25 / 04 / 2024

dolaysız vergiler

dolaysız vergiler

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dolaylı vergileri azaltıp, dolaysız vergileri artıracaklarını açıklaması üzerine gözler emlak vergisine çevrildi...

Seçimden sonra vergilere zam gelebilir!

Prof. Dr. Murat Batı, seçimden sonra gelir vergisinin payının yükseltilerek, dolaysız vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payının artırılabileceğini açıkladı.

Yeni yılda iğneden ipliğe zam geliyor! Vergiler ve harçlar yüzde 58.5 zamlanacak!

2024’te yeniden değerleme zamları ile A’dan Z’ye her şeyin fiyatı artacak. Zamların artmasına ya da düşürülmesine yönelik bir karar çıkmazsa, vergiler ve harçlar yüzde 58.5 daha zamlanacak.

Verginin vergisi olur mu?

Ülkemizde, dolaylı vergiler dolaysız vergilerden fazla olduğu müddetçe verginin vergisi de olacak. Asıl olan, harcama üzerinden değil, kazanç üzerinden vergi alınması ve verginin tabana yayılmasının sağlanması...

Gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Şahısların elde ettiği gelirlerin üzerinden alınan dolaysız ve zorunlu bir vergi olan gelir vergisi ödemeleri devam ediyor. Peki gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Emlak vergisi artacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dolaylı vergileri azaltıp, dolaysız vergileri artıracaklarını açıklaması üzerine gözler emlak vergisine çevrildi...

Vergi sisteminde bazı düzenlemeler yapılmalı!

Bakan Ağbal, vergi adaleti bakımından vergi hasılasında dolaysız vergilerin daha fazla yer alması gerektiğini belirtti. Ağbal, "Bu konuda mutlaka vergi sisteminde bazı düzenlemeler yapma ihtiyacımız var." dedi.

Veraset ve intikal vergisinden muafiyet!

Türk vergi sisteminde dolaysız vergiler arasında, veraset ve intikal vergisi de yer alıyor. Vergiden bazı koşullarda muafiyetler söz konusu oluyor. İşte, veraset ve intikal vergisinden muafiyet!

Miras vergisi beyannamesi hangi vergi dairesine verilir?

Bedelsiz veya karşılıksız olarak elde edilen servet unsurlarından alınan vergiye miras vergisi deniyor. Miras vergisi Türk Vergi sisteminde dolaysız vergiler arasında yer alıyor.

2015 miras vergisi oranları!

Türkiye'deki dolaysız vergi türlerinden biri olan miras vergisi servet üzerinden alınmakta olan vergi çeşidi olarak biliniyor.İşte, 2015 miras vergisi oranları!

2015 veraset ve intikal vergisi oranları!

Veraset ve intikal vergisi Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Veraset ve intikal vergisi için oranlar her yıl yeniden belirleniyor. İşte, 2015 veraset ve intikal vergisi oranları!

Miras vergisi beyanname verme süresi!

Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olarak karşımıza çıkan miras vergisi ödemeleri için ilk olarak beyanname verilmesi gerekiyor. İşte, miras vergisi beyanname verme süresi!

Miras intikal vergisi beyannamesi örneği!

Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olan miras vergisinin ödenebilmesi için ilk olarak beyanname verilmesi gerekiyor. İşte, miras intikal vergisi beyannamesi örneği!

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi formu örneği!

Veraset ve intikal vergisi: Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Vergi mükelleflerinin ilk olarak beyanname vermesi gerekiyor. İşte, veraset ve intikal vergisi beyannamesi formu örneği!

dolaysız vergiler Haberi

dolaysız vergiler

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçen hafta Yeni Ekonomi Programı (YEP) yapısal dönüşüm adımlarını açıkladı. Albayrak, “Dolaylı vergileri azaltıp, dolaysız vergileri artırarak verginin tabana yayılmasını sağlayacağız” diye konuştu. 

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü yazısında Berat Albayrak'ın vergi açıklaması değerlendirdi ve hangi vergilerin artacağını, hangilerinin azalacağını anlattı. 

Alışveriş sırasında satıcıya ödenen paranın içinde vergi de varsa bu vergi ‘dolaylı vergidir’. Satın alınan ürünün fiyatının içine vergi de dahil edilmiştir. Ekmek, su, deterjan, parfüm, sigara, içecekler, akaryakıt... Elektrik, su, doğalgaz faturaları... Hepsinin içinde Katma Değer Vergisi (KDV) var. Daha yüksek fiyatlı ürünlerde de aynı; buzdolabı, televizyon, otomobil... Bunların faturasının içinde hem KDV var hem Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) var... Bu tip, vatandaşın alışveriş sırasında tüketici olarak ödediği vergiler, dolaylı vergidir.

Alışveriş sırasında...