29 / 03 / 2024

Doğalgaz indirim rakamı

Doğalgaz indirim rakamı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz,doğalgaz fiyatlarında indirimine yönelik kesin bir rakam söylemenin şu an için doğru olmayacağını belirtti.

Yeni yılda ne kadar doğalgaz faturası gelecek? Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

Kış mevsiminin gelmesiyle vatandaşlarda doğlgaz fatura korkusu başladı. Vatandaşlar doğalgaz faturalarının nasıl geleceğini merak ederken, ilk rakamlar gelmeye başladı.  Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

Doğalgaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 11 bin 877 lira 49 oldu

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans rakamı 11 bin 877 lira 49 kuruş olarak açıklandı. Açıklanan rakamlar ve haberin ayrıntıları...

Enflasyon hesaplamasına doğalgaz ayarı; Yapılacak indirim dikkate alınacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olarak verilmesi nedeniyle Mayıs ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hesaplamasında "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacağını duyurdu. Bu değişiklik, Mayıs ayı enflasyonunda sert bir düşüşe neden olacak.. İşte detaylar...

Doğalgaz indirimini bekleyenler müjde! Yüzde 90 indirim bu ay uygulanacak

Siyasi partilerin seçim vaatleri içinde enerji ücretleri de yer alıyor. Bu bağlamda, Türkiye'de doğalgaz ücretlerine seçim öncesi yüzde 90 seviyesinde bir indirim yapıldı. Fakat henüz bu indirim faturalara yansımadı.

Nihayet beklenen gün yaklaştı! İşte doğalgaz faturalarında indirimin olacağı tarih

Doğalgaz indirimi için heyecanlı bekleyiş başladı! 20 Nisan 2023 tarihi sonrası doğalgaz faturalarında olması kuvvetle muhtemel indirim haberleri vatandaşı mutlu etti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Doğalgaza indirim mi gelecek? 2023 Karadeniz gazı ile doğalgaz faturalarına indirim yapılacak mı?

Doğalgaz faturalarında indirim olacak mı, doğalgaz faturaları düşecek mi? sorusu vatandaşlar tarafından soruluyor. İşte detaylar!

Doğalgaz fiyatlarına resmen yüzde 20 indirim yapıldı! BOTAŞ'tan son dakika açıklaması geldi!  

BOTAŞ'ın internet sitesinde doğalgaz tarifeleri güncellendi. Nisan ayı için doğalgaz tarifelerinde indirim uygulanacak. İşte detaylar..

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Türkiye'nin son dönemler yaptığı yatırımların geri dönüşü olarak son1 senede elektrik ve doğalgaz ücretlerin da yüzde 52,4 seviyesinde indirim sağlandı. İndirimlerin durmayacağı ve Nisan ayından itibaren elektrik fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? 

İstanbul'da doğalgaz fiyatlarına yüzde 12,13 oranında indirim yapılacağı duyuruldu. Peki, İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? İşte detaylar...

İstanbullulara doğalgaz müjdesi! Bu indirimi kimse beklemiyordu!

Gelen son dakika haberine göre, İstanbul'da doğalgaz fiyatına yüzde 12 indirim yapılacak. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; indirim 2023'ten itibaren geçerli olacak.

Benzin, mazot, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yüzde 50 indirim geliyor mu? Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, elektrik, benzin, mazot ve doğalgaz fiyatlarının yüzde 50 düşürülmesi için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

Doğalgaz fiyatları o rakamı aşacak! Duyan inanamadı! Herkes önümüzdeki kışı nasıl geçireceğini düşünüyor!

Gazprom Başkanı Aleksey Miller Avrupa'da doğalgaz fiyatlarının bin metreküp başına 4000 doları geçebileceğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Doğalgaz indirim rakamı Haberi

Doğalgaz indirim rakamı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye Enerji Vakfı (TENVA) tarafından Ankara'da düzenlenen Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerinde Risk Yönetimi Çalıştayı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Mustafa Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın doğalgaz fiyatlarında indirim açıklamasına ilişkin, "Sayın Bakanımız indirimle ilgili zaten (önümüzdeki aylarda olacak) demişti. Bu açıklamasının ardından da henüz 1 ay geçmedi. Bununla alakalı Bakanlıkta ciddi bir çalışma var" dedi.


Bakan Albayrak'ın en hassas olduğu konulardan birinin bu olduğuna işaret eden Yılmaz, şöyle devam etti:


"Bir de BOTAŞ'ın eskiden beri gelen yükleri var. Gözardı etmek mümkün değil. Bununla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın talimatıyla ciddi bir şekilde çalışılmakta. Bizim de çalışmalarımız eş güdümlü bir şekilde devam etmekte, ancak tüketicilerimiz şundan emin olsunlar; bu husustaki her...