24 / 04 / 2024

dünya üzerindeki büyük inşaat projeleri

dünya üzerindeki büyük inşaat projeleri

Milyar dolarlık yatırım maliyetleri, kilometrekareleri aşan alanlar, teknoloji ve estetikle birleştirilen mimari tasarımlar… Tüm bunlar dünyanın farklı noktalarında hayat verilen inşaat projelerinin özellikleri. İşte o projeler…

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

2022’de dünyanın 25 büyük şehrindeki konut fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Rapora göre, yalnızca Zürih ve Tokyo bu kentlerin dışında kaldı.

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların şeffaf ve herkese açık bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı. Başkan Aktaş, “Bursa’nın kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var. Kırmadan, dökmeden ve büyük bir anlaşmayla geldiğimiz bir nokta var

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

32'li tuvalet kağıdında büyük indirim: 189 TL'ye raflardaki yerini aldı! Elini çabuk tutan alır

Tuvalet kağıdı fiyatlarındaki artışlar, birçok insanın ekonomik zorluklarla başa çıkmasını daha da zorlaştırdı. Ancak bir market, 32'li tuvalet kağıdı için büyük bir indirim yaparak fiyatını 189 TL'ye kadar düşürdü. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Burs başvuru tarihleri belli oldu mu?

Öğrencilerin maddi desteğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) burs başvuru tarihleri merakla bekleniyor. Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala, İBB'nin burs programına başvurmak isteyen öğrenciler bu yılki başvuru tarihlerini büyük bir ilgiyle takip ediyorlar.

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Demir ve bakır hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Hurda fiyatları resmen fırladı! 14 Haziran 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatları, Çin'in 10 ay sonra ilk kez faiz oranlarını düşürmesi ile yükselişe geçti. Bu durum bakır hurda fiyatlarını da yansıdı ve hurdaya büyük zam geldi. Hurda fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 202, hurda fiyat listesi.

Geleceği parlak 7 meslek: İş dünyasında büyük fırsatlar kapıyı çalıyor! Hemen öğrenmeye başlayın!

Yapay zeka, büyük veri analizi ve yeşil enerji gibi alanlardaki teknolojik gelişmeler, iş dünyasında yeni ve değerli iş alanları oluşturuyor. İşte geleceği parlak 7 meslek!

Dünya devinden büyük hamle! Neredeyse ikiye katladı

Dünyanın en büyük batarya imalatçısı olan CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited), enerji yoğunluğunda büyük bir hamle yaptığını ilan etti. Yeni batarya, otomobillerin haricinde havacılık için de çok önem arz ediyor.

Düğünü olanların ayağına büyük fırsat geldi! Düğün setlerinde büyük indirim! Altınçizgi 28 Şubat 2023 fiyat listesi

Altınçizgi'de düğün takıları arasında yer alan düğün setlerinde büyük indirim başladı .Düğünü olanların ayağına büyük fırsat geldi! Altınçizgi 28 Şubat 2023 fiyat listesi.

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

Bir zamanlar yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Kayı İnşaat ve grup şirketi Bilyap için iflas kararı verildi.

Kripto para dünyasında büyük deprem! Yatırımcılara kritik uyarı geldi!

Dünyanın en büyük ikinci kripto borsası FTX’in iflas koruması başvurusunda bulunması, kripto para dünyasında deprem etkisi yarattı. Söz konusu krizin kripto piyasalarında sene başından bu yana yaşanan kaybı 2 trilyon dolar seviyesine çıkardığı düşünülüyor. Uzmanlar ise yatırımcıları uyardı.

dünya üzerindeki büyük inşaat projeleri Haberi

dünya üzerindeki büyük inşaat projeleri

Dünya üzerinde çeşitli lokasyonlara dağılmış büyük inşaat projeleri bulunuyor. Bu projelerden bazıları konumuyla fark yaratırken, bazıları yükseklikleri bazıları da tasarımı ve sunacağı hizmetlerle adından söz ettiriyor. Abu Dabi’den Moskova'ya, Azerbaycan’dan Cidde'ye kadar bu devasa inşaat projelerine rastlamak mümkün. İlerleyen yıllarda faaliyete geçecek olan inşa aşamasındaki dünya projeleri şunlar:  




Dünyanın en büyük tema parkı 2014’te kapılarını açıyor 

Tamamlandığında dünya üzerinde bulunan en büyük tema park olma ünvanını da kazanacak olan Dubailand, büyük inşaat projelerinden sadece biri. Dubai’de yükseltilen proje 2014 yılında kapılarını açacak. Eğlencenin yanı sıra birçok hizmetinde sunulacağı proje kapsamında spor akademilerinin yanı sıra alışveriş merkezleri, oteller, kültür-sanat alanları...