24 / 04 / 2024

Dönüşümde kimse mağdur olmayacak

Dönüşümde kimse mağdur olmayacak

Osmangazi Belediyesi'nin, kentsel dönüşüm konusunda kurumsal tecrübeye sahip bir belediye olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yalnızca Osmangazi ve bu bölgeye değil, Bursa'ya değer katacak"dedi.

Mustafa Dündar: Dönüşümde kimse mağdur olmayacak!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak Çiftehavuzlar sakinlerinin sorularını yanıtladı.

Kentsel dönüşümde 50+1 formülü bu hafta Meclis'te!

Hükümet kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Bu kapsamda, AK Parti'nin bu hafta Meclis'e sunacağı kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat maliklerinin anlaşma oranı yeniden şekillenecek. İşte detaylar...

Gürpınar'daki kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edildi iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken iddialar gündeme geldi. Gürpınar Siteler bölgesinde yaşayan sakinler, dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını öne sürdü.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Kadıköy'deki Fikirtepe Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını iddia eden mahalleli, tapularının verilmediğini belirtti. 

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor!

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor. Kentsel dönüşümde mağduriyet yaşamak istemeyen vatandaşlara CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, SOL Parti, TİP, Gelecek Partisi, DSP ve Merkez Partisi'nden destek oldu.

Tuzla Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşma sağlandı!

8 senedir devam eden İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşmaya varıldı. 

Kentsel dönüşümde anlaşma şartına uyulmazsa dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kentsel dönüşümde bir yerimiz vardı. 10 gün içinde teslim olacak ama net 21 metrekare olması gereken dükkan 15 metrekare yapılmış. Alıp öyle mi hukuki süreci başlatayım? Nasıl bir yol izlemem lazım?' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde vatandaş mağdur olmayacak!

Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların mağduriyetlerini ortadan kaldıracak yönetmelik değişikliği dün yürürlüğe girdi. Vatandaşlar inşaatı 1 yıl geciktiren ya da 6 ay durduran müteahhitle olan sözleşmeyi feshedebilecek.

Kentsel dönüşümde teminat ya da tamamlama sigortası şartı!

Kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetleri sona erdirmek adına Bakanlıklar bir dizi çalışmalar yapıyorlar. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümde yeni yol haritasını açıkladı. 

Kentsel dönüşümde vatandaş korunacak!

Gayrimenkul sektörünün Çevre ve Şehircilik Başkanlığı desteğiyle hazırladığı indirim kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde vatandaşın korunması, mağdur olmaması noktasında çalışmalarımız olacak" dedi.

Hamza Dağ: Kentsel dönüşümde vatandaş mağdur olmamalı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kentsel dönüşüm konusunda açıklamalarda bulundu. Dağ, ''Kentsel dönüşüm konusunda en önemli kıstas vatandaşların mağdur olmamasıdır'' diye konuştu.

Kentsel dönüşümde vatandaş mağdur edilmeyecek!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal Gaziosmanpaşa ziyaretinde kentsel dönüşüm hakkında konuşma yaptı. Uysal, "Kentsel  dönüşüm aslında, bir kentle birlikte, ekonomisinin, ticaretinin ve sanayisinin yeniden planlanmasıdır" dedi..

Kentsel dönüşümde bütüncül yaklaşım modeli uygulanacak!

Hükümetin 2018 programına göre kentsel dönüşümde artık bütüncül bir uygulama modeli geliştirilecek. Bütüncül uygulama modeli niteliği ve süreçleri iyi tanımlanmış, sosyo-ekonomik boyutları güçlendirilmiş ve katılımcı bir yaklaşıma dayanıyor. 

İzmit Cedit Mahallesi'ndeki dönüşümde kimse mağdur olmayacak!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Doğan bölgedeki dönüşümde kimsenin mağdur olmadığını söyledi.

Dönüşümde kimse mağdur olmayacak Haberi

Dönüşümde kimse mağdur olmayacak

Osmangazi Belediyesi'nin, kentsel dönüşüm konusunda kurumsal tecrübeye sahip bir belediye olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yalnızca Osmangazi ve bu bölgeye değil, Bursa'ya değer katacak örnek bir proje. Nüfus ve bina yoğunluğu bakımından son derece dengeli hazırlanan ve bölgede bu yönüyle bir artışa yol açmayacak proje, aynı zamanda zemin artı 5 kat olarak planlanan konutları, sosyal donatı alanları ve yeşil alanları ile örnek bir çalışma. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylanan projemiz için son hazırlıklarımızı da tamamladık. Kısa süre içerisinde temelini atacağız" dedi. 


İSTEYENE PARA İSTEYENE KONUT... 


İki etap şeklinde uygulanacak projenin ilk etap çalışmalarının 35 hektarlık rezerv alanında başlayacağım, ardından riskli alanda bulunan hak sahipleri ile yapılacak anlaşmalar doğrultusunda ikinci etap çalışmalarının yürütüleceğini ifade eden Dündar,...