23 / 04 / 2024

dönüşen kentler

dönüşen kentler

Özyeğin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde üçüncüsü gerçekleştirilen ‘Kültür ve Mekan Toplantıları’ dizisinde, küresel ve yerel etkiler ile farklılaşan İstanbul ve konut çevrelerine ışık tutuldu.

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!

Gayrimenkulde 2006-2015 döneminde toplu bir dönüşüm geçirerek fabrikalardan oluşan bir sanayi bölgesi kimliğinden rezidans, ofis, otellere ağırlık veren hizmet bölgesine dönüşen Basın Ekspres Yolu, yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor.

Tek bir tıkla el süpürgesine dönüşen Dyson V8 fiyatları kaç TL? İşte 14 Nisan 2022 fiyat listesi...

Tek bir tıkla el süpürgesine dönüşen Dyson V8, 40 dakikalık çalışma süresiyle de temizlik kolaylığını artırıyor. Peki Dyson V8 fiyatları kaç TL? İşte 40 dakikaya varan çalışma süresiyle dikkat çeken Dyson V8 14 Nisan 2022 fiyat listesi...

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

Pandemide İstanbul'da ev fiyatları da, geri dönüş süresi de arttı!

“Gayrimenkul Piyasası Araştırması 2020” başlıklı araştırmasına göre, pandeminin etkili olduğu 2020 yılında İstanbul’da ev fiyatları arttı. Kentte yatırım için ise, kira dönüşü en hızlı olan 500 bin TL’ye kadar olan konutlar öneriliyor.

İş yerine dönüşen apartmanlarda 'gürültü' krizi!

İş yerine dönüşen apartmanlarda üst/alt kat komşunun iş yeri olması daha büyük sorun yaratabiliyor. Konutlarda gürültü kirliliği para cezası ise 1192 liradan, 1461 liraya çıktı.

İzzet Doğan: Köyden mahalleye dönüşen yerlerde vergi adımları atılmalı! 

TBM Hukuk Komisyonu Başkanı Av. İzzet Doğan, köyden mahalleye dönüşen yerlerin vergileri için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gereken adımları atması gerektiğini söyledi. 

Harabeye dönüşen mahallede tek başına yaşam! 

Gaziantep’te bir çift, bir kısmı su altında kalan diğer kısmı ise yıkılarak harabeye dönüşen Kaşyolu Mahallesi'nde tek başlarına yaşıyor.

Mahalleye dönüşen köylerde emlak vergisi 2022'ye ertelendi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7159 sayılı Kanunda mahalleye dönüşen köylerde ikamet eden tüketicilerle ilgili düzenlemeler de bulunduğuna dikkat çeken Avukat Doğan, mahalleye dönüşen köylerde emlak vergisinin ertelendiğini söyledi...

Bursa'da dönüşen binaların önü açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 0.50 emsal artışından onay alacak 56 tane maddeye iptal oyu vererek, kentsel dönüşümde yeni bir anlayış ortaya koyduklarını belirtti.

Erzurum kentsel dönüşümde Türkiye'ye rol modeli oldu!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Korunan tarih, dönüşen şehir” sloganıyla kentsel dönüşümde yaptıkları çalışmaları anlattı..

İşte inşaatın en genç 5 lideri!

Dijitalleşmeyle birlikte dönüşen iş dünyasında genç girişimci lider ve yöneticiler hızla öne geçiyor. İşte gayrimenkulün en genç 5 lideri...

İstanbul’da 3+1 konutların geri dönüşü en az 21, en çok 32 yıl!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com’un verilerine göre İstanbul’un ilçe bazında değerlemesine bakıldığında, 2+1 konutların geri dönüş sürelerinin 19 ila 31 yıl, 3+1 konutların geri dönüş sürelerinin ise 21 ila 32 yıl arasında olduğu belirleniyor.

İşte lüks malikaneye dönüşen ahır!

İngiltere'de 17. yüzyıldan kalma ahır lüks bir malikaneye dönüştü. Gören herkesi şaşkınlık ve hayranlık içinde bırakan malikanenin şimdiki değeri 7.5 milyon dolar.

dönüşen kentler Haberi

dönüşen kentler

Özyeğin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde üçüncüsü gerçekleştirilen ‘Kültür ve Mekan Toplantıları’ dizisinde, küresel ve yerel etkiler ile farklılaşan İstanbul ve konut çevrelerine ışık tutuldu. Akademisyenler, mimarlar ve üniversite öğrencilerinin katıldığı toplantılara, özellikle genç araştırmacı ve akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.


IAPS-CS ‘Kültür ve Mekan’ Çalışma Ağı tarafından gerçekleştirilen ‘Kent, Kültür ve Konut’ temalı, ulusal ‘Kültür ve Mekan Toplantıları’ dizisinin üçüncü toplantısı, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Sempozyumun devamında ise IKSV-3. İstanbul Tasarım Bienali Akademi Programı kapsamında; Bir ‘Palimpsest’ Kent Olarak İstanbul ve Sonsuz Tasarım Katmanları temasıyla ‘Kültür ve Mekan Öğrenci Buluşmaları’ gerçekleştirildi.


Bomontiada’da bulunan Atölye İstanbul’da gerçekleştirilen Sempozyumda, küresel ve yerel etkiler ile farklılaşan İstanbul ve konut çevrelerine ışık tutuldu. İstanbul ve konut kültüründe değişim, dönüşüm ve devamlılığın ele...