26 / 04 / 2024

dto

dto

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Müdürü Cüneyt Koşu, Deniz Turizmi Yönetmeliği'ne göre, marinaların kalitesini belirlemek amacıyla "çıpa" verileceğini bildirdi

Fettah Tamince'nin yaptıracağı okulun inşaatı tamamlandı!

Tamince tarafından Antalya'ya yaptırılacak olan Meslek Lisesi'nin inşaatı tamamlanamadı

Necdet Özer: "Evini Yenile Türkiye" inşaat sektörünü canlandıracak

Necdet Özer, TOBB ile Halk Bankası'nın başlattığı "Evini Yenile Türkiye" kampanyasının, inşaat sektöründen başlayarak, ekonomiyi canlandıracağnı söyledi

Necdet Özer: Denizli'de turizm jeotermalle canlanır

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, "Kurulacak jeotermal tesis ve fizik tedavi merkezleri, kente dinamizm kazandırır" dedi

Ahmet Erol: Antalya'da yeni yat limanlarına ihtiyaç var

Ahmet Erol, Antalya'da deniz turizminin daha da geliştirilmesi ve Avrupa ile rekabet edebilmek için yeni yat limanlarına ihtiyaç olduğunu bildirdi

Yavuz Erkmen'den 'Denizli'ye yatırım yapın' çağrısı!

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, sağlık turizminde ciddi yatırım düşünen iş adamlarını, Denizli'de yatırım
yapmaya davet etti

Pamukkale Teknokent'in tanıtımı yapıldı!

Pamukkale Üniversitesinde kurulan "Pamukkale Teknokent"in tanıtımı, Denizli Ticaret Odası (DTO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi

Bodrum'daki tarihi yel değirmenleri restore edilecek

Bodrum'daki tarihi yel değirmenlerinin restore edilerek turizme kazandırılması gerektiği bildirildi

Antalya Aksu Çayı'nda bin 450 yat kapasiteli marina yapılacak!

Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, geniş kıyı bandına sahip Antalya´nın deniz kenti olabilmesi için hemşehri barınağına ihtiyacı olduğunu söyledi. Erol, Antalya Büyükşehir Belediyesi´ne hemşehri barın

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu limanlar arasındaki mesafeleri kısaltacak!

DTO İzmir Şubesi'nin şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, açılan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun önemini anlattı.

Denizli'de emlak müşavirleri istişarelerden memnun!

Denizli Ticaret Odası (DTO) 13’üncü Meslek Komitesi üyeleri bir araya gelip sektörleriyle ilgili görüşmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

5 banka Denizli'de konut kredisi faizlerini yüzde 0.98’e çekti!

Denizli Ticaret Odası, (DTO) üyesi olan 205 inşaat firması ile 5 banka arasında köprü kurdu. Denizli’de anlaşmalı bankalar yüzde 0.98 faiz oranı ile konut kredisi kullandıracak...

DTO yönetiminden İzmir Emlak Fuarı'na ziyaret!

İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşti. Didim Ticaret Odası (DTO) yönetimi, fuara katılan üyeleri ziyaret etti.

Denizli’de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Denizli Ticaret Odası (DTO) öncülüğünde, 'İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi. 

Ege Bölgesi'nde yatırımlar hız kesmiyor!

DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, deniz taşımacılığı konusunda hem uluslararası piyasalarda, hem de yerel anlamda umut verici gelişmeler yaşandığını açıkladı. Öztürk, yakın zamanda yatırımların tamamlanmasıyla Ege’nin hem lojistik merkez, hem de yatırım cenneti olacağını dile getirdi.

Alsancak Limanı'nın imar planı sorunu çözülüyor!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yönelik sorunları çözmek için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Konak Belediyesi'nin birlikte çalışma kararı aldığını belirtti.

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planına itiraz!

Özelleştirilmesi planlanan İzmir Alsancak Limanı için hazırlanan yeni imar planındaki Kruvaziyer Limanı’na, Konak Belediyesi’nden eksiklikler nedeniyle itiraz geldi. DTO uzlaşma çağrısı yaptı.

Kemer Sualtı Müzesi yıl sonuna yetiştirilecek!

DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu, Kemer Sualtı Müzesi'nin yıl sonuna yetiştirileceğini söyledi. Kendiroğlu, deneyimlerinden yola çıkarak müzenin daha hızlı tamamlanması için çalışacaklarını söyledi.

DTO İnşaat Elektrostatik Boyama ve Metal Kaplama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DTO İnşaat Elektrostatik Boyama ve Metal Kaplama Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Yılmaz Doğan ve Nazmi Tokman ortaklığıyla 80 bin TL sermaye ile 15 Mart'ta Ataşehir, Ferhatpaşa Mahallesi'nde kuruldu.

Kemer ve Kalkan'a da sualtı müzesi yapılacak!

Side'nin ardından Kemer ve Kalkan'a da sualtı müzesi geliyor. Kekova'da dalışın yasak olduğu Batık Kent'in ikizi yapılacak. Avrupa'nın ilk sualtı müzesini Manavgat'a kazandıran DTO, iki yeni sualtı müzesi için kolları sıvadı.

Denizli Heimtextil’e 60 firmayla katılacak!

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Dünya’nın en büyük ev tekstil fuarı Heimtextil’e, Denizli’nin 60 firma ile katıldığını söyledi.

İEKKK'in gündeminde İzmir Limanı vardı!

DTO Başkanı Öztürk, “ İzmir ya karasallaşarak tarihten silinen Efes Limanı gibi olacak ya da dünyayla bütünleşen Amsterdam Limanı gibi olacak ” dedi.

dto Haberi

dto

DTO Antalya Şubesi Müdürü Cüneyt Koşu, geçtiğimiz Temmuz ayında Deniz Turizmi Yönetmeliği'nin yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı. Deniz turizminin en yoğun yaşandığı Antalya'da deniz turizmine ve su sporlarına çeki düzen verilmesini ve kayıt altına alınmasını sağlamak amacıyla yıllardır "Deniz Turizmi Yönetmeliği"nin çıkarılması için uğraştıklarını ve bunu da sağladıklarını söyledi.

Türkiye'de deniz turizminin 1985'te başladığını, ancak bu konuda bir düzenleme olmadığını ifade eden Koşu, bu sektörün, Yat Turizmi Kanunu ve Turizmi Teşvik Kanunu ile sürdürülmeye çalışıldığına dikkati çekti. Deniz Turizmi Yönetmeliği ile birlikte marinaların, kruvaziyer limanların, yat işletmeleriyle günübirlik tur teknelerinin belgeleneceğini belirten Koşu, şunları kaydetti: "Bu düzenlemeyle Denizcilik Müsteşarlığı veya temsilciliği tarafından denize elverişli gemilerle tekneler, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilecek, yatlara kayıt belgesi verilecek. Ayrıca marinalar, gümrüklü saha dışına...