26 / 04 / 2024

Doğan Kuban vefat

Doğan Kuban vefat

Türkiye ve İstanbul’un mimari tarihi açısından önemli çalışmalar yapan Prof. Dr. Doğan Kuban 95 yaşında yaşamını yitirdi. Prof. Doğan Kuban, Cumhurbaşkanlığı Mimarlık Ödülü'nü almıştı. 

Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı!

Beykoz'daki evinde 95 yaşında yaşamını yitiren Mimar akademisyen Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı...

İnşaat Yüksek Mühendisi M. Doğan Şahin vefat etti!

1948 Vefa Lisesi ve 1954 İTÜ Mühendislik Fakültesi mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi M. Doğan Şahin hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı!

Beykoz'daki evinde 95 yaşında yaşamını yitiren Mimar akademisyen Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı...

Doğan Kuban vefat etti!

Türkiye ve İstanbul’un mimari tarihi açısından önemli çalışmalar yapan Prof. Dr. Doğan Kuban 95 yaşında yaşamını yitirdi. Prof. Doğan Kuban, Cumhurbaşkanlığı Mimarlık Ödülü'nü almıştı. 

Attila Doğan Şirketler Grubu Kurucusu Attila Doğan vefat etti!

Attila Doğan Şirketler Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İTÜ Yüksek Makina Mühendisi Attila Doğan vefat etti. Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası taziye ilanı yayınladı. 

Mimar Doğan Kuban'dan Osmanlı mirası açıklaması! 

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü son alan isimlerden olan Mimar Doğan Kuban, Osmanlıların resmi, heykeli, perspektifi, bilimi ve dünyayı merak etmediklerini söylüyor. 

Yüksek Mimar Ali Ekrem Olguner'in oğlu Doğan Olguner vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Ekrem Olguner'in müzisyen oğlu Doğan Olguner, dün gece hayatını kaybetti.  

Mimar Doğan Kuban: AKM için keşke yarışma açsalardı!

Duayen mimar Doğan Kuban, Gazete Habertürk'ten Kübra Par ile röportaj gerçekleştirdi. Kuban, Murat Tabanlıoğlu'nun AKM projesini de yorumladı..

Doğan Kuban: Mimar Sinan'dan sonra herkes onu taklit etti!

Prof. Dr. Doğan Kuban “Osmanlı’nın iki tane mimari geleneği var. Birincisi cami, ikincisi ahşap mimarisi... Bizim en büyük şansımız Mimar Sinan’dı. Ardından gelen herkes onu kopyaladı” diyor.

Müteahhit Hacı Doğan Tümay vefat etti!

İnşaat sektörü duayenlerinden Müteahhit Hacı Doğan Tümay vefat etti. İş adamının vefatı üzerine Tümay ailesi taziye ilanı yayınlattı. Merhumun cenazesi bugün Zincirlikuyu Kabristanı'na defnedilecektir.

Hüseyin Doğan kimdir?

Birçok sektörün yanı sıra inşaat sektöründe de hizmet veren Gürmen Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan vefat etti. Peki, Hüseyin Doğan kimdir?

Gürmen Grup'un acı günü! Hüseyin Doğan vefat etti!

Ramsey İcra Kurulu Başkanı ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) 2013-2015 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan hayatını kaybetti. Cenaze yarın öğle vakti Fatih Camisi'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Mimar Doğan İnan vefat etti!

The Sofa Hotel İstanbul çalışanlarından Cem İnan'ın babası Mimar Doğan İnan vefat etti. İnan'ın cenazesi bugün Ankara Kocatepe Camii'nden öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asrı Kabristanı'nda toprağa verilecek.

Bilal Doğan: İzmir Belediyesi'nin gemi siparişleri baştan sona yanlıştı!

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "117 milyon euro bedelle verilen 15 gemi siparişi baştan sona yanlıştı. Bu gemilerin yanaşması için gerekli olan iskeleler yok" diye konuştu

Doğan Kuban vefat Haberi

Doğan Kuban vefat

Türkiye ve İstanbul’un mimari tarihi açısından önemli çalışmalar yapan Prof. Dr. Doğan Kuban 95 yaşında yaşamını yitirdi. Sputniknews'te yer alan habere göre, 1950’li yıllarda İtalya’ya giden ve Rönesans mimarlığı üzerinde çalışmalar yapan  Prof. Doğan Kuban, 1973-1976 yılları arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde dekanlık görevini üstlendi. 

Sputnik News'te yer alan habere göre; Doğan Kuban 1926'da Paris’te doğdu. 1949'da İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirmesinin ardından fakültenin Mimarlık Tarihi Kürsüsü’ne asistan oldu.

1950’li yıllarda İtalya’ya giden ve Rönesans mimarlığı üzerinde çalışmalar yürüten Doğan Kuban, 1962 yılında Fullbright bursuyla konuk öğretim görevlisi olarak ABD’deki Michigan Üniversitesi’ne gitti. 

Kuban, 1960’lar ve 70'li yıllarda belli sürelerde Harvard Üniversitesi’nin bursuyla Washington D.C.’deki Dumbarton Oaks Araştırma Kütüphanesi ve Koleksiyonu’nda çalışmalar yürüttü. 1965'te Anadolu Türk Mimarlığının Kaynak ve Sorunları'...