26 / 04 / 2024

DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk

DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın İzmir Limanı'nın otonom bir yönetim anlayışıyla işler hale getirilmesi önerisini desteklediğini açıkladı

'Deprem olmaz' denilen yerlerde sallanmaya başladı! Uzman isim İzmir'i işaret etti: Henüz deprem olmadı!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, diri fay sayısının arttığına dikkat çekerek, "'Deprem olmaz' dediğimiz yerlerde faylar harekete geçti, deprem olmaya başladı" açıklamasında bulundu ve İzmir'i işaret etti. 

Yaşar Gayrimenkul şube sayısını artırmayı hedefliyor

Kayseri’nin gayrimenkul işletmecileri arasında bulunan Yaşar Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı, yerelde başladığı şubeleşme çalışmasını ulusala taşıdığını açıkladı. Şu anda 4 kentte, 10 şubesi ve 107 çalışanı olan Yaşar Gayrimenkul, 2024 senesinde İzmir, Antalya ve Bursa’da da şube açacak.

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarıldığını belirterek, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni imar affının çıkabileceğini belirtti.

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

İzmir'e korkutan deprem uyarısı! Kahramanmaraş benzeri hasar meydana gelebilir! 

İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, İzmir'de beklenen deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Avatar, İzmir’de Maraş büyüklüğünde bir deprem beklenmese de hasarın boyutunun benzer olabileceğini vurguladı. 

Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan şok açıklama: Binaların temeli zemine bağlı tasarlanmamış ve yatay demirler eksik! 

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, yıkım meydana getiren depremlerin ardından "Binalar bırakın son yönetmeliği 1975 veya 1995 yönetmeliğine uygun şekilde dahi yapılmış olsa bu kadar can kaybı yaşanmazdı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Konut seçiminde sıkı zemin uyarısı! Hangi zeminler daha güvenli? Deprem riski olan illerde yaşayanlar dikkat!

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, İzmir'de deprem riskinin, diğer şehirlere göre daha yüksek olduğuna dikkat çekti. İşte Öziçer'in çarpıcı o açıklamaları...

Meslek Odalarından 'Zorlu Konak'ın ruhsatı iptal edilsin' çağrısı!

İzmir Zorlu Konak Projesi'nde sular durulmuyor. TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Aykut Akdemir ve Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman' da Zorlu Konak tartışmalarına dahil oldu.

Türkiye'nin yapı stoku güvenli değil mi?

Buca'da deprem ve yapı güvenliği çalışmaları konuşuluyor. Buca Belediyesi tarafından Meclis salonunda “Deprem, Yapı Güvenliği ve Afete Hazırlık” paneli düzenledi. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, deprem problemi sürekli gündemde tutmamız gerekir dedi.

İzmir'deki orta hasarlı binalara performans analizi yapılmalı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında yaklaşık 6 bin civarındaki orta hasarlı binaya yeterli destek verilmedi. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, yaşam hakkının her şeyden önemli olduğunu belirtti.

İzmir Kültürpark’taki yapılaşma için Mimarlar Odası'ndan açıklama!

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, İBB Meclisine sunulan Kültürpark Planına ait açıklamalar yaptı. Kahraman, "Kültürpark’ta her ne kadar inşaat alanında azalma olsa da işlevlerin sınırlandırılacak yeşil alanın artmasını istiyoruz" dedi.

Konutlar yapılırken zemin durumu sorgulanmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bora Sonuvar, Ege Denizi’nde art arda meydana gelen depremlerin sürebileceği uyarısında bulunup, denetim eksikliğine dikkat çekti. 

JMO'dan depremlere karşı zemin iyileştirme uyarısı!

TMMOB JMO İzmir Şube Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Bora Sonuvar, "Sağlıklı bir zemin iyileştirme projesi maliyetli bir uygulama. Ama burada yanlış bir yöntem uygularsanız etkisi olmaz. Zemin iyileştirmenin de zemine göre değişen farklı yöntemleri var" dedi.

DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk Haberi

DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk


DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın gündeme getirdiği otonom yöntemiyle işletmenin yanlış olmayacağını dile getirdi


Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın İzmir Limanı'nın otonom bir yönetim anlayışıyla işler hale getirilmesi önerisini desteklediğini açıkladı. Limanın işlerliği konusunda hızlı çözümler üretilmesine yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini dile getiren Öztürk, "Limanın TCDD tarafından profesyonel işletilmediği anlaşılmasın ama devlet limanının dezavantajları var. Yatırım bir anda yapılamıyor. En ufak bir malzemeyi parça alabilmek için ihaleye çıkmak gerekiyor" dedi. 


İşler gecikiyor

Gemilerin İzmir'e geldiğini ancak geciken işler nedeniyle günlerce beklendiğini söyleyen Öztürk, "Liman özelleştirme kapsamında olsa da hala yenileniyor. Yeni makineler alınıyor, yeni alanlar kazandırılıyor. Fakat elimizdeki malzeme bu ve düzeltilmeli. 5 vinç varsa, 3 tane daha...