25 / 04 / 2024

doğalgaz zammı 2014

doğalgaz zammı 2014

EPDK, 2015 yılında doğalgaz dağıtım şirketlerinin abonelerden tahsil edeceği bağlantı tarifeleri, iç tesisat proje onayı, kontrolörlük, güvence bedelleri, test ve işletmeye alma işlem bedelleri ücretlerini belirledi.

Su fiyat artışında elektrik ve doğalgazı geride bıraktı!

Su fiyatında son 1 yılda yaşanan artış enerji kalemlerindeki artışı geçti. Sudaki yıllık fiyat artışı yüzde 10,8'i bulurken, başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere enerjideki fiyat artışları bu oranın gerisinde kaldı.

Ali Babacan: Doğalgaza yaza kadar zam yok!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan enerji fiyatlarıyla ilgili önemli bir açıklamalarda bulundu. Babacan, doğalgaza yaza kadar zam yapılmayacağını söyledi. . Elektrik ve doğalgaza en son Ekim ayında yüzde 9'luk zam yapılmıştı...

Doğalgaza zam geliyor!

Hafta sonu ‘mükerrer’ Resmi Gazete’de yayımlanan ‘2015 yılı Ekonomik Programı’ ekinde dolar kurunun program tahminlerinin üzerinde gerçekleşmesinin etkisiyle doğalgaz alım maliyetleri artan BOTAŞ’ın, zarar ettiği vurgulandı.

Doğalgaza yüzde 15 zam göründü!

Hafta sonu ‘mükerrer’ Resmi Gazete’de yayımlanan ‘2015 yılı Ekonomik Programı’ ekinde dolar kurunun program tahminlerinin üzerinde gerçekleşmesinin etkisiyle doğalgaz alım maliyetleri artan BOTAŞ’ın, zarar ettiği vurgulandı.

Efe Biresselioğlu: Doğalgaz zammı enerjiyi de vurur!

TÜİK tarafından açıklanan yılın ilk yarısına ilişkin elektrik ve doğalgaz fiyatları istatistiklerini değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Efe Biresselioğlu, artış beklendiğini söyledi.

Petroldeki düşüş doğalgazı da düşürecek!

Petroldeki düşüş doğal gazı da düşürecek. Petform Gaz Grubu Başkanı Arif Aktürk, petrol fiyatlarındaki düşüşün, BOTAŞ’ın doğalgaz ithalat fiyatlarına ise 2015’in başlarında yansımaya başlayacağını söyledi.

Doğalgaz ve elektriğe zam geliyor!

Dolar kurunun 2.28 TL'lerde olmasının baskı yarattığına işaret eden Enerji Bakanı Taner Yıldız, önüzümdeki aydan itibaren doğalgaza ve elektriğe yüzde 9 oranında zam yapılacağını açıkladı

İzmir'de doğalgaza zam!

İZMİRGAZ'ın doğalgaz dağıtım bölgesi için yeni sistem kullanım bedelleri belirlendi. Ekimden itibaren sistem kullanım bedelleri, tüketicinin bulunduğu kademeye göre yüzde 2 - 8 arasında artacak.

Zafer Yavuztürk: Enerji zamları yolda!

Taner Yıldız'ın da doğalgaz fiyatlarına zam konusunda "Bugüne kadar çok direndik, hesapları gözden geçireceğiz" dediğine işaret eden Zafer Yavuztürk, tüketicilerin daha yüksek enerji faturalarına hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Doğalgaza Eylül'de zam yapılacak mı?

Doğalgazda zam söylentilerine yanıt geldi. Her ay olduğu gibi eylül ayında da doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. TRT'de yer haberde, doğalgaza eylül ayında da zam yapılmayacağı belirtildi.

Taner Yıldız: Doğalgaza Haziran ayında zam yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgazda haziran ayında herhangi bir fiyat artışı olmayacağını bildirdi. Bakan Yıldız; "Doğalgazda haziran ayında da mayıs fiyatlarıyla devam edeceğiz, herhangi bir fiyat artışı yok" dedi...

Taner Yıldız: Mayıs'ta doğalgaza zam yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, son günlerde yurt genelinde artan yağışların en çok enerji sektörünü sevindirdiğini kaydederek Mayıs ayında doğalgaz fiyatlarında artış olmayacağını söyledi.

Selahattin Çimen: Elektrik ve doğalgaza zam düşünmüyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, dolarda yaşanan yükseliş sonrası şubat ayı için elektrik ve doğalgazda bir artışın söz konusu olmayacağını söyledi.

Doğalgaz zammı olacak mı?

2014 yılında iki önemli seçimin yapılacağını hatırlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, doğalgazda fiyat artış yapılmaması yönün de bir politika izleneceğini belirtti...

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Ücretsiz doğalgaz ödemelerinde flaş gelişme! Fazla ödemeler zammıyla geri alınacak!

Bakanlık tarafından ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında doğalgaz şirketlerine yapacağı ödemelerdeki süre 5 günden 10 güne uzatılırken dağıtım şirketine yapılan fazla ödemeler gecikme zammıyla birlikte geri alınacak.

Doğalgaz faturanız el yakmasın

Doğalgaz zammından sonra kışın herkes bu yöntemleri uygulayacak…. Kışın evinizin ısısını koruyup sıcak tutmanın en etkili yolarını sizler için araştırdık ve bulduk..

2014 yılında 48 milyar metreküp doğalgaz tüketildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin bu yılki doğalgaz tüketiminin 48 milyar metreküpe çıktığını belirterek, “2015 yılında yaklaşık 51 milyar metreküp tüketim bekliyoruz.

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 26 Aralık 2014 tarihinde 29217 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte doğal gaz piyasası lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Bendevi Palandöken: Doğalgaz ve elektrik zammı geri alınmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1 Ekim'den itibaren geçerli olan yüzde 9'luk doğalgaz ve elektrik zammının geri alınması gerektiğini belirtti.

Kırklareli'de SEDKO Doğalgaz Boru Hattı projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Kırklareligaz Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş tarafından, SEDKO Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projesi için 25 Aralık 2014 günü saat 11:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Efe Biresselioğlu: Doğalgaz zammı enerjiyi de vurur!

TÜİK tarafından açıklanan yılın ilk yarısına ilişkin elektrik ve doğalgaz fiyatları istatistiklerini değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Efe Biresselioğlu, artış beklendiğini söyledi.

Elektrik ve doğalgaz fiyat istatistikleri 2014!

Elektrik ve doğalgaz fiyat istatistikleri Ocak- Haziran 2014 verileri, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 22 Ekim 2014 tarihinde açıklandı. Verilere göre, konutlarda 1 kWh elektrik için ilk altı ayda ortalama 35,4 kuruş ödendi..

Avrupa'nın 2014'te doğalgaz talebi yüzde 9 azaldı!

Avrupa Birliğinin (AB) 2014 doğalgaz talebi geçen yıla oranla yüzde 9 az olacak. AB doğalgaz ithalatının bu yılın ilk 6 ayındaki oranı da geçen yıla kıyasla yüzde 18 azaldı...

Avrupa'nın doğalgaz talebi yüzde 9 azaldı!

Avrupa Birliğinin (AB) 2014 doğalgaz talebi geçen yıla oranla yüzde 9 az olacak. AB doğalgaz ithalatının bu yılın ilk 6 ayındaki oranı da geçen yıla kıyasla yüzde 18 azaldı...

Avrupa'nın doğalgaz talebi azaldı!

Avrupa Birliğinin (AB) 2014 doğalgaz talebi geçen yıla oranla yüzde 9 az olacak. AB doğalgaz ithalatının bu yılın ilk 6 ayındaki oranı da geçen yıla kıyasla yüzde 18 azaldı.

Emre Kızılgüneşler: Elektrik ve doğalgaz zammı sanayiye darbe vurdu!

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, elektrik ve doğalgaza zammının sanayiye büyük bir darbe vurduğunu belirterek "Bu şartlarda dünyayla rekabet etmemiz çok" diye konuştu

doğalgaz zammı 2014 Haberi

doğalgaz zammı 2014

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2015 yılında doğalgaz dağıtım şirketlerinin abonelerden tahsil edeceği bağlantı tarifeleri, iç tesisat proje onayı, kontrolörlük, güvence bedelleri, test ve işletmeye alma işlem bedelleri ücretlerini belirledi.


Kurumun yıllık enflasyon, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) artışlarını baz alarak belirlediği tarifelere göre aboneler, 2014'te doğalgaz bağlantı bedeli için dağıtım şirketine 360 lira öderken, 2015'te bu rakam 393 liraya çıktı. Bu yıl doğalgazda güvence bedeli için dağıtım şirketine 327 lira ödeyen aboneden, gelecek yıl güvence bedeli için 357 lira tahsil edilecek.


Doğalgaz dağıtım şirketleri 2015 yılında abonelerden sayaç açma kapama bedeli için 26 lira tahsil edecek. Bu rakam, 2014'te 24 lira olarak belirlenmişti.


EPDK'nın 3603 nolu kararı gereği, brüt 200 metrekareye kadar olan yerler için...