23 / 04 / 2024

dövizzede

dövizzede

Kurdaki artış sonucu iflasın eşiğine gelen dövizzedeler, bankaların başlattıkları icra takibiyle evlerini de kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. Mağdurlar borçlarının arkasında olduklarını söyleyip kolaylık istiyor.

Kahtalı Mıçı, Japon yeni ile konut kredisi mağduru!

Türkücü Kahtalı Mıçı'nın da aralarında bulunduğu ve kendilerine dövizzede adını veren bir grup, bankalardan konut alımı için TL yerine, Japon yeni başta olmak üzere döviz kredileri alarak mağdur olduklarını belirterek protesto gösterisi yaptı

Konut kredilerini dövize endeksli alanlar isyan ediyor!

  İzmirde basın açıklaması yapan dövize endeksli konut kredisi kullanan bir grup vatandaş, kredi taksitlerini ödeyemez hale geldiğini bildirdi. Kendilerine 'dövizzede' diyen grup, konut kredilerinin belirlenecek bir oranla TLye sabitlenmesini istiyorlar

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kat karşılığı inşaat ihalesi

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Edremit Altınoluk'ta bulunan 7 bin 75 metrekare arsaya kat karşılığı inşaat yaptırmak için ihale açtı.

Şehir merkezinde ikinci el mi, merkezin dışında sıfır ev mi?

Hangisine yatırım kârlı? Şehir merkezinde ve dışında ev almanın avantaj, dezavantajları... Getiri ya da uzun vadeli yatırım için nereden ev almak daha mantıklı? Merkezin dışında nereye yatırım yapmak karlı? Uzmanlar anlatıyor...

Hazır beton üretimi 2008'de yüzde 5 düşer

THBB Ayhan Paksoy, 2007 yılında hazır beton üretiminin önceki yıla oranla yüzde 5,13 artış gösterdiğini, ancak inşaatların azalması dolayısıyla 2008'de yüzde 5 oranında düşüş beklendiğini söyledi.

ABD'de yeni konut satışları mart ayında yüzde 8,5 düştü

Ticaret Bakanlığı, geçen ay yeni konut satışlarının yüzde 8,5 düşerek yıllık 526 bin adet olduğunu açıkladı. Bu Ekim 1991'den bu yana en düşük oran oldu. Yeni konut satışlarının geçen ay yıllık 580 bin adet olması bekleniyordu.

TOKİ'nin Çanakkale, Balıkesir ve Düzce'de açtığı konut yapımı ihaleleri sonuçlandı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından daha önce duyurusu yapılan, Çanakkale-Biga, Balıkesir-Bandırma-Edremit ve Düzce'ye konut, sosyal donatı altyapı ve çevre düzenlemesi işleri için açılan ihaleler sonuçlandı

Başarılı yalıtımcılar YTÜ'de ödül alacak

Yalıtım sektörünün önemli kuruluşlarının, yatırım ve ürünlerinin değerlendirildiği Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri'nin bu yıl beşincisi düzenleniyor.

Zeynep Özal, Gayrimenkul Fuarı düzenleyecek

Arsa danışmanlığının yanı sıra iki yıldır gayrimenkul fuarı düzenleyen Özal, Zekeriyaköy'de konut inşaatına hazırlanıyor. Özal sektördeki faaliyetlerine karşın konuta yatırım yapmıyor..

İngiltere'de konut fiyatları düşüyor

İngiltere'de konut fiyatları Mart ayında 1992 yılı Eylül ayından bu yanaki en hızlı düşüşünü kaydetti.

'Konut kredisi faizi artacak ev fiyatları ise düşmeyecek'

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, konut kredisinde baz alınan faizin Hazine bonosu faizleri olduğunu kaydederek, ''Faizin artma ihtimali daha yüksek'' dedi.

Maltepe'de kiralık 2 dükkan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maltepe'de bulunan 12 metrekare büyüklüğündeki 2 dükkanı 1 yıl süre ile kiraya verecek.

Düzce'de satılık işyeri

Düzce Belediye Başkanlığı, Ceddiye Mahallesi'nde bulunan 57 ile 852 metrekare arasında büyüklükleri değişen 18 işyerinin satışı için ihale açtı.

dövizzede Haberi

dövizzede

2007 ve 2008'de dövize endeksli kredi aldıktan sonra kur artışı nedeniyle iflasın eşiğine gelen dövizzedelere icra takipleri başladı. 


Bankalara karşı başlattıkları mücadele ve şubelere "Verecek başka şeyimiz kalmadı" diyerek iç çamaşırlarını atmaları nedeniyle 'Don Kişot' adını alan dövizzedeler, şimdi de icra takibiyle ellerindeki evi kaybetme tehlikesi altında. 100 bin liralık kredinin kur artışı nedeniyle 300 bine kadar çıktığı dövize endeksli kredi sıkıntısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ulaşan Dövder Derneği üyeleri, artık krizin son aşamaya geldiğini ve evlerinin de ellerinden gitmek üzere olduğunu söyledi. 


YASA TASARISI HAZIRLANIYOR 


Yeni bir yasa tasarısının hazırlandığını belirten dövizzedeler, bunun Meclis'e gönderilen Bankacılık Kanunu'na önergeyle eklenmesinin planlandığını belirtti. Dövder Başkanı Hasan Ergen, borçların özellerden kamu bankalarına aktarılması ve 12 yıllık bir ödeme planının çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi. Ergen, "İcraya...