26 / 04 / 2024

doğalgaz indirimi 2014

doğalgaz indirimi 2014

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'ye verilen doğalgaz fiyatında ilk aşamada yüzde 6 indirim yapacaklarını, bu rakamın daha sonra yüzde 15 'e çıkartabileceklerini söyledi.

Taner Yıldız: Ankara doğalgazda yüzde 25 indirim istedi!

Putin'in Ankara ziyaretinde verdiği yüzde 6'lık doğalgaz indiriminin nihai karar olmadığı, Enerji Bakanlığı yetkililerinin görüşmeleri devam ettirdiği öğrenildi. Taner Yıldız: "Ankara doğalgazda yüzde 25 indirim istedi" dedi...

Doğalgaz indirimi vatandaşa yansıyacak mı?

Rusya’nın doğalgaz fiyatlarına indirim yapmasını değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, daha yüksek bir indirim istediklerini belirterek, “Rusya Devlet Başkanı Putin’in verdiği rakam olumludur” dedi

2018‘den itibaren doğalgaz yüzde 50 indirimli olacak!

Kuzey Irak'tan gelecek gazın Türkiye için önemine vurgu yapan Mehmet Sepil, "Şu an doğalgazı 12-13 dolar faturayla alıyoruz, bu rakam 7 doların bile altına düşecek" dedi...

Nihayet beklenen gün yaklaştı! İşte doğalgaz faturalarında indirimin olacağı tarih

Doğalgaz indirimi için heyecanlı bekleyiş başladı! 20 Nisan 2023 tarihi sonrası doğalgaz faturalarında olması kuvvetle muhtemel indirim haberleri vatandaşı mutlu etti. İşte konu ile ilgili detaylar.

İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? 

İstanbul'da doğalgaz fiyatlarına yüzde 12,13 oranında indirim yapılacağı duyuruldu. Peki, İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? İşte detaylar...

İstanbullulara doğalgaz müjdesi! Bu indirimi kimse beklemiyordu!

Gelen son dakika haberine göre, İstanbul'da doğalgaz fiyatına yüzde 12 indirim yapılacak. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; indirim 2023'ten itibaren geçerli olacak.

Doğalgaz indirimi üretimi ve ihracatı artıracak!

Sanayi sektörünün temsilcileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ve dünden itibaren geçerli olacak yüzde 10’luk doğalgaz indirimi sanayiciyi memnun etti.

Rus doğalgazında indirim!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Gazprom ile BOTAŞ'ın yüzde 10,25'lik doğalgaz indirimi konusunda anlaştıklarını ancak anlaşma metninin henüz imzalanmadığını belirtti.

2014 yılında 48 milyar metreküp doğalgaz tüketildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin bu yılki doğalgaz tüketiminin 48 milyar metreküpe çıktığını belirterek, “2015 yılında yaklaşık 51 milyar metreküp tüketim bekliyoruz.

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 26 Aralık 2014 tarihinde 29217 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte doğal gaz piyasası lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Kırklareli'de SEDKO Doğalgaz Boru Hattı projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Kırklareligaz Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş tarafından, SEDKO Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projesi için 25 Aralık 2014 günü saat 11:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Taner Yıldız doğalgaz indirimi açıklaması yaptı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz indirimiyle ilgili Gazprom yetkililerinin bugün veya yarın Türkiye'ye geleceğini belirterek, hedeflerinin ay sonuna kadar oranı netleştirmek olduğunu söyledi.

Doğalgaz indirimi vatandaşa yansıyacak mı?

Rusya’nın doğalgaz fiyatlarına indirim yapmasını değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, daha yüksek bir indirim istediklerini belirterek, “Rusya Devlet Başkanı Putin’in verdiği rakam olumludur” dedi

Rusya'dan Türkiye'ye yüzde 6 doğalgaz indirimi!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yaptığı ortak basın açıklamasında, "Türk ortaklarımızla enerji işbirliği ile ilgili, 1 Ocak itibarıyla doğalgaz fiyatlarında yüzde 6 indirim sağlayacağız" dedi

Doğalgaz'da indirim olacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Karma Ekonomi Komisyonu toplantısında doğalgazla ilgili fiyat indirimi talebimizi yineledik. Karşılıklı belli adımlar atıldı" dedi. Doğalgaz'da indirim olacak mı?

Gazprom yetkilileri doğalgaz indirimi için Türkiye'ye geliyor!

Rus enerji şirketi Gazprom’un yetkilileri, Türkiye’nin talep ettiği doğalgaz indirimini görüşmek amacıyla bugün Ankara’ya geliyor. Gazprom Export CEO’su Elena Burmistrova Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileriyle görüşecek..

doğalgaz indirimi 2014 Haberi

doğalgaz indirimi 2014


Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'ye verilen doğalgaz fiyatında ilk aşamada yüzde 6 indirim yapacaklarını, bu rakamın daha sonra yüzde 15'e çıkartabileceklerini söyledi. 


Novak, Türkiye'ye satılan doğalgazda yapılacak indirime ilişkin açıklamalarda bulundu. 


İndirimin şartları var


İlk aşamada yüzde 6 indirim yapılacağını belirten Novak, "Eğer piyasadaki durumdan verim alırsak, bu rakamı yüzde 15'e çıkarabiliriz. Bu da mevcut piyasa koşullarına, petrol ve doğalgaz fiyatına ve ortaklaşa gerçekleştireceğimiz doğalgaz projelerine bağlıdır" diye konuştu. 


Rusya Devlet Başkanı Putin, 1 Aralık'taki Ankara ziyaretinde Türkiye'ye verilen doğalgaz fiyatında 1 Ocak'tan itibaren yüzde 6 indirim yapılacağını...