25 / 04 / 2024

Dolar milyarderlerinin serveti

Dolar milyarderlerinin serveti

Koronavirüsün neden olduğu küresel ekonomik resesyona rağmen "süper zenginler" servetlerini dörtte bir oranında artırdı

30 milyon doların üzerinde serveti olanların sayısı 1.932’ye çıkarken, yoksulun kişi başına geliri 26 bin 703 TL oldu!

Ülkemizde kişi başına düşen gelir 307 bin 952 Türk Lirası (13 bin 110 dolar) olurken, en zengin yüzde 5’lik bölümün yıllık geliri 816 bin 219 Türk Lirası'na çıktı, 4.3 milyona ulaşan en yoksul yüzde 5’lik kesimin geliri de 26 bin 703 Türk Lirası'nda kaldı. 

Amerikalıların serveti 3. çeyrekte azaldı!

ABD Merkez Bankası (Fed), temmuz-eylül dönemine ait merakla beklenen "ABD'nin Finansal Hesapları" raporunu yayımladı. Söz konusu rapora göre ülkede hane halkının net serveti bu yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 151 trilyon dolar şeklinde kaydedildi.

Bu seneki milyarderliğin kaynağı: Miras!

Zürih merkezli bir İsviçre bankası UBS Group AG tarafından yayımlanan 2023 yılı raporunda dünya genelinde dolar milyarderlerinin kaynağının miras olduğu ortaya çıktı. 

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Türkiye’nin en zengin 10 ismi belli oldu: Zirvede 5.3 milyar dolar ile İbrahim Erdemoğlu var! 

ABD merkezli dergi Forbes’in yayınladığı listeye göre Türkiye’nin en zengin 10 ismi belli oldu. Listeye göre Murat Ülker birinciliğini İbrahim Erdemoğlu'na devretti. Erdemoğlu'nun serveti 5.3 milyar dolar...

''Doları olanın serveti mum gibi eriyecek'' diyen Necmettin Batırel'den bomba dolar açıklaması geldi!

Doların değer kaybedeceğini her konuşmasında dile getiren Ekonomist Necmettin Batırel, doları olanın servetinin mum gibi eriyeceğini söyledi. İşte bomba dolar açıklaması...

Serveti eriyor ama zirveden de vazgeçmiyor

Twitter'ı satın alması ve şirkette yarattığı çalışan kıyımıyla gündemin ilk sıralarında yer alan Elon Musk'ın serveti eriyor. Musk'ın servetinde bu yıl yaşanan gerileme ilk kez 100 milyar doları geçti. Milyarder iş insanı sert düşüşe rağmen 'dünyanın en zengin insanı' unvanını korudu.

En zengin 500 ismin serveti 1.4 trilyon dolar eridi! Elon Musk, Bill Gates ve Mark Zuckerberg'in servetinde son durum!

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, küresel finans piyasaları yüksek faiz oranlarının ve enflasyon kaygısının ağırlığında ezilirken, dünyanın en zengin 500 insanı bu sene toplamda 1.4 trilyon dolar kaybetti. Peki Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates ve Mark Zuckerberg'in servetleri ne oldu? 

Elon Musk'ın serveti katlandı!

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın serveti 335 milyar dolara yükseldi. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, teknoloji devi Elon Musk’ın serveti, 24 milyar dolar daha artış gösterdi ve 335 milyar dolara ulaştı.

Çinli milyarderlerin serveti eridi!

Çin'in teknoloji şirketlerine ilişkin düzenleme adımları sonrasında Çinli teknoloji milyarderlerinin serveti toplamda 87 milyar geriledi.

Türkiye'deki milyarderlerin serveti 127 milyar TL arttı!

Koronavirüs salgınında Türkiye'deki dolar milyarderlerinin serveti 127 milyar TL yükseldi. Bu artış dolar bazında yüzde 39'a denk geliyor. Türkiye'deki dolar milyarderi sayısı da bir yıl içinde 23'ten 26'ya ulaştı.

Dolar milyarderlerinin serveti 10,2 trilyon dolara yükselerek rekor kırdı!

Kovid-19’un sebep olduğu küresel ekonomik resesyona rağmen "süper zenginler" servetlerini dörtte bir oranında artırdı.

Dolar milyarderlerinin serveti 10,2 trilyon dolara yükselerek rekor kırdı!

Koronavirüsün neden olduğu küresel ekonomik resesyona rağmen "süper zenginler" servetlerini dörtte bir oranında artırdı

Dolar milyarderlerinin serveti Haberi

Dolar milyarderlerinin serveti

İsviçre merkezli yatırım bankası UBS ve çokuluslu danışmanlık şirketi Pricewaterhouse Coopers (PwC)’ın “2020 Servet Raporu”nu açıkladı. Açıklanan verilere göre, Temmuz 2020'nin sonunda dünyanın en zengin yaklaşık olarak 2 bin 200 kişisinin serveti 10,2 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 2017 yılında, bir önceki rekorda, milyarderlerin serveti 8,9 trilyon dolar şeklinde açıklanmıştı.

Raporda, artışın başlıca sebebi menkul kıymetler fiyatlarındaki yükseliş olarak gösterilirken; söz konusu dönemde dolar milyarderlerinin sayısı da 2 bin 158’den 2 bin 189’a çıktı.

Açıklanan rapora göre, dolar milyarderlerinin bu yılın nisan-temmuz döneminde servetlerini yüzde 27,5 artırması da dikkati çekti. 

Servet raporunda, her sektördeki milyarderlerin nisan- temmuz döneminde servetlerinin çift haneli arttığı belirtilerek, teknoloji, sağlık hizmetleri ve imalat sektörlerindeki milyarderlerin servetlerindeki artışın yüzde 40 civarında olduğu bildirildi.

2018 yılında, Temmuz 2020...