25 / 04 / 2024

Doğanpınar Barajı

Doğanpınar Barajı

Gaziantep’te bir çift, bir kısmı su altında kalan diğer kısmı ise yıkılarak harabeye dönüşen Kaşyolu Mahallesi'nde tek başlarına yaşıyor.

Bu ürünlerin satışı 81 ilde yasaklandı! Eliniz boş dönmeyin! A101, BİM, Migros ve diğer marketlerde satılmayacak!

Gıda düzenlemeleri ve denetlemeleri kapsamında, Türkiye'de nar aromalı ürünlerin satışı sıkı bir denetime tabi tutuluyor. Bu doğrultuda, nar ekşisi izlenimi veren veya nar aromalı olarak etiketlenen ürünlerle beraber nar sosu, narlı sos ve ayrıca, nar ekşili sos gibi ürünlerin satılması yasaklandı.

Migros'ta Yudum sızma zeytinyağı 2 litre 419,90 TL’ye, Pınar yoğurt 2 kg 75,90 TL’ye, Sek tereyağı 1 kg 259 TL’ye düştü!

Migros, ekim ayına özel indirim kampanyasına başlarken, yine rafları boşaltacak indirimlerin olduğunu duyurdu. Bu doğrultuda, Yudum sızma zeytinyağı 2 litre 419,90 TL’ye, Pınar yoğurt 2 kg 75,90 TL’ye, Sek tereyağı 1 kg 259 TL’ye düştü. İşte 4 Ekim 2023 Migros fiyat listesi...

Özgür Ulupınar yurt dışında hangi üniversitede okudu? Hangi TV kanallarında çalıştı?

Astor Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Özgür Ulupınar hangi tarihte ve nerede doğdu? Yurt dışında nerede eğitim aldı? Hangi TV kanallarında çalıştı? İşte Özgür Ulupınar ile ilgili merak edilenler...

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. Çalışmalar dahilinde Gürpınar Mahallesi Siteler Bölgesi’nde bulunan Doğa Apartmanı'nın yıkımı gerçekleşti.

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

KİPTAŞ Yeşilpınar dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'ın Yeşilpınar Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik yaşandı. KİPTAŞ'ın kendilerine haksız bir sözleşmeyi dayattığını öne süren mahalle sakinleri elektrik, su ve doğalgazı kesmeye gelen görevlilere karşı koyunca polis müdahale etti.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde kadın hastalıkları ve doğum hastanesi kurulacak!

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı bölgesi Tel Abyad'da yapımına başlanan kadın hastalıkları ve doğum hastanesinin 45 günde tamamlanması planlanıyor.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler irtibat çadırı kuruldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ ve İzmit Belediyesi işbirliğiyle, Arızlı Akpınar’da temeli atılan afet odaklı, doğa dostu ve yenilikçi KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesi konutlarına başvuru yapmak isteyenler için, İzmit Belediyesi Belsa Hizmet Binası B blok kuzey tarafına irtibat çadırı

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira açıklaması!

 Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne canlı yayınla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kiralarda düzenleme yapılacağının müjdesini verdi.

Sivas Gökpınar Gölü’ne 'bungalov evler' projesi!

Sivas Valiliği, Gökpınar Gölü’nün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacağını duyurdu. Proje hakkında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, ''Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz" dedi.

Şekerpınarı Doğal Sit Alanı'na kesin koruma!

Adana ili, Pozantı ilçesi sınırları içerisinde bulunan Şekerpınarı Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Halk GYO, Şekerpınar A blok kira sözleşmesi ek protokolü imzalandı!

Kocaeli Şekerpınar A Blok ile ilgili olarak; Halk GYO Yönetim Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda, 12 ay boyunca aylık kira bedelinin, bir önceki dönem kira bedeline göre yüze 15 oranında artış uygulanarak, 665 bin 869,22 TL olarak belirlenmesi hususunda ek protokol sözleşmesi imzalandı...

Doğanpınar Barajı Haberi

Doğanpınar Barajı

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinin 17 kilometre güneyindeki Sacır Suyu üzerinde yapılan ve bu yıl Aralık ayında su tutumunun yapıldığı Doğanpınar Barajı'nın su seviyesinin yükselmesinin ardından bir kısmının sular altında kalmasının ardından tamamen boşaltılan Kaşyolu Mahallesi'nde sadece Fatma ve Halaf Kanuşağı çifti, mahallede yalnız kaldı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, evi sular altında kalması an meselesi olan çift, bir kısmı su altında kalan diğer kısmı da yıkılan mahallede yaşam sürüyor. DSİ tarafından yapımına 2013 yılında başlanılan ve bölgedeki 16 mahallenin arazilerinin sulanacağı Doğanpınar Barajı'nda Aralık ayında su tutumuna başlanıldı. Kış aylarında yağışın bol olmasıyla birlikte baraj seviyesinde yükselme oldu. 80 bin dekar arazinin sulanmasının sağlanacağı barajın su seviyesinin yükselmesiyle bölgedeki 3 mahalle boşaltıldı. Boşaltılan Kaşyolu Mahallesi'ndeki evlerin bir kısmı su altında...