalarının başında ısı yalıtımı gelir. Isı yalıtımının başlıca uygulaması ise mantolamadır. Mantolamada kullanılacak ürünlerin birbiriyle uyumlu olması, yani cephede maruz kalacakları iklim şartlarına birlikte direnç gösterebilmesi önemlidir. Isı yalıtım levhası ise bu...