26 / 04 / 2024

dövize endeksli konut

dövize endeksli konut

Kurdaki artış sonucu iflasın eşiğine gelen dövizzedeler, bankaların başlattıkları icra takibiyle evlerini de kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. Mağdurlar borçlarının arkasında olduklarını söyleyip kolaylık istiyor.

Merkez Bankası'nın 818 milyar TL'lik zararıyla 545 bin konut inşa edilebilirdi! 

Bankalarda dövize endeksli hesabı olanların cebine giden 818 milyar TL ile ülkenin ihtiyaç duyduğu okul, hastane, yol ya da deprem bölgesinde yaklaşık 550 bin konut inşa edilebilecekti.

Konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024! En düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor? 

Konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024 ev almak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki en düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor? 

1.5 milyon konut kredisi veren bankalar hangileri? Düşük faizli konut kredisi fırsatları...

Günümüzde vatandaşlar ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmek için düşük faizli konut kredisi seçeneklerini araştırıp merak ediyorlar. 

İlk kez ev alacaklara düşük faiz müjdesi: 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

İlk defa konut alacakların yakından takip ettiği düşük faizli konut kredisi yeniden gündemde. Peki 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı? İşte ayrıntılar...

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?

İlk defa konut alacaklar için yüzde 1.20 faiz oranıyla sunulması beklenen düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 1.20 faizli ilk evim kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek?

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor!

İlk kez konut alacak vatandaşlar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve düşük faizli konut kredisinin ne zaman hayata geçirileceğini merakla araştırıyor. Söz konusu kredi ile ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapması bekleniyor. İşte düşük faizli konut kredisi ile ilgili bilinenler...

Düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

Son günlerde, düşük faizli konut kredisi kampanyası detayları vatandaşlar arasında merak ediliyor. BDDK, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev almak isteyenlere 15 yıl vadeli, 1.20 faizli konut kredisi fırsatı sunulacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Konut almak isteyenler dikkat! Düşük faizli konut kredisinde ödeme tutarları belli oldu!

Konut fiyatlarındaki artış hızı düşmeye başladı. Vatandaşlar da düşük faizli konut kredilerini araştırmaya başladı. Peki, ne kadar konut kredisi alınırsa ödemesi kaç ay ve toplam ne kadar oluyor? İşte detaylar...

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

Ziraat Bankası’nın önceki dönemlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şenol Babuşcu, düşük faizli konut kredisi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yaparak, “Öyle bir kredi gelmez” dedi.

1,20 faizli konut kredisi ne zaman başlayacak? Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 

İlk kez ev sahibi olacaklar için düşük faizli konut kredisi kampanyasını bekleyenler kampanya ayrıntılarını araştırıyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman başlayacak?

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 1.20 faizli konut kredisi  kimlere verilecek?

Düşük faizli konut kredisindeki son durum ev sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 1.20 faizli konut kredisi kimlere verilecek?

dövize endeksli konut Haberi

dövize endeksli konut

2007 ve 2008'de dövize endeksli kredi aldıktan sonra kur artışı nedeniyle iflasın eşiğine gelen dövizzedelere icra takipleri başladı. 


Bankalara karşı başlattıkları mücadele ve şubelere "Verecek başka şeyimiz kalmadı" diyerek iç çamaşırlarını atmaları nedeniyle 'Don Kişot' adını alan dövizzedeler, şimdi de icra takibiyle ellerindeki evi kaybetme tehlikesi altında. 100 bin liralık kredinin kur artışı nedeniyle 300 bine kadar çıktığı dövize endeksli kredi sıkıntısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ulaşan Dövder Derneği üyeleri, artık krizin son aşamaya geldiğini ve evlerinin de ellerinden gitmek üzere olduğunu söyledi. 


YASA TASARISI HAZIRLANIYOR 


Yeni bir yasa tasarısının hazırlandığını belirten dövizzedeler, bunun Meclis'e gönderilen Bankacılık Kanunu'na önergeyle eklenmesinin planlandığını belirtti. Dövder Başkanı Hasan Ergen, borçların özellerden kamu bankalarına aktarılması ve 12 yıllık bir ödeme planının çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi. Ergen, "İcraya...