25 / 04 / 2024

dükkanlar aidat öder mi

dükkanlar aidat öder mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanların girişlerindeki dükkanların aidat sorumluluğunu kaleme aldı.

Apartman girişindeki dükkanlar aidattan sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanların girişlerindeki dükkanların aidat sorumluluğunu kaleme aldı.

Dükkan sahipleri aidat öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda sunulan günlük temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi hizmetlere karşılık aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, aidat kimden alınır? Dükkan sahipleri aidat öder mi?

Dükkanlar apartman giderlerine katılır mı?

Apartmanda bağımsız bölümlerin kullanıcıları tarafından apartman aidatının ödenmesi gerekiyor. Bağımsız bölümde kiracı varsa aidat ödemelerinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, dükkanlar apartman giderlerine katılır mı?

Meydan Dükkanları reklam filmi!

Makro - Akyapı ortaklığında Emlak Konut GYO güvencesiyle proje inşa edilen Başakşehir Meydan Dükkanları projesinin Ocak 2017' de teslim edilmesi tahmin ediliyor. İşte Meydan Dükkanları fiyat listesi...

Emlak Konut Meydan Dükkanları'nda son başvuru tarihi 13 Mart! 240 bin TL'ye!

Fiyatların 240 bin TL'den başlangıç gösterdiği Emlak Konut Meydan Dükkanları'nda 3 farklı ödeme seçeneği sunuluyor. Proje kapsamında son başvuru tarihi ise 13 Mart olarak belirlendi.

Emlak Konut Meydan Dükkanları satılık!

İstanbul Başakşehir'de yer alan Emlak Konut Meydan Dükkanları satılık dükkan ve mağazalardan meydana geliyor. Ön talep toplamaya devam eden projenin 2017 yılı içerisinde teslim edilmesi planlanıyor.

Kent Meydan Dükkanları Başakşehir iletişim!

İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'ne de yakın bir bölgede bulunan Meydan Dükkanları Makro Akyapı Ortak Girişimi imzası ile inşa ediliyor. İşte Kent Meydan Dükkanları Başakşehir iletişim bilgileri...

Meydan Dükkanları başvuruları ne zaman bitiyor?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı imzası ile hayata geçirilen Meydan Dükkanları projesi ön talep toplamaya devam ediyor.Peki Meydan Dükkanları başvuruları ne zaman bitiyor?

Başakşehir Meydan Dükkanları son başvuru günü!

Konum olarak 3. Çevreyolu Bağlantı aksı üzerinde bulunan Meydan Dükkanları 15 Mart'ta gerçekleşecek açık artırma için ön talep topluyor. İşte Başakşehir Meydan Dükkanları son başvuru günü...

Meydan Dükkanları'nda son başvuru 13 Mart!

Meydan Dükkanları ihale ile satışa sunuluyor. Meydan Dükkanları son başvuru tarihi 13 Mart 2015. Başakşehir Merkez’deki Türkiye’nin ilk planlı kent meydanında inşa edilen Meydan Dükkanları, 1 milyonluk şehrin çekirdeğinde yer alıyor.

Makro Yapı Meydan dükkanları 15 Mart'ta ihaleye çıkıyor!

İSTANBUL'UN planlı ilk kent meydanı olacak Başakşehir Kent Meydanı'nın, Meydan Dükkanları 15 Mart'ta ihaleye çıkıyor. Projede dükkanlar 240 bin liradan başlayan muhammen bedelle satılacak.

Başakşehir Meydan Dükkanları ne zaman teslim?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesi ile hayata geçirilen Meydan Dükkanları'nın ön talep süreci devam ediyor. Peki Başakşehir Meydan Dükkanları ne zaman teslim edilecek?

Emlak Konut Meydan Dükkanları nerede?

Teslimleri 2017 yılı içerisinde gerçekleşecek olan Meydan Dükkanları Makro Akyapı Ortak Girişimi tarafından inşa ediliyor. Projede fiyatlar 240 bin TL'den başlıyor. Peki Emlak Konut Meydan Dükkanları nerede?

dükkanlar aidat öder mi Haberi

dükkanlar aidat öder mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde apartmanların girişlerindeki dükkanların aidat ödemesi gerekip gerekmediğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Apartmanların giriş katlarının ana yola bakan taraflarında genellikle müteahhitlere ait olan işyerleri bulunmaktadır. Müteahhitler apartman yönetim planını kendi menfaatleri doğrultusunda oluşturmaktadır. Bu işyerlerini işletenler, apartmanın asansörünü kullanmadığını, çöplerinin olmadığını ve apartman içi temizliğine dahil olmadıklarını ileri sürerek aidat vermemektedir. Buna hakları var mıdır?" sorusunu yöneltti. 

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Kat Mülkiyeti Yasası’na tabii binalarda yönetim için göz önünde bulundurulacak husus, yönetim planı hükümleridir. Yönetim planında bu konuda bir açıklık olmayan hallerde tüm bağımsız bölüm malikleri asansör ve görevli ücreti dahil hepsine katılır. Ancak yönetim planında sokağa (caddeye) bakan dükkanlar veya giriş katlar için örneğin ‘asansör giderine katılmaz’ hükmü bulunabilir. Zira...