19 / 04 / 2024

dubleks dairenin tapusu nasıl ayrılır

dubleks dairenin tapusu nasıl ayrılır

Dubleks daireler, iki katlı ancak tek bir bağımsız bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle dubleks daireler her ne kadar iki katlı olsa da iki tane müstakil tapusu olamıyor. Peki, dubleks dairenin tapusu bölünür mü?

O ilimizde çok sayıda dükkan ve dubleks daire satılıyor! Dizlerinizi dövmemek için acele davranın!

Çok sayıda dükkan ve dubleks dairenin satışa çıkarıldığı belirtildi. Muş'ta daire, dubleks daire ve dükkanlar (47 adet) açık artırma ile satışa çıkıyor.

Kooperatiften alınan dairenin tapusu nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''kooperatiften alınan dairenin tapusu nasıl alınır'' sorusunu yanıtladı.

Palandöken Belediyesi'nden şehit Metin Aydemir'in ailesine konut!

Palandöken Belediyesi, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Aydemir'in ailesi için daire aldı. Metin Aydemir'in ailesi için satın alınan dairenin tapusu ve anahtarı teslim edildi.

Dubleks dairenin tapusu bölünür mü?

Dubleks daireler, iki katlı ancak tek bir bağımsız bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle dubleks daireler her ne kadar iki katlı olsa da iki tane müstakil tapusu olamıyor. Peki, dubleks dairenin tapusu bölünür mü?

ÖİB'den Hatay'da 2 gayrimenkul satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Hatay ili, Dörtyol ilçesi, Yeniyurt Mahallesinde bulunan 2 dubleks dairenin Cafer SARI’ya satışı onaylandı...

Alınan dairenin tapusu teslim edilmediği takdirde ne yapılabilir?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında tapu ile ilgili soruyu cevaplandırdı. Ev alındıktan sonra tapusu teslim edilmediği takdirde neler yapılabilir?

Sharman Zekeriyaköy'de yüzde 1 KDV ile son 2 dubleks! 650 bin TL'ye!

Sharman Zekeriyaköy'de yer alan son 2 dubleks dairenin satışı devam ediyor. Yüzde 1 KDV avantajı ile satışları yapılan projenin iskan izinleri alındı ve oturum da başladı...

Dubleks daire ayırma işlemleri!

Çatı arası piyesli mesken olarak da bilinen dubleks daireler iki katı da aynı kişinin kullanımında bulunan konutlardır. Peki dubleks daire tapusu ayrılabilir mi? İşte dubleks daire ayırma işlemleri..

Depo tapusu olan daireye ev tapusu nasıl çıkartılır?

Bağımsız bölümün tapudaki niteliğinin "depo" olduğunu ancak konut olarak kullanıldığını farz edelim. Bu durumda dairenin tapudaki niteliğinin değişmesi gerekiyor. Peki, depo tapusu olan daireye ev tapusu nasıl çıkartılır?

Meranis Park Pendik Evleri!

Meranis Park Pendik Evleri kapsamında yer alan dairelerden 203 metrekare büyüklüğe sahip 4 oda 1 salon dubleks dairenin fiyatı 275 bin TL olarak müşterilere sunuluyor...

Trend Fulya Residence'ta son 2 oda 1 salon! 650 bin dolara!

Göğüş Yapı Fulya Trend Residence'ta satışı devam eden 2 oda 1 salon teraslı dubleks dairenin fiyatı 650 bin dolar olarak belirlendi. Projede peşin ödemelerde yüzde 5 indirim imkanı sağlanıyor

Göcek'te icradan 1 milyon 800 bin liraya satılık dubleks daire!

Fethiye, Göcek'te yer alan dubleks daire satışa çıkarıldı. Dairenin toplam bedeli 1 milyon 800 bin TL...

Buka Park Evleri'nde son daire! 440 bin TL'ye dubleks!

Oturumun bir süredir devam ettiği Buka Park Evleri projesinde son dairenin satışı devam ediyor. 116 metrekarelik 4+1 dubleks daire 440 bin liraya alıcısını bekliyor

dubleks dairenin tapusu nasıl ayrılır Haberi

dubleks dairenin tapusu nasıl ayrılır

Dubleks dairenin tapusu bölünür mü?

Dubleks daireler, iki katlı ancak tek bir bağımsız bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle dubleks daireler her ne kadar iki katlı olsa da iki tane müstakil tapusu olamıyor. Tapu tek oluyor. Peki, dubleks dairenin tapusu bölünür mü?


Dubleks daireler gerekli tadilat ve prosedürlerin izlenmesi halinde bölünebiliyor. Ancak bu işlemler yapılmadan ve izin alınmadan yapılan bölme işlemi, taşınmazın tapusunu bölmüyor. Tapuyu hisselendirmiş oluyor.


Dubleks dairelerin tapularının ayrı olabilmesi için bu dairenin iki katının da fiziksel olarak birbirinden ayrı olması gerekiyor. 

Mimari projesinde fiziksel olarak ayrı olmayan ve tek kapısı bulunan dubleks dairelerin ayrılabilmesi için çok uzun prosedür bulunuyor. 


Bunun için kat maliklerinden izin alınması, belediyeden izin alınması, tadilat yapılması, yapılan tadilatın onaylanması gerekli oluyor.


Buna karşın fiziken ayrı bulunan diğer ifade...