20 / 04 / 2024

doğu karadeniz turizmi

doğu karadeniz turizmi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde geçen yıllara oranla bu sezonun ilk yarısında turist sayısında azalma olduğunu söyledi.

Doğu Karadeniz turizmi yatırımcılarını bekliyor!

Her mevsim ayrı doğal güzelliklere sahip Doğu Karadeniz, turizm taleplerinin karşılanabilmesi için yatırımcılardan destek bekliyor. Yapılan açıklamada, son yıllarda dünyanın dört bir yanından insanların tatil için Türkiye'ye geldiğini belirtildi.

Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz'e rağbet arttı!

Körfez ülkelerinin Doğu Karadeniz'e ilgisinin artması sonucu 2015 turizm sezonu öncesi Suudi Arabistan'ın dört şehrinden Doğu Karadeniz'in merkezi Trabzon'a 171 charter seferi anlaşması yapıldı.

Akçakale ve Sargana vadisi turizme kazandırılacak!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'de turizmin ekonomik katkısının artırılması gerektiğini, bu nedenle Akçakale ile Sargana vadilerinin turizme kazandırılmasında fayda olduğunu bildirdi.

Ordu ile Trabzon arasına marina yapılacak!

Ordu ile Trabzon arası kıyı kesiminde yat turizmi için uygun bir noktaya marina inşası, iç sularda da rafting parkurlarının oluşturulması ve yelken sporunun geliştirilmesi için de bir merkez yapılacağı açıklandı.

Doğu Karadeniz'de Arap turist stratejileri geliştirildi!

Özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği Doğu Karadeniz Bölgesi 'nde arap turist sayısının artırılması için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bünyesinde yeni stratejiler geliştirildi.

Doğu Karadeniz turizmde altın dönemini yaşıyor!

Muhteşem doğası ile tarih, inanç ve alternatif turizm zenginliği bakımından son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Doğu Karadeniz, ağırlanan turist sayısı ve sağlanan ekonomik girdiyle adeta turizmde altın yılını yaşıyor.

Doğu Karadeniz turizmi canlandı!

Doğaya, doğa sporlarına gönül verenler, iş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşıp doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenlere önemli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, Ramazan Bayramı'nda da turistlerin uğrak yeri oldu.

Yerli turist Doğu Karadeniz'i sevdi!

Eşsiz flora ve faunasının yanı sıra tarihi ve kültürel değerleri ile öne çıkan Doğu Karadeniz'i geçen yıl 4,5 milyon turist ziyaret etti. Yerli turist Doğu Karadeniz'i sevdi...

Arap turistlerin yeni gözdesi Doğu Karadeniz!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Uzmanı Fikri Akkaya, Arap turistlerin son yıllarda Türkiye’ye yoğun bir şekilde geldiğini söyledi. Turistleri İstanbul, Bursa, Yalova ve Doğu Karadeniz gibi hemen her şehirde görmek mümkün...

Zigana Geçidi'nin karla beyaza bürünmesi turizmcileri sevindirdi!

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle Gümüşhane-Trabzon il sınırındaki 2 bin 100 rakımlı Zigana Geçidi beyaza büründü. Yöredeki kar yağışı, kış turizminde artış olmasını bekleyen turizmcileri sevindirdi...

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan şok açıklama: Doğu Karadeniz'de 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı var!

Gümüşhane'de peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz'de deprem tehlikesinin, dünden daha fazla artmış olduğunu ve bölgede 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığına dikkati çekti.

Bizim Toptan’da Lipton Doğu Karadeniz 137,90 TL’ye, ayçiçeği yağı 177,90 TL’ye domates salçası 195 TL düştü!

Bizim Toptan’da 23 Kasım-6 Aralık tarihlerinde indirime girecek ürünler belli oldu. Bu doğrultuda, Lipton Doğu Karadeniz 137,90 TL’ye, ayçiçeği yağı 177,90 TL’ye domates salçası 195 TL düştü. İşte 24 Kasım 2023 fiyat listesi...

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğu Karadeniz'den 5 ayda gerçekleştirilen yapı ve inşaat malzemeleri ihracatı yüzde 17 arttı ve 28 milyon 591 bin 505 dolara ulaştı.

Doğu Karadeniz'den somon rekoru

Doğu Karadeniz bölgesinden 5 ayda 16,1 milyon dolarlık Türk somonu ihraç edildi.

Doğu Karadeniz'den 2021 yılında 43 milyon dolarlık inşaat malzemesi ihraç edildi!

Doğu Karadeniz'de geçen sene 51 ülkeye 43 milyon 14 bin 793 dolarlık yapı ve inşaat malzemesi ihracatı gerçekleşti.

Doğu Karadeniz Ortak Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğu Karadeniz Ortak Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile İlker Türkmen ve Mehmet Pilatin ortaklığında kuruldu.

Doğu Karadeniz için deprem uyarısı!

Doğu Karadeniz'in dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanları daha da riskli hale geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgede riskin arttığı uyarısı yaptı.

İzmir depremi sonrası Doğu Karadeniz için uyarı!

Doğu Karadeniz'in 3'üncü deprem riski bölgesine çekilmesinden sonra bölgede dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanlar daha da riskli duruma geldi.

Doğu Karadeniz'de deprem riski arttı!

Gürcistan açıklarında Karadeniz'de 3 yıl yaşanan Richter ölçeğine 5.1 büyüklüğünde yaşanan depremin Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki fay hattını tetiklediği ve yarılmayı hızlandırdığı açıklandı.

Doğu Karadeniz'de konut satışları Eylül 2019'da arttı!

Eylül 2019’da Türkiye'de satılan konut sayısı, Eylül 2018’e göre yüzde 15,4 artarak 146 bin 903 olurken, aynı dönemde Doğu Karadeniz'de de yüzde 5,4 artarak 3 bin 772 oldu…

Doğu Karadeniz'de konut satışları yüzde 49 azaldı!

Türkiye’de 2019 yılı Haziran ayında satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 48,6 düşerek 61 bin 355 oldu. Doğu Karadeniz'de ise konut satışları yüzde 48,9 azalarak bin 698 oldu.

Doğu Karadeniz'in en büyük külliyesinin inşaatı hızlandı!

Doğu Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesinin inşaatı Trabzon'un Ortahisar ilçesinde hızla devam ediyor.

doğu karadeniz turizmi Haberi

doğu karadeniz turizmi

Dünyanın herhangi bir yerinde bir kriz çıkmadığı sürece bölgedeki turist sayısının önümüzdeki yıllarda giderek artacağını belirten Gürkök, “Körfez’den gelen turizmin giderek gelişeceğini düşünüyorum. Oluşabilecek herhangi bir olumsuzluk turizme direkt etki ediyor. Bununda toparlanması zor olur. Yeni pazar arayışları da yapıyoruz. Bizim ikinci hedef pazarımız İran olacak. Ulaşımda bir sıkıntımız var. Karayolu güvenli olmuyor. Havayolu ile ilgili görüşmelerimiz var” ifadelerini kullandı.



“Yunanistan’DAKİ KRİZ; BÖLGEYİ FAZLA ETKİLEMEDİ”

Geçen yıllara göre Yunanistan’dan gelen turist sayısında azalma olduğunu söyleyen Gürkök, “Ama tabi gelen gruplarda oluyor. Genel olarak turist sayısında azalma da görüldü. Belliydi böyle olacağı. Yunanistan’dan gelenler özellikle Sümela Manastırı için geliyorlardı. En fazla o yöreleri ziyaret ediyorlardı. Tabi ekonomik krizin etkisi olmuştur. Şimdi ise Türkler Yunanistan’a tatil yapmaya gidiyor. Şuana kadar Yunanistan’dan 5-6 grup...