18 / 04 / 2024

Drakulanın kaldığı zindanlar nerede

Drakulanın kaldığı zindanlar nerede

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, " Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında olacak " dedi...

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.

Kirada yüzde 25 zam sınırını kaldırmak çare olmaz, sorun kaynağından çözülmeli!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu gündemdeki yerini koruyor. Hükümet tarafından net bir açıklama yapılmazken, ev sahibi- kiracı sorununun çözümü için yasa değişikliği önerisi geldi.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlamasının kaldırılacağını söylediğini belirtti.

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Arjantin'de kira krizine Javier Milei çözümü: Zam sınırlamasını kaldırdı!

Arjantin'de üç haneli enflasyon rakamları kira krizine neden oldu. Yeni Başkan Milei, kira zamlarına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Bu kararın kira fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

Ev sahipleri: Kira fiyatları geriliyorsa yüzde 25 sınırı kaldırılsın!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." açıklamasından sonra ev sahipleri yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını talep etti.

Bu bankada hesabı olan vatandaşlar dikkat! Geriye sadece 6 gün kaldı

Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Geriye sadece 6 gün kaldı. Tüm detaylar haberimizde...

Garanti Bankası'ndan milyonları ilgilendiren uyarı. Sadece 13 gün kaldı

Garanti Bankası'ndan milyonları ilgilendiren bir uyarı geldi. Banka tarafından söz konusu uyarıyla ilgili sadece 13 gün kaldığı bilgisine de yer verildi.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Portekiz Parlamentosu gayrimenkul karşılığı vatandaşlık verme uygulamasını kaldırdı!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gayrimenkul yatırımcılarının en çok ilgilendiği program olan Golden Visa için Portekiz Parlamentosu önemli bir adım attı ve gayrimenkul yatırımlarını program kapsamından kaldırma kararı aldı.

Üniversite sınavları kaldırılacak iddiasına YÖK'ten flaş cevap! Az önce açıklandı, hemen şimdi bakın!

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir" açıklamasından sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, flaş açıklama yaptı. Üniversiteye giriş sınavının kaldırılmasına ilişkin yapılan açıklama sosyal medyada şok etkisi yarattı.

Üniversite sınavına kaç gün kaldı? TYT, AYT, YDT hangi tarihte yapılacak? 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nın ne zaman yapılacağı merakla sorgulanıyor. Peki, Üniversite sınavına kaç gün kaldı? TYT, AYT, YDT hangi tarihte yapılacak? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Okul Öncesi eğitim ücretlerinin tamamının kaldırılacağını duyurdu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim ücretlerinin tamamının kaldırılacağını açıkladı. Bakan Özer, Türkiye genelinde eğitime erişimi kalıcı kılmak için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Detaylar haberimizde...

Drakulanın kaldığı zindanlar nerede Haberi

Drakulanın kaldığı zindanlar nerede

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Akyüz, Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, "Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında olacak" dedi.


Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, "Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında olacak" dedi.



Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalenin yapıldığı dönemde, savunma amacıyla şehre hakim bir noktaya kurulduğuna dikkati çekerek, "Kalede bazı kişilerin o dönemlerde tutuklu kaldığı, Kont Drakula lakaplı, Eflak Voyvodası 3. Vlad'ın, Fatih Sultan Mehmet döneminde esir olarak getirildiği ve kaledeki zindanda 7 yıl kaldığı rivayet ediliyor" diye konuştu.


Kalenin Tokat'ın tanıtımı açısından önemli olduğunu belirten Akyüz, şunları kaydetti:


"Kalemizin önce gece ışıklandırma çalışması yapıldı. Kalemizde temizlik çalışmaları sürüyor. Tokat Valiliğimiz tarafından kaleye biri 360 derece dönen 8 kamera...