25 / 04 / 2024

Doğu Karadeniz imar barışı

Doğu Karadeniz imar barışı

İmar barışından Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda kaçak yapısı bulunan vatandaşlar da faydalanabiliyor. Bu kapsamda yaklaşık 170 bin kişi imar barışına başvuruda bulundu...

Doğu Karadeniz imar barışı için harekete geçti!

Kamuoyunda ‘imar barışı’ olarak bilinen, 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi beklenen ‘yapı kayıt belgesi’ verilmesine ilişkin düzenleme, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı alınan çok sayıda kaçak yapının sahibini harekete geçirdi.

Doğu Karadeniz'de imar barışı atağı!

İmar Barışı uygulaması Türkiye genelinde etkisini göstermeye devam ediyor. Doğu Karadeniz'de özellikle yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı alınan kaçak yapıların sahiplerini harekete geçirdi.

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan şok açıklama: Doğu Karadeniz'de 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı var!

Gümüşhane'de peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz'de deprem tehlikesinin, dünden daha fazla artmış olduğunu ve bölgede 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığına dikkati çekti.

Bizim Toptan’da Lipton Doğu Karadeniz 137,90 TL’ye, ayçiçeği yağı 177,90 TL’ye domates salçası 195 TL düştü!

Bizim Toptan’da 23 Kasım-6 Aralık tarihlerinde indirime girecek ürünler belli oldu. Bu doğrultuda, Lipton Doğu Karadeniz 137,90 TL’ye, ayçiçeği yağı 177,90 TL’ye domates salçası 195 TL düştü. İşte 24 Kasım 2023 fiyat listesi...

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi H: Serbest Yüksekliklere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğu Karadeniz'den 5 ayda gerçekleştirilen yapı ve inşaat malzemeleri ihracatı yüzde 17 arttı ve 28 milyon 591 bin 505 dolara ulaştı.

Doğu İmar İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Doğu İmar İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda Mustafa İlhamı Hotamış tarafından kuruldu.

Doğu Karadeniz'den somon rekoru

Doğu Karadeniz bölgesinden 5 ayda 16,1 milyon dolarlık Türk somonu ihraç edildi.

Doğu Karadeniz'den 2021 yılında 43 milyon dolarlık inşaat malzemesi ihraç edildi!

Doğu Karadeniz'de geçen sene 51 ülkeye 43 milyon 14 bin 793 dolarlık yapı ve inşaat malzemesi ihracatı gerçekleşti.

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davasına ilişkin açıklama!

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davasıyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Şirket, yeniden karar verilmek üzere dosyanın anılan Bölge İdare Mahkemesi İdari Dava Dairesine gönderilmesine kesin olarak karar verdi. 

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davası sonuçlandı!

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, dava Doğuş GYO'nun lehine sonuçlandı. 

Doğuş GYO'nun imar davasında temyiz talebi reddedildi!

1/5.000 ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planına karşı açılan davada Doğuş GYO'nun temyiz talebi reddedildi.

Doğu Karadeniz Ortak Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğu Karadeniz Ortak Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile İlker Türkmen ve Mehmet Pilatin ortaklığında kuruldu.

Doğu Karadeniz için deprem uyarısı!

Doğu Karadeniz'in dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanları daha da riskli hale geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgede riskin arttığı uyarısı yaptı.

Doğu Karadeniz imar barışı Haberi

Doğu Karadeniz imar barışı

Türkiye genelinde uygulamaya konulan İmar Barışı’nda sona yaklaşılıyor. Uygulamadan özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda kaçak yapısı bulunan vatandaşlar da yararlanabiliyor. Bu kapsamda yaklaşık 170 bin kişi bölge illerindeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne başvuruda bulundu.
 
Uygulamada özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde doğal güzellikleriyle ön plana çıkan yaylalarda çarpık ve kaçak yapıların önüne geçilmesi de amaçlanıyor. 8 Haziran’da İmar Barışı uygulamasından yararlanmak için başlatılan uygulamanın başvuru süresinin sonuna yaklaşılmasıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından oluşturulan ofislerde yoğunluk yaşanıyor. E-devlet üzerinden de başvuru yapabilen vatandaşlar aldıkları Yapı Kayıt Belgesi karşılığında bölgede devlete yaklaşık 100 bin TL ödedi. Artvin’de 984, Rize’de 36 bin, Giresun’da 19 bin, Gümüşhane’de 13 bin ve Trabzon’da 100 bin kişi başvuru yaparken, başvurular 31 Ekim tarihinde son...