26 / 04 / 2024

Doğalgaz ithalatı 2014

Doğalgaz ithalatı 2014

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İçinde bulunduğumuz yılın sonuna kadar rüzgar santrallerinden elde ettiğimiz elektrik, 1 milyar dolar daha az doğalgaz ithal etmemize sebep olacak" dedi...

Taner Yıldız: 1 milyar dolar daha az doğalgaz ithal edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İçinde bulunduğumuz yılın sonuna kadar rüzgar santrallerinden elde ettiğimiz elektrik, 1 milyar dolar daha az doğalgaz ithal etmemize sebep olacak" dedi...

Doğalgazda ithalat da üretim de azaldı!

Geçen yıl 2012’ye kıyasla yüzde 1,42 azalırken, üretimi yapılarak satışa sunulan doğalgaz miktarı da yüzde 15 düştü. Yurt içinde üretim yapan toptan satış lisansı sahibi 8 şirket tarafından 2013 yılında 537 milyon metreküp doğal gaz satışa sunuldu...

Türkiye doğalgazda son 5 yılın en yüksek ocak ayı ithalatını gerçekleştirdi!

EPDK verilerine göre, soğuk hava nedeniyle geçen yıl aralıkta 4 milyar 962 milyon 360 bin metreküple aylık doğal gaz ithalat rekorunun kırıldığı Türkiye'de, bu yıl ocakta yeni bir rekora imza atıldı.

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

2014 yılında 700 bin binaya mantolama yapıldı!

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.

2014 yılında 700 bin binada mantolama yapıldı!

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı artacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, Türkiye 2015'te 50,8 milyar metreküp doğalgaz tüketecek. Bakanlık ve BOTAŞ, doğalgaz arzında sıkıntı yaşanmaması için 52,2 milyar metreküp doğalgaz ithal etmeyi hedefliyor.

Rüzgar enerjisi daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı!

Türkiye'de rüzgardan üretilen elektrik miktarı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 11,65 artarak 8 milyon 366 bin megavatsaate ulaştı. Rüzgar santrallerinden elde edilen elektrik 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı.

2014 yılında 48 milyar metreküp doğalgaz tüketildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin bu yılki doğalgaz tüketiminin 48 milyar metreküpe çıktığını belirterek, “2015 yılında yaklaşık 51 milyar metreküp tüketim bekliyoruz.

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 26 Aralık 2014 tarihinde 29217 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte doğal gaz piyasası lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Nükleer santraller yıllık doğalgaz ithalatını azaltacak!

Enerji Bakanlığı, Mersin ve Sinop’ta kuracağı 2 nükleer santral faaliyete geçtiğinde, yıllık doğalgaz ithalatını 7.2 milyar dolar azaltmayı ve 2030 yılına kadar toplam elektrik üretiminin en az yüzde 15’ini nükleer enerjiden elde etmeyi planlıyor

Doğalgaz ithalatı 5 yılda yüzde 30 arttı!

Türkiye'nin bu yıl ocak - ekim döneminde ithal ettiği doğalgaz miktarı, 2010 yılının aynı dönemine göre yüzde 30 artarak 39 milyar 480,52 milyon metreküpe yükseldi.

Kırklareli'de SEDKO Doğalgaz Boru Hattı projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Kırklareligaz Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş tarafından, SEDKO Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projesi için 25 Aralık 2014 günü saat 11:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Elektrik ve doğalgaz fiyat istatistikleri 2014!

Elektrik ve doğalgaz fiyat istatistikleri Ocak- Haziran 2014 verileri, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 22 Ekim 2014 tarihinde açıklandı. Verilere göre, konutlarda 1 kWh elektrik için ilk altı ayda ortalama 35,4 kuruş ödendi..

Doğalgaz fiyatları düşecek mi?

Petform Gaz Grubu Başkanı Arif Aktürk petrol fiyatlarındaki düşüşün, BOTAŞ ’ın doğalgaz ithalat fiyatlarına 2015 ’in başlarında yansımaya başlayacağını söyledi. Petroldeki düşüş doğalgaza da yansıyacak

Petroldeki düşüş doğalgazı da düşürecek!

Petroldeki düşüş doğal gazı da düşürecek. Petform Gaz Grubu Başkanı Arif Aktürk, petrol fiyatlarındaki düşüşün, BOTAŞ’ın doğalgaz ithalat fiyatlarına ise 2015’in başlarında yansımaya başlayacağını söyledi.

Doğalgaz ithalatı 2014 Haberi

Doğalgaz ithalatı 2014


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu sene ürettiğimiz rüzgar enerjisi, yine bu yıl ki ürettiğimiz toplam enerjinin yüzde 10'u. Bu şu demek; İçinde bulunduğumuz yılın sonuna kadar rüzgar santrallerinden elde ettiğimiz elektrik, 1 milyar dolar daha az doğalgaz ithal etmemize sebep olacak" dedi.


Yıldız, Kayseri Valiliğinin, düzenlediği bayramlaşma programı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli ve yenilenebilir kaynaklara çok fazla dikkat edilmesi ve üzerinde yoğunlaşılması gerektiğini belirtti.


Türkiye'nin su, rüzgar, güneş ve jeotermal gibi kaynaklarının arttığına, enerji sektöründe sadece eylül ayında 350 milyon dolarlık yatırım yapıldığına dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti:


"İrili ufaklı bin 64 santrale ulaştık. O yüzden herhangi bir sıkıntı öngörmüyoruz. Ukrayna krizinin çözülmüş olmasıyla beraber bu bizi daha da iyi bir neticeye ulaştırmış olacak. Tabi ki Ukrayna'daki herhangi...