27 / 04 / 2024

dünyanın 7 harikası

dünyanın 7 harikası

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault'tan altın değerinde 7 tavsiye!

170 milyar doları aşan servetiyle dünyanın en zengini olan Bernard Arnault, altından bile kıymetli 7 tavsiye verdi. İşte dünyanın en zengini Bernard Arnault'tan tavsiyeler...

Dünyanın en zengin 500 insanı 2020'de servetlerine toplam 1,8 trilyon dolar kattı!

Dünyanın en zengin 500 kişisinin servetlerinin 2020'de yaklaşık olarak 1,8 trilyon dolar artışla toplam 7,6 trilyon dolara ulaştığı belirtildi.

Dünyanın ilk akıllı orman şehri Meksika’da kurulacak!

Meksika Cancun’da ilk akıllı orman şehri inşa edilecek. Dünyanın ilk akıllı orman şehrinde 130 bin kişi ve 7,5 milyondan fazla bitki yaşayacak…

Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılıyor!

Yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı İstanbul Yeni Havalimanı'nda, 7 gün 24 saat esasına göre olağanüstü bir çalışma gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılıyor.

Dünyanın en lüks mağarası Beckham Creek satışa çıktı!

Soğuk Savaş dönemlerinde sığınak olarak kullanılan ABD Arkansas eyaletindeki Beckham Creek Mağarası'nın şimdiki hali görenleri şaşırtıyor. Dünyanın en lüks mağarası olan Beckham Creek, 2.7 milyon dolara satışa çıktı.

İşte dünyanın en ilginç tünelleri!

Tüneller, insan gücünün sınırlarının ne kadar geniş olduğunun bir gösteriyor. Kimisi dağın insan gücüyle delinmesiyle açıldı kimisi de binanın 7. katından geçecek şekilde tasarlandı. İşte dünyanın en ilginç tünelleri...

Hindistan'da dünyanın en büyük stadı yapılıyor!

Hindistan'da dünyanın en büyük stadının inşaatı başladı. Gujarat'ta yapımına başlanan ve 7 milyar Hint rupisine mal olacak stadyumun kapasitesi 110 bin.

Dünyanın en lüks 7 hapishanesi!

Rehabilite etmek için tasarlanan Champ-Dollon, Otago, Bastoy gibi hapishaneler, mahkûmlarını dışarıdaki hayata hazırlıyor. İşte dünyanın en lüks 7 hapishanesi...

Japonlar dünyanın en yüksek binasını inşa edecek!

Teknoloji alanında dünyanın önde gelen ülkelerden biri olan Japonya, bu kez dünyanın en yüksek binasını inşa etmeye hazırlanıyor. Sky Mile Tower adı verilecek olan bu gökdelen, 1,7 kilometrelik yüksekliğe sahip olacak.

İşte dünyanın en iyi 10 gökdelen projesi!

Emporis tarafından yayınlanan dünya çapında 300’den fazla gökdelen arasından seçilen en iyi 10 bina listesi açıklandı. Dünyanın en iyi 10 gökdelen projesi sıralandı. Sıralamada “Soyak Kristalkule” 7. sırada yer aldı.

Soyak Kristalkule dünyanın en iyi 7. gökdeleni!

Dünya çapında muazzam gökdelenler ve başarılı mimari projeler ile bilgilendirme yapmaya devam eden Emporis dünyanın 300'den fazla gökdelen arasından en iyi 10 bina listesi açıkladı.

Dünyanın en iyi binaları arasında Soyak Kristalkule 7. sırada!

Dünyanın dört bir yanından gökdelenler ve nefes kesen mimari projeler hakkında bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla hizmet veren Emporis tarafından yayınlanan dünya çapında 300'den fazla gökdelen arasından seçilen en iyi 10 bina listesi açıklandı.

Soyak Kristalkule dünyanın en iyileri arasına girdi!

Emporis tarafından yayınlanan dünya çapında 300’den fazla gökdelen arasından seçilen en iyi 10 bina listesi açıklandı. Sıralamada dünyanın en iyi binaları arasında ''Soyak Kristalkule'' 7. sırada yer aldı.

dünyanın 7 harikası Haberi

dünyanın 7 harikası

Dünyanın 7 Harikası’nı derleyen Sidon’lu Antipader, Artemis Tapınağı’nı gördüğünde şöyle demiş: “Artemis’in bulutlar üzerine kurulmuş evini gördüğümde diğer tüm harikalar parlaklıklarını kaybetti ve dedim ki: İşte! Olimpus’un dışında, Güneş hiç bu kadar büyük bir şeye bakmadı.” 


Bataklık harikası

Oysa bugün bu ihtişamdan eser yok. İzmir’in Selçuk ilçesinde ‘Dünyanın 7 Harikası’ arasında yer alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Artemis Tapınağı, bataklık içinde ve terk edilmiş vaziyette. Dünya harikasından çok bir çöplüğü andırıyor. Turizmin yoğun olduğu yıllarda Efes’i ziyarete gelen iki milyonu aşkın ziyaretçinin önemli bir kısmının gezdiği tapınak, bugün girişine konan paslanmış bir tanıtım panosu dışında bir turizm alanı görünümünde bile değil. Çevre düzenlemesi, gezi güzergahının olmadığı tapınak kaderine terk edilmiş boş bir tarlayı andırıyor. Yağmur suları kazı çukurlarını...