25 / 04 / 2024

doların yükselmesi inşaatı nasıl etkileri

doların yükselmesi inşaatı nasıl etkileri

Dolardaki hızlı yükseliş borsada kayba neden olurken, faizler de çift haneyi gördü. 2 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 9.22’ye, 10 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 10.09 ile çift haneye çıktı.

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden 'La Sagrada Familia' 2026'da bitiyor!

Dünyanın en uzun inşaatı olan ve 141 yıldır inşaat halinde 'La Sagrada Familia' 2026 yılında bitecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Bakan Şimşek'ten son dakika dolar yorumu: Doların güçlenmesi aleyhimize!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı programda ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak doların yükselmesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Elinde dolar olanlar dikkatli olun! Doların yönü belli oldu! Dolarda son dakika gelişmesi

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar kuru ne olur? sorusu üzerine ekonomistlerden açıklama geldi. Doların yönü belli oldu. Bugün dolar ne kadar? Güncel dolar kuru kaç lira? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Merkez Bankası doların yıl sonunda ne kadar olacağını resmen açıkladı!

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününü yükselişle kapattı. Bankalararası piyasalarda dolar/TL kuru 29,60 TL seviyesinden işlem gördü. Peki dolar bugün ne kadar oldu? Dolar ne kadar olacak? Merkez Bankası doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. 

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Tunç Şatıroğlu doların yönünü açıkladı! Rahat olun...

Dolar rekordan rekora koşmaya devam ediyor. Dün yüzde 7 yükselişle rekor kıran dolar kuru bugün de yükselmeye devam ediyor. Dolar yükselmeye devam edecek mi? Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Tunç Şatıroğlu doların yönünü açıkladı! Rahat olun...

Doların yükselişindeki sır perdesi aralandı! Sorular cevaplandı! Yükseleceğini anlatmıştım...

Eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara, doların yükselişinin ardındaki sır perdesini aralayarak soruları yanıtladı. 

Doların yönü 11 saat sonra belli olacak! Geri sayım başladı! Rakam paylaşıldı! Doları olanlar koşun bakın

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı, bugün 21:00'da açıklanacak. Karar sonrasında doların yönü tamamen belli olacak. Geri sayım başladı. akam paylaşıldı! Doları olanlar koşun bakın.

Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Uzmanlar peş peşe açıkladı! Doların yönü resmen belli oldu!

Yatırımcılar ''dolar yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. Konu ile ilgili açıklamalar uzmanlardan geldi. Uzmanlar peş peşe açıkladı! Doların yönü resmen belli oldu!

Ünlü ekonomist 2023 sonunda doların ne kadar olacağını açıkladı! Bunu duyan dövizciye ışınlanacak!

Ünlü ekonomist, doların yıl sonunda ne kadar olacağına dair önemli bir açıklama yaptı ve bu söylemi doları olanlar ile olmayanların dikkatini çekti. Piyasalar hareketli, doların yükselmesi veya düşmesi yatırımcıları tedirgin ediyor.

doların yükselmesi inşaatı nasıl etkileri Haberi

doların yükselmesi inşaatı nasıl etkileri

Dolardaki hızlı yükseliş borsada kayba neden olurken, faizler de çift haneyi gördü. 2 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 9.22’ye, 10 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 10.09 ile çift haneye çıktı. Tahvil faizlerinin yükselmesi Hazine’nin borçlanma maliyetinin arttığının göstergesi.


Türk Lirası, bugün sabahtan itibaren rekor üstüne rekor kırdı ve tarihi zirvesini yeniledi. Sadece dolarda yükseliş yok. Borsa İstanbul da dolardaki yükselişin baskısı altında. Şu an Borsa İstanbul’da kayıp yüzde 0.60 seviyesinde. Son 1 aydır zaten endeks 80 binin altında seyrediyor ve bir türlü o seviyeyi aşamıyor. Borsada şu an seviye 78 bin 292 puanda. 


Dolar Hazine tahvil faizlerini de yükseltti. 2 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 9.22’ye, 10 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 10.09 ile çift haneye çıktı. Tahvil faizlerinin yükselmesi Hazine’nin...