18 / 04 / 2024

doğalgaz nedir

doğalgaz nedir

Ülkemizde harcanan toplam enerjinin yaklaşık yüzde 40’ının konutlarda, konutlarda tüketilen enerjinin ise yaklaşık yüzde 70’i kış aylarında ısıtma ve yaz aylarında serinleme amaçlı klima ve elektrik kullanımı ile gerçekleşiyor.

Doğalgaz kullanılan kent sayısı 50'ye ulaştı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), 50 kente teknik olarak doğal gaz arzı sağlarken, 31 ile doğal gaz arzı sağlanmasına ilişkin planlama ve çalışmalara devam ediyor. Hangi kentte? Durum ne?

Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan Doğal Gaz Tüketim Desteği kış dönemi ödemelerinin başladığını açıkladı. Peki Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Doğalgaz yardımı başvurusu 2022 nasıl yapılır? Doğalgaz fatura desteği şartları nedir?

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik ödenmeye başlanan doğalgaz yardımı 450 TL ile 1.150 TL arasında yapılıyor. Bu ödenekten faydalanmak isteyen tüm vatandaşlar başvuru şeklini ve şartlarını araştırıyorlar. İşte tüm merak edilenler...

Isı pompasıyla doğalgaz faturaları düşecek! İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi!

Rusya ve Ukrayna savaşının ardından pek çok ülke Rus gazına olan bağımlılıklarını sorgulamaya ve doğalgaz yerine ne kullanabileceklerini araştırmaya başladı. Bu duruma alternatif ısı pompaları olabilir mi? Peki ısı pompası nedir, fiyatları ne kadar? İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi...

Doğalgaz faturasındaki düzeltme katsayısı nedir?

Doğalgaz faturası üzerinde yer alan ibarelerden biri de düzeltme katsayısı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, doğalgaz faturasındaki düzeltme katsayısı nedir? Düzeltme katsayısı ne işe yarar?

Doğalgaz münferit bağlantı nedir?

Doğalgaz abonelikleri, İstanbul'da İGDAŞ'ta yapılıyor. Abonelikler konut ve işyerleri için farklı şekilde yapılıyor. Peki, doğalgaz münferit bağlantı nedir? Doğalgaz münferit bağlantı nasıl yapılır?

Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015!

Doğalgaz abonelik sürecinde yapılan masraflar arasında doğalgaz güvence bedeli de yer alıyor. Peki, doğalgaz güvence bedeli ücreti nedir? Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015 ne kadar?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl olur?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi, Kış aylarında yükselen doğalgaz kullanımı, bu dönemde faturaların da yükselmesine neden oluyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl olur?

Ön ödemeli doğalgaz sayacı nedir?

Ön ödemeli doğalgaz sayacı, abonenin bedelini daha önceden ödediği miktarda doğalgaz kullanımına imkan veriyor. Peki, ön ödemeli doğalgaz sayacı nedir? Ön ödemeli doğalgaz sayacı nereden temin edilir?

Usulsüz doğalgaz kullanımı cezası nedir?

Doğalgazın usulsüz olarak kullanımı cezalandırıldığı gibi, bu durumda oluşacak tehlikelerden İGDAŞ sorumlu olmuyor. Usulsüz doğalgaz kullanımı nasıl tespit edilir? Tespit edilen usulsüz doğalgaz kullanımı cezası nedir?

Doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir?

İstanbul'da konumu ve ulaşım durumu itibariyle diğer ilçelerden farklılık arz eden Adalar ve Şile ilçelerinde ön ödemeli sayaç kullanılıyor. Peki, doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir? Ön ödemeli sayaç nasıl kullanılır?

Doğalgaz abone bağlantı bedeli nedir?

Doğalgaz tarifeleri 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bu kanuna dayanarak yürürlüğe koyduğu Kurul Kararları çerçevesinde belirlenir. Peki, doğalgaz abone bağlantı bedeli nedir?

Kaçak doğalgaz kullanım cezası nedir?

Taşınmaz mal alan veya kiralayan kimselerin bazı abonelikleri üstüne alması gerekiyor. Herhangi bir aboneliğin usulüne aykırı veya kaçak kullanımı durumunda ceza kesiliyor. Peki, kaçak doğalgaz kullanım cezası nedir?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir?

İGDAŞ’ın abonelerine sunduğu bir avantaj, bir ödeme kolaylığı olarak nitelendirilen doğal gaz sabit ödeme sistemi nedir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl çalışır? Sistemin avantajları nelerdir?

doğalgaz nedir Haberi

doğalgaz nedir

Konutlarda ısı ve enerji tasarrufu sağlamak, bu nedenle büyük önem taşıyor. Daha tasarruflu olabilmek için toplumda enerji tasarrufu bilincinin arttırılması şart, ayrıca tasarruf konusunda doğru bilinen yanlışlara da dikkat etmek gerekiyor...


Özellikle kış aylarında kabaran doğalgaz ve elektrik faturaları, tüketicilerin en önemli şikâyetlerinden biri. Oysa ihtiyaç duyulan enerji ile ihtiyaç dışı tüketim arasındaki fark, yani enerji israfı konusunda bilinçlenerek ve bu bilinçle adımlar atarak tasarruf yapmak mümkün. Çözüm, çoğu zaman uygun maliyetlerle kolayca tatbik edilebilen uygulamalardan ve kimi alışkanlıkları gözden geçirip değiştirmekten geçiyor. Avrupa ülkelerine göre, kişi başına tükettiğimiz enerji miktarı üçte bir daha az olmasına rağmen, ülkemizde ısıtmak için harcanan enerji örneğin Fransa’dan yaklaşık yüzde 50, İsveç’ten ise yüzde 23 daha fazla. Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), enerji...