26 / 04 / 2024

Doguş ve Enka grubu

Doguş ve Enka grubu

Borsa’daki şirketlerin toplam piyasa değerinin yüzde 51.13’ü altı grubun bünyesinde bulunuyor. Dışardan ya da içerden dalgalar, bu grupları etkiledikleri ölçüde borsada inişler ya da çıkışlar sertleşiyor.

Hisar Enka Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hisar Enka Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Engin Kaya tarafından kuruldu.

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Durmuş Burak Arslan ve Hasan Ergin ortaklığında kuruldu.

Enka İnşaat, gayrimenkul ve inşaat faaliyetlerinde atağa geçti!

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Serhan Gök, Enka İnşaat'ın inşaat ve gayrimenkul sektöründeki konumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Enka İnşaat'ın net kar oranına ve projelerine değinen Serhan Gök, Enka İnşaat'ta karın beklenenin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Mt Enka Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mt Enka Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Tuna ve Mehmet Mungan ortaklığında kuruldu.

Çimtaş'ın acı günü! Müzeyyen Özkan vefat etti!

Çimtaş Genel Müdür Yardımcılarından Nedim Özkan'ın annesi Müzeyyen Özkan vefat etti. Çimtaş ve ENKA taziye ilanı yayınladı.

Enka İnşaat 2020'de 4,8 milyon TL'lik arsa ve  7,8 milyon TL'lik konut aldı!

Enka İnşaat'ın 2020 yılı içerisinde kira bedeli toplamı yaklaşık 3,8 milyon TL + KDV olan kiralama işlemi yapıldı yaklaşık 14,8 milyon TL+ KDV tutarında arsa alımı ve yaklaşık 7,8 milyon TL+ KDV tutarında konut alımı yapıldı.

Çimtaş'ın acı günü! Ayşe Cici vefat etti!

Çimtaş Genel Müdür Yardımcısı Cafer Cici'nin annesi Ayşe Cici vefat etti. Çimtaş ve ENKA taziye ilanı yayınladı.

Enka Grup Profesyonel Bina Yönetimi Danışmanlık Temizlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enka Grup Profesyonel Bina Yönetimi Danışmanlık Temizlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hamza Eş tarafından kuruldu.

Enka İnşaat ve Chubb Corportaion arasında 400 milyon dolarlık dava!

Rusya’nın Krasnoyarsk Bölgesi’ndeki Sharypovo kenti yakınlarında 800 MW’lık Berezovskaya Kömürlü Elektrik Santrali'nin yapılması için Enka İnşaat ile anlaşıldı. Ancak santralde yaşanan yangın ve milyon dolarlık sigorta ödemesi davaya konu oldu. 

ENKA İnşaat'ın Adapazarı ve Gebze doğal gaz santrallerinde üretim durdu!

ENKA İnşaat ve Sanayi'nin Adapazarı ve Gebze doğal gaz kombine çevrim elektrik santrallerinin EÜAŞ ile olan Elektrik Satış Sözleşmesi'nin sonlanmasının ardından üretim durdu...

Enka Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Enka Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Niyazi Kırmızıaltın tarafından kuruldu. 

Enka İnşaat 2018 faaliyet raporu!

Enka İnşaat 1 Ocak 2018–31 Mart 2018 hesap dönemine ait sorumluluk beyanı, faaliyet raporu ve finansal tablosunu yayınladı...

Enka İnşaat kar payı avansı dağıtmayacak!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. bu hesap dönemi için kar payı avansı dağıtılmamasına karar verdi...

Doguş ve Enka grubu Haberi

Doguş ve Enka grubu

Borsa’daki şirketlerin toplam piyasa değerinin yüzde 51.13’ü altı grubun bünyesinde bulunuyor. Dışardan ya da içerden dalgalar, bu grupları etkiledikleri ölçüde borsada inişler ya da çıkışlar sertleşiyor. 2013 yılında Borsa’da işlem gören 27 grubun sadece 9’unun piyasa değerinde artış yaşanırken diğerleri değer yitirdi


Borsa İstanbul’un yarısı altı grubun şirketlerinden oluşuyor. Koç, Sabancı, İş Bankası, Anadolu, Doguş ve Enka grubuna ait şirketler borsanın toplam piyasa değerinin yüzde 51.13’ünü oluşturuyor. Bu gruplar faaliyet gösterdikleri sektörlerde belirleyici bir güce sahip oldukları gibi yurtdışına da açılmasını bilen firmalara sahip bulunuyorlar. Bu yönleriyle ekonomi alanında adeta Türkiye’nin dışarıya açılan kapıları konumundalar.

Yurtdışı ile sıkı bağlantı içeride olduğu kadar dışarıda yaşanan dalgalanmalardan da etkilenmelerine neden oluyor. Borsa İstanbul’da işlem gören toplam 131 şirket, 27 grubun çatısı altında bulunuyor....