19 / 04 / 2024

Dr. Alper İlki deprem

Dr. Alper İlki deprem

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki,  ''Kentsel dönüşüm, deprem riskini azaltmada etkili olacak yaklaşımlardan birisi" dedi. 

Olası İstanbul depreminde 25 milyon ton enkaz çıkacak!

Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Aldemir, İstanbul'da yaşanacak büyük bir depremde binaların yüzde 43'nün hasar göreceğini ve 25 milyon ton enkaz çıkacağını belirtti.

Alper İlki kimdir?

İMO Üyesi Prof. Dr. Alper İlki kimdir? Alper İlki daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Alper İlki'nin biyografisi...

Alper İlki'den dikkat çeken riskli bina açıklaması!

İzmir depremi sonrasında ülke genelindeki deprem riskinin belirlenmesi ve alınacak tedbirlerin saptanması için kurulan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda, Deprem Vakfı’ndan Prof. Dr. Alper İlki, daha önce İstanbul’daki verileri “kaos olmaması” sebebiyle paylaşmayarak gizlediklerini dile getirdi.

Yıkım yerine güçlendirme yapılmalı!

Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper, TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunda yaptığı konuşmada mevcut binalarda depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Alper İlki: Nerede, ne büyüklükte bir deprem olacağını biliyoruz!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki, Türkiye'nin deprem riski haritasının 2019'da yenilendiğini belirterek, "Dolayısıyla nerede, ne büyüklükte bir deprem olacağını bilmiyor değiliz, biliyoruz." dedi.

Kentsel dönüşüm deprem riskini azalttı!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki,  ''Kentsel dönüşüm, deprem riskini azaltmada etkili olacak yaklaşımlardan birisi" dedi. 

Mersin Şehir Hastanesi inşaatında sona gelindi!

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan ve beraberindeki heyet, Mersin Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Hastane günde 8 bin kişiye hizmet verecek

Osmaniye Fakıuşağı bağlantı yolunda 2. etap çalışmaları başladı!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesini, D-400 karayoluna bağlayan, belediyenin itfaiye ve kademe tesislerinin önünden geçen Prof. Dr. Alper Akınoğlu Caddesi’nin ikinci etap yapım çalışmaları başladı.

Osmaniye'de alt yapı ve üst yapı 1.etap çalışmalarında sona gelindi!

Osmaniye'nin çehresini değiştirecek bulvarda çalışmalar son hızda devam ediyor. Prof. Dr. Alper Akınoğlu Caddesi'nde başlatılan alt yapı ve üst yapı işlemleri kapsamında 1. etap çalışmalarında sona gelindi.

Mersin Soli Pompeipolis Antik Kenti kazı çalışmaları ne zaman başlacak?

Mersin'deki Soli Pompeipolis Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları gelecek hafta başlayacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. Yağcı: "Ekibin çoğunluğuyla sütunlu caddede çalışacağız. Amacımız, sütunlu caddenin restore edilen kısmının devamını getirebilmek'' ded

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Hastanesi'nin inşaatında sismik izolatörler kullanıldı!

İstanbul Sismik Riski Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında yenilenen Dr. Lütfi Kırdar Kartal Hastanesi, inşaatında kullanılan sismik izolatörler sayesinde olası İstanbul depreminde de kesintisiz hizmet verebilecek.

Manisa Kula'daki Dr. Aristi Konağı restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula daki en karakteristik evler arsanda yer alan. "Dr. Aristi Evi" olarak bilmen 2 katlı. 7 odalı 2 asilik geçmişe sahip konağı 168 bin liraya satın aldı.

Alper Derinboğaz'a inovatif mimarlık ödülü!

Salon Architects kurucu ortağı Alper Derinboğaz, uluslararası bir prestije sahip olan İtalyan mimarlık dergisi The Plan tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen The Plan Awards 2015’te “Innovative Architecture” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Dr. Alper İlki deprem Haberi

Dr. Alper İlki deprem

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki, "Kentsel dönüşüm kapsamında oldukça fazla bina yıkıldı ve yenilendi.  Bu çalışma özellikle İstanbul'da yapıldı. Bu kapsamda birçok okul binası yıkıldı ve yeniden yapıldı. Kentsel dönüşüm, deprem riskini azaltmada etkili olacak yaklaşımlardan birisi" dedi. 

Yapı stoğunun önemli bir bölümünün, farklı sebeplerle deprem etkilerine karşı yeterli dayanıma sahip olmadığına işaret eden İlki, "Son yıllarda yapılanların bir düzey daha iyi olduğunu söylemek mümkün. Özellikle 1999 depreminden sonra ortaya çıkan bilinçlenme ve depreme dayanıklı yapı talebi, mevcut yapıların kalitesini ciddi derecede artırdı." diye konuştu. 

Türkiye'de en yaygın yapı sisteminin betonarme olduğunu aktaran İlki, "Bunun temel bileşeni beton ve betonarme çeliği. Dolayısıyla bu iki malzemenin temininde gerekli testler...