24 / 04 / 2024

doğu teşvik paketi

doğu teşvik paketi

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak teşvik paketini açıkladı. Toplam 140 milyar liralık pakette konut da var, stadyum da fabrika yatırımı da sulama projesi de.

Doğu'ya yatırım turu başlıyor!

Başbakan Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu için açıkladığı teşvik paketi, iş dünyasını harekete geçirdi. Sivil toplum kuruluşları Kurban Bayramı’nın hemen ardından bölgeye heyetler gönderip yatırım imkanlarını araştıracak.

Doğu ve Güneydoğu'da 5 ayrı cazibe merkezi olacak!

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketinde kurulacak 5 cazibe merkezinin her birinin uzmanlık alanı ayrı olacak. 5 merkez hazır giyimden, hayvancılığa, lojistikten, madenciliğe uzmanlık alanlarına göre yatırım çekecek.

Doğuş GYO, 2023'te 548.9 milyon TL satış hasılatı elde etti! 

Doğuş GYO'nun faaliyet raporu yayımlandı. Raporda yer alan rakamlara göre, şirketin bir yıllık hasılatı, kira geliri ve aktif toplamı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Turistik Doğu Ekspresi ilk seferi için geri sayım! İşte bilet fiyatları ve ilk sefer tarihi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi seferleri hakkında açıklama yaptı. Peki, Turistik Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor, fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Doğuş Üniversitesi öğretim üyesi alıyor! Son başvuru tarihi 10 Mart 2023! İşte kadro dağılımı!

Akademisyenler ve Akademisyen adayları bu ilanları kaçırmasın! Doğuş Üniversitesi öğretim üyesi alıyor. İlanlara son başvuru tarihi ise 10 Mart 2023 olarak belirlendi. İşte kadro dağılımı ve gerekli şartlar…

İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

Emlak krizi yaşayan Çin’de hükümet ilk kez ev alacaklar için harekete geçti. Emlak krizini çözmek isteyen yönetim ilk kez ev alacaklar için teşvik paketi hazırlayarak emlak sektörünü canlandırmak için düğmeye bastı. Benzer bir durumun Türkiye’de olabileceği ise bir soru işareti.

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek! 

İsrail Hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek.

İsrail Doğu Küdüs'te 5 binden fazla evi yıktı!

İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, İHH Genel Merkezi’nde yapılan basın açıklamasında İsrail'in 1967 yılından bu yana Doğu Kudüs'te 5 binden fazla evi yıktığını dile getirerek milyonlarca Filistinliyi evsiz bıraktığını dile getirdi. 

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te konut inşa etme adımını şiddetle kınadı!

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toplam 2 bin 572 konutluk ilave yasa dışı yerleşim birimi inşası yolunda attığı adımı şiddetle kınadığını belirtti.

İsrail hükümeti, Doğu Kudüs’te 530 yeni illegal konut inşa etme kararı aldı!

İsrail hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 530 yeni konut inşa etme kararı aldı.

Gemlik'te Doğu Planları sorunu çözüme kavuştu!

Bursa Gemlik'te çevreyolunun doğusunda kalan bölgede, ekonomik hayatı durma noktasına getiren Doğu Planları sorunu çözüldü.

Pakistan'dan İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası kararına tepki!

Pakistan, İsrail'in işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesi amacıyla ihale süreci başlatmasını kınadı.

Rusya’dan İsrail’in Doğu Kudüs’te yeni konut inşa etme planına kınama!

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, İsrail’in Doğu Kudüs’te binden fazla konut inşa etme planlarından endişe duyduklarını dile getirdi.

doğu teşvik paketi Haberi

doğu teşvik paketi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, bölgedeki 23 ili kalkındırmayı, bölgesel kalkınma farklarını yok etmeyi amaçlayan yeni teşvik ve yatırım paketini açıkladı. Diyarbakır’da başbakan yardımcıları ve bakanlarla birlikte düzenlediği toplantıda Yıldırım, “Yeniden şaha kalkmak için buradayız. Doğu ve Güneydoğu’ya yatırımları çekecek, cazibe merkezi haline getirecek dev adımları atıyoruz” dedi. Yıldırım’ın açıkladığı pakette kamunun yaptığı yatırım tutarının 62 milyar lira olduğunu, özel sektörün yapacağıyla beraber 4 yılda bölgeye 140 milyar liralık yatırım yapılacağını açıkladı. Bölgenin en büyük sorununun işsizlik olduğunu ve bunun da yatırımlar gelmediği için olduğunu söyleyen Yıldırım, “Yatırım yapmak isteyen var, korkusundan gelmiyor, terör var diyor. O halde öncelikli işimiz terörü ortadan kaldırmak” dedi. Yıldırım açıklanan desteklerin ise 10 yıl boyunca süreceğini belirtirken vatandaşlara da şöyle seslendi: “Şimdi sizin yapacağınız şey...