25 / 04 / 2024

dünyada ev fiyatları

dünyada ev fiyatları

GEÇEN yıl dünyanın birçok bölgesinde konut fiyatları yükseldi. Batı Avrupa ve İskandinav piyasalarında ise, iki rakamlı büyüme oranları görüldü.

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Ev fiyatları ne zaman düşecek? Bakan Özhaseki’den önemli açıklamalar

Son dönemde alınan tedbirler, konut sektöründeki fiyat dengesini önemli ölçüde etkiledi. Bu tedbirler, konut fiyatlarındaki hızlı artışı kontrol altına almanın ötesinde ev fiyatlarını da olumlu bir şekilde etkiledi. Bakanı Mehmet Özhaseki bu konu hakkında bilgi verdi.

Konut ilanlarında yeni dönem sektörü nasıl etkileyecek? Ev alacaklar dikkat! Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ticaret Bakanlığı’nın ilan siteleri ile ilgili düzenlemesi bugün yürürlüğe alındı. Peki bu düzenleme sektörü nasıl etkiler? Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç il Ankara, İzmir ve İstanbul oldu! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir Türkiye'den oldu. Peki Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 

Birçok gayrimenkul danışmanı emlak fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Öte yandan konutta balonun bu kadar şiştiği bir dönem de hiç görülmezken balon neredeyse patlama durumuna geldi. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Betonarme konut fiyatlarının zamlanmasından sonra gündeme gelen çelik ev fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Ev fiyatları artık yabancılar için bile pahalı! Konut fiyatları düşecek mi? 

İki senede ev fiyatlarının yüzde 500’ün üzerinde yükseldiği Antalya, yabancılar için de cazibesini kaybediyor. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?

Nisan ayı konut satışları Türkiye genelinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35.6 düştü. Peki, Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi? İşte uzman ismin konuya ilişkin değerlendirmesi...

Türkiye konut fiyat artışında 2.5 yıldır dünya birincisi! Ev fiyatları ne olacak?

Türkiye, 2020 ortasından başlayarak 2021 ve 2022’nin üçüncü çeyreğine kadar dünyada konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ülke oldu. İşte konut fiyatları ve satışları ile ilgili merak edilenler...

dünyada ev fiyatları Haberi

dünyada ev fiyatları

Forbes.com, dünyada milyon dolarlık konutların temsilcilerini araştırdı. Güney Afrika ve Mısır gibi gelişmekte olan piyasalarda 1 milyon dolara küçük bir emlak edinebilirken, Paris, Sydney ve Dublin gibi büyükşehirlerde ise bir apartman dairesiyle sınırlı kalmanız gerekiyor. Sterlin, dolar ve Euro açısından gayrimenkule bakıldığında sonuçlar farklı görünüyor. New York The Plaza'daki lüks rezidanslar hızla Avrupalılar tarafından dolduruluyor. Fiyatları 10 milyon dolardan yukarı. Uzmanlar, güçlü büyümeyi yaşayan ülkelerin sadece Polonya ve Bulgaristan olmadığını, geleneksel pazarlar olan Kanada, İsveç ve İspanya'nın da İngiltere'den daha iyi performans gösterdiğini kaydetti. Montreal'de 1 milyon dolara üç odalı, üç banyolu arka bahçesi olan bir ev alınabiliyor. Ancak uzmanlar, bu yıl fiyat artışlarının düşük olacağı tahmininde bulunuyor.
(Hürriyet)...