19 / 04 / 2024

Dokuz Sele Deresi ıslah çalışmaları

Dokuz Sele Deresi ıslah çalışmaları

UŞAK'ta şehir merkezinden doğarak Büyük Menderes Havzası ve ardından Ege Denizi'ne kadar uzanan Dokuz Sele Deresi, kentsel dönüşüm ve ıslah çalışmaları kapsamında güzel bir görünüme kavuşacak.

Uşak Dokuz Sele Deresi kentsel dönüşümle değişecek!

UŞAK'ta şehir merkezinden doğarak Büyük Menderes Havzası ve ardından Ege Denizi'ne kadar uzanan Dokuz Sele Deresi, kentsel dönüşüm ve ıslah çalışmaları kapsamında güzel bir görünüme kavuşacak.

Manisa Bozköy Deresi sosyal alana dönüşecek!

Bozköy Deresi yaklaşık 26 bin metrekarelik peyzaj alanı, sentetik buz pistinden, yürüyüş alanlarına, koşu alanlarından, bisiklet parkurlarına ve kafeteryalara kadar yakın zamanda, geniş yelpazede bir sosyal alana dönüşecek

Akçasu Deresi üzerine yapılan cami büyük ilgi görüyor!

Akçasu Deresi’nin üzerine 1878’de Hacı Hüseyin Hüsnü tarafından yaptırılan cami, tavanı, ahşap korkuluklu mahfili ve ahşap minaresiyle özgünlüğünü koruyor. Cami, derenin üzerinde durduğu için turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

İsmetiye Deresi ıslah ve rekreasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden geçen Gökdere, Hacivat Deresi ve Yunuseli Kanalı’nın ardından Demirtaş İsmetiye Mahallesi’nden geçen İsmetiye Deresi’nde de ıslah ve rekreasyon çalışmalarını başlattı.

Bostanlı Deresi üzerindeki taş köprülerin yerine betonarme köprü yapılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bostanlı Deresi üzerindeki taş köprüleri yıkıp 4 betonarme köprü yapmak istedi ancak proje fiyaskoyla sonuçlandı. 4 köprünün herbiri, inanılmaz hatalar nedeniyle durdurulurken, bölge halkı yaşadıklarına isyan etti

Haliç ve Beyoğlu Kasımpaşa Deresi'nden 8,5 ton çamur çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Haliç ve Beyoğlu Kasımpaşa Deresi'nden çıkardığı çamur miktarını açıkladı. İşte İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü rakamlarıyla Mayıs 2014 itibariyle çıkarılan çamur miktarı...

İzmir Meles Deresi betonlama çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Meles Deresi'nde kokuya neden olan balçık ve çamuru tamamen kaldırarak dere tabanını betonlama çalışmalarına başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu da çalışmaları yerinden izledi.

Meles Deresi’nin tabanı betonlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Meles Deresi’nde kokuya neden olan balçık ve çamuru tamamen kaldırarak dere tabanını betonlama çalışmalarına başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu da çalışmaları yerinden izledi.

Dokuz Eylül seferlere başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez ulaşımını geliştirmek için hizmete alınan "ÇAKABEY"'in ardından "DOKUZ EYLÜL" yolcu gemisi de seferlere başladı. Yeni gemi ilk seferini Konak-Karşıyaka arasında gerçekleştirdi.

Avaşin Deresi halk plajı oldu!

Yıllarca çatışma haberleriyle gündeme gelen Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki Avaşin Deresi, çözüm süreci kapsamında sağlanan huzur ve güven ortamıyla serinlemek isteyen vatandaşların ilk adresi haline geldi.

Dokuz Eylül yolcu gemisi seferlere başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez ulaşımını geliştirmek için hizmete alınan Çakabey'in ardından Dokuz Eylül yolcu gemisi de seferlere başladı. Yeni gemi ilk seferini Konak-Karşıyaka arasında gerçekleştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri Manisa’nın imar planını çizdi!

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü son sınıf öğrencileri, Manisa’nın imar planını çizdi. Öğrenciler, il bütününü kapsayan 45 projeyi Kültür Merkezi’nde sergiledi...

Çark Deresi Rekreasyon Projesi 5. Etabı tamamlandı!

Çark Deresi Rekreasyon Projesi 5. Etabı’nda tamamlanan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Çark deresi kenarında çalışmalar yaparak şehrimize yeni tesisler kazandırmaya devam ediyoruz" dedi

Dokuz Sele Deresi ıslah çalışmaları Haberi

Dokuz Sele Deresi ıslah çalışmaları

AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, önceden eski sanayi bölgesindeki fabrikalardan dereye bırakılan kimyasal ve evsel atıklar nedeniyle kötü kokusuyla çevre kirliliğine sebep olan Dokuz Sele Deresi'nin kötü imajından kurtarılacağını söyledi. Eskişehir Porsuk Çayı'ndan yola çıkılarak Uşak Belediyesi ile Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nün iki yıl önce Uşak'ta başlattığı ıslah çalışmalarının hızla ilerlediğini vurgulayan Başkan Cahan, "Uşak merkeze bağlı Sorkun köyü yakınlarında doğan ve yeni Uşak Devlet Hastanesi'ne kadar şehri ortadan ikiye bölen 8 kilometre uzunluğundaki Dokuz Sele Deresi'nin ıslah çalışmalarında sona yaklaştık. Bu yıl içinde Çaykenarı olarak bilinen mevkide derenin üzerine yapılan binaların yıkımları tamamlanarak derenin üzeri açıldı. Devlet Su İşleri ve Belediye ekipleri, dere yatağında ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dokuz Sele Deresi yapılan ıslah çalışması ile...