25 / 04 / 2024

Doğalgaz tasarruf yolları

Doğalgaz tasarruf yolları

Bugünlerde, evinizin de ilgiye ihtiyacı olabilir. Kış dönemini huzurlu ve sıcak geçirmek için sonbaharda tadilat işlerine öncelik verilir. Eğer tadilat konusunda eksikleriniz varsa, daha da geç kalmadan işe başlamakta fayda olacaktır.

Doğalgazda daha az fatura ödemek mümkün mü? İşte doğalgaz ile ısınırken, daha az fatura ödemenin yolları!

Yükselen enerji fiyatları yüzünden kış aylarında tüketiciler yüksek doğalgaz faturaları ödemekten dertli. Ancak daha az fatura ödemek için bazı püf noktalarını ve nasıl tasarruflu kullanılacağını bilmek gerekiyor. İşte detaylar…

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Meteorolojiye göre pek çok ilde kar geliyor. Yüksek doğalgaz faturalarında tasarruf sağlamak isteyen vatandaşlar ise çeşitli yöntemler deniyor? En sık kullanılan yöntemlerden biri de kullanılmayan odaların peteklerinin vanasını kapatmak oluyor. Peki bu yöntem tasarruf sağlıyor mu? Doğalgaz faturasın

Bunları yapanın doğalgaz faturası düşüyor!

Kışın gelmesiyle yakıt fiyatlarından endişe eden vatandaşlar tasarruf etmek için çeşitli yöntemler deniyor.  Ancak belli yöntemler var ki, bunları yaparsanız doğalgaz faturanızın yükselmesini engellemeniz mümkün. Peki doğalgaz faturasını düşürmek için ne yapmalı? Hangi yöntemler etkili? İşte ayrıntı

Doğalgaz faturası nasıl düşer?

Elektrik ve doğalgaz zamlarının ardından şimdi tasarruf zamanı... Kış kapıda ve havalar git gide serinleyecek. Artık doğalgaz fiyatları tüketicinin cebini yakmaya devam edecek gibi duruyor. Ancak sizler için hazırladığımız önlemlerle doğalgaz masrafınızı düşürebilirsiniz….

Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda kademeli olarak geçilecek tarifenin tasarruf ve verimli kullanım sağlayacağını söyledi. Peki doğalgaz ve elektrikte kademeli tarife nasıl olacak?

Bu habere içiniz ısınacak! Doğalgaz tarifesi uygun fiyatla ücretlendirilecek!

Doğalgaz faturalarında kademeli tarife sona erdi. Kademeli tarife ile doğalgazı daha az kullananların maliyetleri daha düşük maliyetle karşılanacak. Uzmanlar, bu sisteme geçişle birlikte doğalgaz kullanımında tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Muş'ta doğalgaz çalışmalarından dolayı tahrip olan yollar yenileniyor!

Muş Belediyesi altyapı ve doğalgaz çalışmalarından dolayı tahrip olan yollarda onarım çalışmasına devam ediyor.

Capatect ile doğalgazda 2 milyar metreküp tasarruf!

Son 10 yılda 83 milyon metrekare yalıtım uygulaması yapan Capatect, yalıtım yaptığı binalarda yüzde 50 daha az enerji tüketilmesini sağlayarak, 2 milyar metreküp doğalgaz tasarruf ettirdi.

Devlet doğalgaz faturasını düşürecek!

Vatandaşlar tarafından uygulanan tasarruf tedbirleri son yıllarda kamu kurumları tarafından da uygulanmaya başlanırken, kamu kurumları kalorifer kazanına takılan özel bir bilgisayar yazılımı ile kabarık doğalgaz masraflarına çözüm arıyor.

Doğalgaz faturası nasıl düşer?

Havalar soğudu, kar pek çok ilde etkisini artırdı. Peki bu soğuk günlerde doğalgaz faturasını düşürmek mümkün mü? Doğalgazda faturasını düşürmek isteyenlerin kombi bakımı, ısı ölçer, ısı yalıtımı ile yüzde 70'e kadar tasarruf etmesi mümkün.

Doğalgaz faturasını düşürmenin 10 yolu!

ETADER Başkanı Zafer Yavuztürk, tasarruf çözümlerini gerçek ölçüm verilerine dayandırmanın gelişi güzel çözümlere yönelmekten çok daha etkili olduğunu söyledi. İşte Doğalgaz faturasını düşürmenin 10 yolu...

Doğalgaz faturasını düşürmenin yolları!

Kış ayı geldi çattı... Vatandaşın cebini en çok düşündüren şeylerden biri doğalgaz faturası. Peki ya doğalgaz faturanızı nasıl düşürebilirsiniz? İşte doğalgaz faturasını düşürmenin yolları!

Doğalgaz faturası nasıl düşer?

Eylül ayının sonunda hükümet iki yılın ardından doğalgaz ve elektriğe yüzde 9 zam yaptı. Kış yaklaşırken doğalgazda faturasını düşürmek isteyenlerin kombi bakımı, ısı ölçer, ısı yalıtımı ile yüzde 70’e kadar tasarruf etmesi mümkün.

Doğalgaz tasarruf yolları Haberi

Doğalgaz tasarruf yolları

Enerjiye gelen zamlardan sonra, ısınmak için yüksek bütçeler ayırmanız gerekebilir. Bu yüzden hem yüksek bedelli fatura ödememek hem de ülke enerjisini verimli kullanmak için belli kriterlere uymamız gerekiyor.

Yalıtım şart!

Son yıllarda daha da bilinçli hale geldiğimiz yalıtım konusu hem evimizi ısıtmak hem de ülkenin sahip olduğu enerji rezervini boşa harcamamak için oldukça önemli.

Ülkemizde yalıtımsız binaların sayısı 15 milyondan fazla, bu da mevcut binaların yüzde 85’inin yalıtımsız olduğu anlamına geliyor. Ayrıca konutlarda tüketilen toplam enerjinin yaklaşık %75’inden fazlası ısıtma ve soğutma için tüketiliyor.


Isı Yalıtım Dernekleri bu konularda oldukça aktif çalışmalara devam ederken tüketiciyi de yalıtım konusunda uyarıyor. İşi bilen usta ve sektörce kabul edilen malzemelerle doğru şekilde yapılan mantolama ve ısı yalıtımı, çok düşük faturalarla kışı sıcacık geçirmenize olanak sağlayabilir.

Çatıder de...