20 / 04 / 2024

doğal taş ihracatı

doğal taş ihracatı

Mehmet Özel, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yılın ocak-kasım döneminde 232 milyon 136 bin 634 dolar olan doğal taş ihracatının bu yılın aynı döneminde 309 milyon 357 bin 352 dolara ulaştığını bildirdi.

Doğal taşta ihracat arttı!

Türkiye maden ihracatında en büyük paya sahip doğal taşta, yılın ilk 6 ayındaki ihracat miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre gerilese de elde edilen gelir, aynı dönem içinde yüzde 6,2 artışla 1 milyar doları aştı.

Doğal taş ihracatı yüzde 17 arttı!

Türk madencilik sektörünün önemli alt bileşenlerinden olan doğal taş sektörünün geçen yıl ki ihracatı, 2012 yılına göre yüzde 17 artarak 2,2 milyar dolar oldu...

Tevfik Türker: Türk mermeri dünyada oldukça ilgi çekiyor!

Doğal taş sektörü, 2015’te 4 milyar dolar ihracat hedefliyor. Leonardo Granit’in ortağı Türker, “Bu hedef için Hindistan’la kotalar kalkmalı” dedi

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaşmaya vardı. Açıklama, BOTAŞ tarafından yapıldı.

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ’tan son dakika açıklaması!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), doğal gaz fiyatlarında haziran ayı için bir değişiklik olmayacağını duyurdu. BOTAŞ tarafından yapılan duyuruda, Avrupa ülkeleri arasında Ukrayna'nın ardından en düşük doğal gaz fiyatının Türkiye'de uygulandığı belirtildi.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

Bakandan müjde geldi! Doğal gaza Aralık'ta zam yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaza Aralık ayında zam uygulanmayacağını duyurdu.

Kara kışta nefes aldıracak! 8000 bin liralık elektrik ve doğal gaz desteği

Doğal gaz ve elektrik desteği ile ilgili flaş gelişme. 9 Kasım’da yürürlüğe giren düzenleme ile işverenler, çalışanlara aylık 1000 TL, toplamda da 8.000 TL doğalgaz, ısınma ve elektrik desteği yapılacak. İşte tüm detaylar...

İntro Yapı Doğal Taş İnşaat Enerji Turizm İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İntro Yapı Doğal Taş İnşaat Enerji Turizm İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Neco Öztürk tarafından kuruldu.

Doğal gaz teklifi heyecanlandırdı! Dünyanın gözü Türkiye’ye çevrildi!

Rusya Lideri Vladimir Putin'in "Türkiye'ye doğal gaz merkezi kurulabilir" açıklaması Türk iş insanlarını heyecanlandırdı. Sanayiciler, "Dünyaya daha fazla ürün satabilir, ihracatımızı daha da artırabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatı durduruluyor! Doğal gaz fiyatları yükselecek mi?

Rusya doğal gazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım boru hattı üzerinden yapılan doğal gaz sevkiyatı yarından itibaren üç günlüğüne duracak. Kesintinin uzun vadede doğal gaz fiyatlarına yansıyacağı öngörülüyor.

Doğal gaz Ağustos tarifesi yayımlandı! İşte detaylar!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), doğal gaz Ağustos tarifesini yayımladı. İşte detaylar!

Karadeniz'de bulunan doğal gaz taşıma çalışmalarında yeni safha

Karadeniz'de bulunan doğal gazın Türkiye'de hizmete alınmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İlk gazın 1 yıl sonra vandan açılması bekleniyor. Bölgeden çıkarılan doğal gaz ilk olarak günlük 10 milyon metreküp şeklinde tüketiciye ulaşacak ve kademeli olarak artacak.

Çimento fiyatlarına zam geliyor! Son doğal gaz artışı maliyetleri yükseltti

BOTAŞ, 1 Haziran itibarıyla doğal gaz fiyatlarına zam yaptı. BOTAŞ'ın doğal gaza yaptığı zam sanayi başta olmak üzere inşaat ürünlerinin maliyetlerini artırdı. Çimento, cam, seramik ve toprak ürünlerine zam gelecek. İşte ayrıntılar...

doğal taş ihracatı Haberi

doğal taş ihracatı


Batı Akdeniz'den doğal taş ihracatı yılın 11 ayında 309 milyon 357 bin 352 dolar olarak gerçekleşti. 


Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yılın ocak-kasım döneminde 232 milyon 136 bin 634 dolar olan doğal taş ihracatının bu yılın aynı döneminde 309 milyon 357 bin 352 dolara ulaştığını bildirdi. 


Özel, Isparta, Burdur ve Antalya'nın içinde olduğu Batı Akdeniz bölgesinde 4 yıl önce 42,3 milyon dolar düzeylerinde bulunan doğal taş ihracatının çok ciddi bir artış gösterdiğini kaydetti. 


Doğal taş blok ihracatında taleplerin düşmesine rağmen bölgedeki ihracatın artmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Özel, blok ihracatında önümüzdeki yıl ciddi artış beklenmediğini belirtti. 


Özel, "Bundan dolayı üreticilerimizin alternatif pazar arayışlarına yönelmelerini ve işlenmiş mamul olarak ihracat yapmalarını tavsiye ediyorum. Önümüzdeki dönemde de...