19 / 03 / 2024

dövizle yapılan kira ödemeleri

dövizle yapılan kira ödemeleri

Türk Borçlar Kanunu vatandaşın beklentilerine göre yeniden düzenleniyor. 1 Nisan Salı günü TBMM Alt Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak olan tasarı özellikle kiracı-ev sahibi ilişkisi konusunda kiracı lehine yenilikler getiriyor.

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Gayrimenkulünü kiraya verecekler dikkat! Dövizle kiralama yapılabilir mi? Tek tek açıklandı, cezası var!

Dövizle gayrimenkul kiralama işlemlerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki dövizle kiralama yapılabilir mi? Yabancı uyruklu kişilerle kiralama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Deprem gerçeği unutuldu! İBB’ye yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra İstanbullular büyük korku yaşamış, olası Marmara depremi için de harekete geçmişti. Verilen detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hızlı tarama testlerine günde yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü...

Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi? Sözleşme varken kiracı çıkabilir mi?

Kira sözleşmelerine dair kiracıların ve ev sahiplerinin araştırdığı bazı detaylar vardır. Onlardan bir tanesi de “Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi?” sorusudur. İşte detaylar!

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Elazığ'da 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında depremzedelere kira yardımı yapıldı. Yapılan o kira yardımı ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Çok önemli gelişme! Emekliye yapılan zammın ardından bu kez de bayram ikramiyeleri için açıklama geldi!

Emeklilere dün yapılan yüzde 25’lik artışın ardından umduğunu bulamayan emekliler, bugün de ilave gelen yüzde 5’lik zamla sevinirken, hükümete bir çağrı da, bayram ikramiyeleri için çağrı yapıldı.

Nef Arsa Amerika'da 49 bin dolara arsa! Kaliforniya'da dövizle kira geliri fırsatı!

Türkiye’nin en çok değerlenen noktalarında imarlı, sosyal ve ticari alanlar ile projelendirilen ve alt yapısı Nef tarafından hazırlanan Nef Arsa şimdi de Amerika'da... Nef Arsa Amerika projesiyle dövizle kira geliri fırsatı sunuluyor...

Dünyanın en ince gökdeleninin inşaatı sona erdi! İşte New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler

ABD'nin New York kentinde, "dünyanın en ince gökdeleni" olacak şekilde inşa edilmeye başlanan binanın yapımı tamamlandı. New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler dikkat çekti. İşte detaylar...

dövizle yapılan kira ödemeleri Haberi

dövizle yapılan kira ödemeleri
649 maddelik tasarıya göre, kira bedellerinde yapılacak artışta, üretici fiyat endeksi (ÜFE) yerine tüketici fiyatı endeksi (TÜFE) baz alınacak. Konut ve iş yeri kiralarında depozito, 3 aylık kira bedelini aşamayacak. Dövizle yapılan kira kontratlarında, 5 yıldan önce artış yapılamayacak. Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini...