26 / 04 / 2024

Dolar tahminleri

Dolar tahminleri

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler ve ABD tahvil faizlerinde yaşanan değişimin etkisiyle beraber dolar/TL kuru değişti. Bu hafta Merkez Bankası'nın faiz kararına kadar dolar kurunda yatay bir seyir yaşanılacağı düşünülüyor.

Yabancı yatırımcıdan şaşırtan dolar tahmini!

Türk Lirası'nda yaşanan değer yükselişi, yabancı yatırımcıların TL iyimserliğini devam ettirdi. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit etti, kredi not görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çevirdi.

Dolar tahminleri değişti! Yatırımcılar dolarda mı kalmalı TL mevduata mı geçmeli?

Merkez Bankası'nın hamlelerinin ardından ciddi düşüşler yaşayan dolar kuru yatırımcılarını üzdü. Peki yatırımcı şimdi ne yapacak, dolarda mı kalmalı TL mevduata mı geçmeli?

Dolar kuru tahminleri arka arkaya geldi! Dikkat tam 8 lira birden zıplayacak! 

Merakla beklenen 31 Mart seçimleri yaklaşırken, dolar kurundaki gelişmeler de yatırımların gündeminden düşmüyor. Peki dolar kuru ne olacak? İşte tek tek paylaşılan o detaylar...

Son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri! Gündem çok hızlı değişiyor...

Milyonlarca kişi gündemde olup bitenleri yakından takip ediyor. Hızlı geçen gündemi yakalamakta zorluk çekilse de ekonomi ilk sırasında geliyor. Bakın son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri ne olmuş...

Amerika Merkez Bankası yetkilileri resmen açıkladı! Doların kaderi belli oldu! 1 dolar bu kadar olacak!

ABD enflasyon verilerinin düşük gelmesine rağmen, Fed yetkililerinin enflasyon hedefine ulaşmak için hala yapılması gerekenler olduğunu söyledi. Açıklamalar doların kaderini şekillendirirken, uzmanlardan dolar tahminleri gelmeye başladı. 1 dolar bu kadar olacak!

Dev bankalar dolar tahminlerini peş peşe açıkladı! Bu rakamları gören dövizciye koşacak

Dolar/TL kurunun  26,99 TL seviyesinde sabit kaldığı şu günlerde dev bankalardan dolar tahminleri gelmeye başladı. Bu rakamları gören dövizciye koşacak.

HSBC ve Deutsche Bank dolar/TL tahminlerini yukarı yönlü revize etti!

Her iki banka da 2023 yıl sonu dolar/TL beklentisini 27 Tl olarak açıklamıştı. Ancak enflasyondaki düşüş trendinin tersine dönmesi ile birlikte yıl sonu ve 2024 yılı için yeni dolar/TL tahminleri açıklandı.

1 dolar o tarihte 31 lirayı aşacak! Bu sefer tarihi Merkez Bankası verdi: 1 dolar kaç TL 23 Temmuz 2023?

Doları olanlar, dolar alacaklar ve milyonlarca yatırımcı dolar kurundaki son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Milyonlarca kişi, dolardaki yükselişin sürüp sürmeyeceğini, dolar ile ilgili tahminleri merak ediyor. 

Dolar ve Altın Fiyatları Yükselmeye Devam Edecek mi? Uzman İslam Memiş'in 2023 İkinci Yarı Tahminleri Ne Diyor?

Dolar ve altın fiyatlarının gelecekteki durumu yatırımcılar içim merak konusu olmaya devam ediyor.  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 2023'ün Temmuz ayında da altın fiyatı, dolar ve TL kurları hakkında tahminlerini paylaştı. İşte yılın ikinci yarısındaki altın ve dolar fiyatları tahmini…

Dolar Kurban Bayramı'ndan sonra tam bu kadar olacak! Eyvah, eyvah bu sefer yandık! Analistler şimdi açıkladı!

Dolar Kurban Bayramı'ndan sonra büyük bir artış yaşayarak rekor seviyelere ulaştı. Selçuk Geçer adlı bir ekonomi uzmanının tahminleri gerçekleşti ve piyasaları şaşırttı. Detaylar haberimizde...

Yeni ekonomi yönetimi ile piyasa tahminleri de değişti! Yıl sonu dolar, faiz hangi seviyelere gelecek? İşte tahminler...

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından piyasada değişim rüzgarları esiyor. Ekonomi kadrolarında da değişim beklenirken, önümüzdeki günlerde uzmanlar dolar ve faizlere ilişkin de dengelerin değişebileceğine işaret ediyor.

Alman bankasından korkutan dolar tahmini! Tüm bildiklerinizi unutun!

Almanya’nın ve Avrupa’nın dev bankalarından biri olan Commerzbank seçim sonrası için daha önce yaptığı dolar tahminin revize etti. Bankanın şaşırtan tahminleri için tıklayın.

Bu dolar açıklaması herkesi şoke edecek! Haberi duyan döviz bürosuna akın etti

CHP Ekonomi Masası Üyesi Özgür Karabat aracılığı ile bir açıklama yapıldı. 20 TL'yi aşan doların, Erdoğan'ın seçilmesi ile 30 TL'ye erişeceği söylendi. Dolar tahminleri nelerdir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Yatırımcıların merakla beklediği dolar kurunda hareketlilik devam ediyor! 

Dolar kurunda heyecan verici bekleyiş! Önde gelen ekonomistin dolar değerlendirmesi ve tahminleri açıklandı. İşte ayrıntılar...

Dolar tahminleri havada uçuşuyor! Bu seferde Bloomberg'ten piyasayı alt üst eden dolar tahmini geldi!

Dolar alacaklar ya da dolar satacak kişiler, dolar kurunu yakından takip ediyor. Seçime az bir zaman kala dolara dair uzmanlardan değerlendirmeler geliyor. Bu seferde Bloomberg'ten bir dolar tahmini geldi. İşte detaylar!

Dolar tahminleri Haberi

Dolar tahminleri

Kur tahminleri yenilendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini değiştirirken yabancı bankalardan aynı adım geldi. İşte yeni dolar tahminleri...

Milliyet'in haberine göre; dolar kurunda oynaklık yaşanıyor. Kurda TCMB faiz toplantısına kadar yatay bir seyir yaşanabilir. 100 baz puan ya da daha üzerinde bir faiz kuru yeniden 7.40 - 7.30 seyrinde olacak.

Ancak yurtdışı kaynaklı risklerin yükselmesiyle gerilemeler sınırlı olacak. Commerzbank, 2021 yıl sonu dolar/TL tahminini 8.00'den 8.50'ye revize etti. Kurum, orta vadede politika faizinin yeniden yüzde 15 civarına düşürülmesini beklediklerini bu nedenle Türk Lirası'nda yukarı yönlü bir eğilimin yeniden başlayarak kurun 2021 yılında 8.50'ye, 2022'de ise 9.50'ye çıkacağını kaydetti.

Cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki ankette 7.79 TL iken, bu anket döneminde 7.95 TL'ye ulaştı. 12 ay...