19 / 04 / 2024

doğalgazda indirim

doğalgazda indirim

Sanayi sektörünün temsilcileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ve dünden itibaren geçerli olacak yüzde 10’luk doğalgaz indirimi sanayiciyi memnun etti.

Doğalgazda çok tüketene indirim!

Doğalgazda çok tüketene indirim yolu açılıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) doğalgaz tüketiminin az ya da çok olmasına göre fiyat belirlenmesinin yolunu açıyor.

Doğalgazda indirim olacak mı?

Bakan Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili bir indirime gidilip gidilmeyeceğine ilişkin soruya "Biz şu anda doğalgazı 6 yıl önce 2008 Kasım ayındaki fiyatla satıyoruz. Biz bu indirimi daha önceden yapmışız demektir" dedi.

Bakan Yıldız'dan doğalgazda kritik indirim açıklaması!

Rusya’dan alınan doğalgazda Putin'in yüzde 6'lık indirim teklifi üzerine Bakan Yıldız "Bizim indirim talebimiz daha yüksek. İndirimin tüketiciye yansımasını ise henüz çok erken görüyorum" diye konuştu.

Taner Yıldız: Doğalgazda istediğimiz rakam teklifin üzerinde değil!

Taner Yıldız, Rusya'nın doğalgazdaki indirim teklifine dair, " Karşı teklifimiz nihayetlenmemiştir. İstediğimiz rakam onların teklifinin üzerinde. Çünkü BOTAŞ karı üzerinden değil, zararı üzerinden bu müzakereler sürüyor " dedi.

Doğalgaz'a indirim mi geliyor?

Putin'in Türkiye ziyaretine değinen Bakan Zeybekçi, ziyaretin Gündem maddeleri arasında doğalgazın da yer aldığını, Türkiye'ye doğalgaz temininde Rusya'nın ağırlığının artmasıyla bir fiyat avantajının oluşabileceğini bildirdi.

Doğalgaz'da indirim olacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Karma Ekonomi Komisyonu toplantısında doğalgazla ilgili fiyat indirimi talebimizi yineledik. Karşılıklı belli adımlar atıldı" dedi. Doğalgaz'da indirim olacak mı?

2018‘den itibaren gaz yüzde 50 indirimli!

Kuzey Irak'tan gelecek gazın Türkiye için önemine vurgu yapan Mehmet Sepil, "Şu an doğalgazı 12-13 dolar faturayla alıyoruz, bu rakam 7 doların bile altına düşecek" dedi.

Doğalgaz'da en iyi konfora doğru fiyatlarla ulaşım kolaylaştı!

Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER) Başkanı Ömer Cihad Vardan, hükümetin hedefinin tüm yurtta doğalgaz kullanımının sağlanması olduğuna dikkatleri çekti.Doğalgaz'da en iyi konfora doğru fiyatlarla ulaşım kolaylaştı.

Vatandaşlar doğalgazda indirim beklemesin!

Naturgaz Genel Müdürü Arif Aktürk, petrole bağlı olarak doğalgaz fiyatlarında görülecek düşüşün vatandaşa yansımasının zor olduğunu söyledi. Aktürk, doğalgazdaki fiyat değişimleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı

Doğalgaza indirim sinyali!

Enerji Bakanı Yıldız, doğalgaz zammının geri alınması ile ilgili ise "Avrupa Birliği'ndeki 28 üye ülke arasında, sanayiciler ve mesken sahipleri bakımından doğalgazı en ucuz kullanan ülke Türkiye'dir" dedi

Doğalgazda indirim olacak mı?

Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından "Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru" paneli düzenlendi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konu ile ilgili açıklama yaptı. Doğalgazda indirim olacak mı?

Doğalgazda indirim BOTAŞ'a yarayacak!

Rusya ' dan doğalgaz fiyatında indirim talep ettiklerini söyleyen Enerji Bakanı Yıldız: Zaten biz maliyetin altında satış yapıyoruz. Önceliğimiz BOTAŞ ve ilgili kurumların zararını karşılamak...

BOTAŞ açıkladı! Doğalgazda mart tarifesinde değişiklik yapılmadı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgazın ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın satış tarifesinde bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. 

Doğalgazda şubat tarifesi belli oldu! Doğalgaz faturası şubatta ne kadar gelecek?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından şubat ayı itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesi açıklandı.

Türkiye'nin doğalgazda 2028 yılı hedefi 2 katından fazla olacak...

Türkiye'de, son senelerde doğalgaz arz güvenliği için sıvılaştırılmış doğal gaz terminalleri ile beraber Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitelerini devreye sokulurken, depolama kapasitesini 2028 senesinin sonuna kadar mevcut 13,4 milyar metreküpe çıkması hedefleniyor. İşte haberin detayla

Doğalgazda daha az fatura ödemek mümkün mü? İşte doğalgaz ile ısınırken, daha az fatura ödemenin yolları!

Yükselen enerji fiyatları yüzünden kış aylarında tüketiciler yüksek doğalgaz faturaları ödemekten dertli. Ancak daha az fatura ödemek için bazı püf noktalarını ve nasıl tasarruflu kullanılacağını bilmek gerekiyor. İşte detaylar…

Ağustos doğalgaz tarifesi belli oldu! Faturanız gelmeden hemen bakın

Doğalgazda ağustosta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife belli oldu. 

Doğalgaz indirimini bekleyenler müjde! Yüzde 90 indirim bu ay uygulanacak

Siyasi partilerin seçim vaatleri içinde enerji ücretleri de yer alıyor. Bu bağlamda, Türkiye'de doğalgaz ücretlerine seçim öncesi yüzde 90 seviyesinde bir indirim yapıldı. Fakat henüz bu indirim faturalara yansımadı.

Tüp fiyatlarında ilkbahar rüzgarı! Mayıs ayı fiyat listeleri peş peşe güncellendi!

Doğalgaza indirim müjdesinden sonra tüp fiyatları da geriledi. Peki Mayıs ayında tüp fiyatları ne kadar oldu? İşte 2 Mayıs 2023 güncel tüp fiyatları...

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

Doğal gazda 1 ay faturasız dönem; 'Sıfır' yazacak

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santralı alanında gazetecilerle sohbet etti ve doğalgazda faturasız dönemin ayrıntılılarını paylaştı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Doğalgazdan sonra su faturalarına da indirim geldi! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgazdan sonra su faturalarına da indirim yapılacağını müjdeledi. İşte detaylar!

Doğalgaza indirim mi gelecek? 2023 Karadeniz gazı ile doğalgaz faturalarına indirim yapılacak mı?

Doğalgaz faturalarında indirim olacak mı, doğalgaz faturaları düşecek mi? sorusu vatandaşlar tarafından soruluyor. İşte detaylar!

Doğalgaza o tarihte indirim gelebilir! 

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında 20 Nisan'da doğalgaza indirim yapılacağını iddia etti. Altaylı, "20 Nisan’da yapılacak doğalgazın karaya erişmesi töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yeni” bir “Müjde” verecek ve doğalgaz ücretine bir indirim açıklayacak.

Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle elektrik ve doğalgazda indirim bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Konutlarda kullanılan elektrikte 100 kilovatsaat başına 26 TL, sanayide ise 61 TL'lik bir düşüş yaşandı.

doğalgazda indirim Haberi

doğalgazda indirim

Sanayiciler,bu indirimin üretim, istihdamı ve Türk sanayicisinin dış pazarlardaki rekabet gücünü artıracağı ve girdi maliyetini azaltacağı görüşünde. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, özellikle enerji yoğun maliyetli sektörler açısından yüzde 10’luk bu indirimi son derece değerli bulduklarını söyledi. Bahçıvan, “Çünkü bu indirim küresel ekonomide yaşanmakta olan durgunluğun da etkisiyle dış pazarlarda rekabet etmekte zorlanan sanayicilerimize bir nebze de olsa rahat bir nefes aldıracak, rekabet gücüne katkı sağlayacaktır” diye konuştu. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca ise “Hane halkı kadar sanayiciyi de son derece sevindiren bu kararın istihdam ve üretim alanında katkıları olacaktır” dedi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise yaptığı açıklamada “Sanayi için büyük bir girdi olan doğalgaz fiyatlarının düşmesi, üretim maliyetlerinin azalmasına ciddi...