23 / 04 / 2024

Dünya standardında iş alanları

Dünya standardında iş alanları

Omurga Portföy Emlak Yatırım Direktörü İlhami Akkum, “İş merkezleri kalifiye yetenekleri çekebilmek için ‘yaşam-iş-eğlence’ alanları yaratmaya başlıyor. Bu alanlar start-up’lar ile canlanacak” dedi.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Türk kuyumculuk sektörü dünya sıralamasında ilk üçü ele geçirdi!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, kuyumculuğun 40 bin işletmesi ve 300 bin çalışanı olduğunu belirterek, “Kuyumculuk sektörü zamanında sipariş tesliminde dünya birincisi, ihracatta dünya ikincisi, üretimde dünya üçüncüsü” dedi.

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

Dünya çapında MIUI 14 alacak Xiaomi modelleri açıklandı! İşte o liste!

Android 13 tabanlı MIUI 14'ü alacak ilk Xiaomi modelleri dünya çapında duyuruldu. Yeni sürümü hangi cihazlar alacak?

Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu! 

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, 2022 yılının ilk çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülkeleri duyurdu. Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu. İşte ayrıntılar...

20 yıl sonra dünya piyasalarında bir ilk Türkiye'ye kötü haber

Türk Lirasının hızla değer kaybetmesi bir yana son dönemde euro’daki eriyiş ve dolar kurundaki sıçramayla birlikte dünya piyasalarında 20 yıl sora bir ilk yaşanıyor. Dolar, en güçlü rakibi euroyu 20 yıl sonra neredeyse yakaladı. 17.38 TL’ye yükselen dolar kuru 17.49 TL’den işlem gören euro’ya adeta

Benzin ve motorinde büyük düşüşün eli kulağında! İşte 11 Nisan 2022 güncel brent petrol fiyatı...

Brent petrol dünya piyasasında 100,80 dolar oldu. Brent ve petrolün 100 doların da altına inmesi beklenirken, benzin ve motorinde büyük bir indirim beklentisi içine girildi.

Trabzon Dünya Ticaret Merkezi için geri sayım başladı!

Trabzon'da yapılan Dünya Ticaret Merkezi inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı.

Dünya Bankası'nın pandemide Türkiye'ye desteği 1.5 milyon dolar!

Dünya Bankası, 2021 mali yılında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından kaynaklı sağlık, ekonomik ve sosyal etkilerle mücadele içi 5 kritik kalkınma projesi için Türkiye'ye toplam 1,5 milyar dolarlık finansal destek sağlandığını belirtti.

Dünya jet-seti Türkiye'den ev kiralayacak!

Dünya 'jet-seti'i ev kiralamada Türkiye'yi tercih ederek markalı konut projelerine yöneldi. Projelere en çok talep Rus, Avrupalı, Azeri ve Araplardan geliyor. 

GYODER 'Pandemi sonrasında nasıl bir dünya?' paneli 7 Ocak'ta!

GYODER Çözüm Platformu'nun, 'Pandemi sonrasında nasıl bir dünya? Ofis ve Alışveriş Merkezleri' başlığıyla gerçekleştireceği oturumlarda sektördeki son gelişmeler değerlendirilecek...

Dünya standardında iş alanları Haberi

Dünya standardında iş alanları

ULI tarafından yayınlanan araştırma, dünyanın en önemli metropollerinde bulunan iş bölgelerinin değişim geçirdiğini ortaya koyuyor. 

Urban Land Institute (ULI) tarafından yayınlanan “The attractiveness of world-class business districts” (Dünya standardında iş alanlarının cazibesi) konulu raporda dünyanın önde gelen metropollerindeki iş alanlarındaki değişim incelendi.

ABD, Avrupa ve Ortadoğu, Afrika’nın önde gelen 17 metropolünde ofisi olan şirketlerin üst düzey yöneticileri, gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri ve belediyelerdeki karar vericiler ile birebir görüşmeler gerçekleştirildi. 
 
 
Paris, Londra ve Canary Wharf bölgesi, Amsterdam, Dubai, Frankfurt, New York ve Finans Bölgesi, Chicago, Sao Paulo, Tokyo, Mumbai, Şangay, Pekin, Johannesburg, Hong Kong ve Singapur’u kapsayan rapor, gelecekte iş merkezlerinin bulundukları bölgelerde nasıl bir değişim yaşanacağına ışık tuttu. 

Raporu değerlendiren Omurga Portföy Emlak Yatırım Direktörü İlhami Akkum, özel sektörün...