19 / 04 / 2024

Dünya Tarihi Miras Listesi diyarbakır

Dünya Tarihi Miras Listesi diyarbakır

Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal, '2013 Yıllı Diyarbakır Surlar Yıllı Olsun' kampanyasının, hem siyasi hem de ekonomik gelişemeye katkı sağlayacağı bilincini hep önde tutuk...

Dünya tarihi böyle bir olay görmedi! Benzin, gıda, ev fiyatları eyvah eyvah dedirtecek

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı tarafından yayımlanan rapora göre dünya nüfusu 8 milyarı aşacak. Bu da başta gıda ürünleri olmak üzere birçok ürünün değerlenmesi anlamına geliyor.

TMSF el konulan Yeni Dünya Sağlık Hizmetleri şirketini satışa çıkardı

TMSF, Yeni Dünya Sağlık Hizmetleri Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardığını açıkladı. Satışa konu olacak ihale tarihi ve saati de açıklandı.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Atatürk Havalimanı'nın taşınması dünya basınında!

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınması için gerçekleştirilen taşınma operasyonu, dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz Guardian ve ABD merkezli Washington Post gazeteleri, Büyük Göç olarak adlandırılan tarihi taşınmayı haberlerle okuyucularına sundu.

Katar'dan 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence!

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence verdi. Katar'daki Projeler ve Miras Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Zevadi: "Statların ve spor tesislerinin yapım maliyeti 12 yıla yayılmış şekilde yaklaşık 23 milyar Katar riyali tutuyor" dedi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

Kapalıçarşı, İhya projesiyle dünya markası olacak!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu tarafından hayata geçirilecek "Kapalıçarşı'yı İhya Projesi" ile tarihi çarşının dünya markaları arasında ön sıralara taşınması ve dünyanın her yerinde isminin bilinir hale gelmesi hedefleniyor.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 10 yeni alan ekledi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.

Shennongjia Ormanı Dünya Miras Listesi'ne alındı!

Çin'in Hubei eyaletinde bulunan Shennongjia Orman Bölgesi dün İstanbul'da sona eren 40. Dünya Miras Konferansı'nda Dünya Miras Listesi'ne alındı.

İstanbul'daki Dünya Mirası Komitesi toplantıları ertelendi!

UNESCO'nun İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Mirası Komitesi toplantıları ileri bir tarihe ertelendi. 20 Temmuz'a kadar sürmesi beklenen toplantıların ne zaman ve nerede yapılacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Ürdün Petra Dünya Miras Alanı'nda dev yapı bulundu!

Arkeologlar, Ürdün'ün güneyindeki Petra Dünya Miras Alanı'ndaki kumların altına gömülü büyük bir yapı keşfetti. Yapı 245 metrekarelik platformdan oluşuyor.

New York'taki Westfield Dünya Ticaret Merkezi Ağustos'ta açılacak!

New York’ta 11 Eylül’de saldırıya uğrayan Dünya Ticaret Merkezi’nin yeni garı kısmen açıldı. Gar butik ve restoranlardan oluşan Westfield Dünya Ticaret Merkezi'nin açılış tarihi ise Ağustos olarak belirlendi.

Dünya Tarihi Miras Listesi diyarbakır Haberi

Dünya Tarihi Miras Listesi diyarbakır

Mevcut iktidar uzunca bir zamandır 2023 hedefi ile ilgili yoğun programlar düzenlerken, biz de bu yoğunluğun neresinde olacağız diye merakla bekliyoruz. 100 yıllık bekleyişimiz içinde bizim için de neler değişeceği konusunu azim ve sabırla izliyoruz. Kurumum olarak yaptığımız programlar doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalar bize yoksulluğun bir an evvel çözümlenmesi gerekliliğini göstermiş ve önümüze koymuştur. Kalkınmada öncelikli iki ana konuyu öncelik olarak programımıza almış bulunuyoruz. 


Birinci olarak; dünyada çok nadir olarak bir halka nasip olacak kültürel varlıklarımızı ön plana çıkararak, turizm konusunda çarpan etkisinin bilinci ile tanıtım ve bunu kalkınma hamlesine çevirme düşüncesiydi. İçinde bulunduğumuz dönemin barış süreci ile şehrin normalleşme dönemine denk gelmesi ve bunun getirdiği destek, kurumlarımızda güven duygusu yarattı. Bu güven duygusunun getirdiği motivasyon ile hedefimiz Diyarbakır'ı bir turizm...