20 / 04 / 2024

dünyanın en güçlü ekonomileri

dünyanın en güçlü ekonomileri

Denetim, danışmanlık ve vergi alanında faaliyet gösteren PWC 2030 yılında dünyadaki en güçlü ekonomilerin hangileri olacağına dair tahminlerini yayımladı.İşte dünyanın en güçlü ekonomileri..

Dünyanın en zengin beş iş insanı 2020 yılından beri servetlerini ikiye katladı!

İngiliz uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin beş iş insanının 2020 yılından beri servetlerini iki katından fazla artırdığını, buna karşılık 5 milyar insanın daha da yoksullaştığını belirtti.

THY kaçıncı sırada? Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listelendi...

Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 yılı için En Güvenli 25 Havayolu listesini duyurdu. Peki, THY listede kaçıncı sırada yer aldı? İşte haberin ayrıntıları...

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

Altın, gümüş, elmas ve yakut... Hepsini unutun! Dünyanın en değerli yeni madeni belli oldu! 

Dünyanın en değerli madeni belli oldu. Ne altın ne gümüş ne de elmas. En değerli maden olarak adlandırılan ''beyaz altın'' gelecekte sadece o kullanılacak. Ülkeler şimdiden araştırmaya başladı. Beyaz altın ne?

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ABD'de 3 bin dolar daha ucuza satılıyor!

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın ABD pazarında, serbest piyasa fiyatından yaklaşık olarak 3 bin dolar daha ucuza satılıyor. İşte detaylar...

Dünyanın en zengini bir günde 11 milyar dolar kaybetti!

Dünyanın en zengin insanı olan Bernard Arnault'un servetinde 1 günde 11 milyar dolar azalma meydana geldi.

Elinde altını olanlar, bu sene altın alacaklar dikkat! Dünyanın en büyük uzmanlarından biri duyurdu!

Geçtiğimiz yılı beklendiği gibi kapamayan altında 2023 için çok olumlu yorumlar geliyor. Uzmanların çoğu 2023’ün ‘altın yılı’ olacağı görüşünde. Peki bu değerli madende 2023 gerçekten ‘altın yıl’ olacak mı? Dünyanın en büyük uzmanlarından biri işte bu sorunun yanıtını verdi!

Dünyanın en güçlü pasaportları hangileri? Zirve değişti, işte Türkiye'nin sıralamadaki yeri

Passport Index'in verilerine göre 2022'de dünyanın en güçlü pasaportları duyuruldu. Listenin 1 numarasında ise Avrupa ülkeleri bulunmuyor. İşte o şaşırtan liste...

Dünyanın en zenginleri açıklandı! Bu yıl bir ilk yaşandı! İşte tam liste

Dünyanın en zenginleri listesinde bu yıl bir ilk yaşandı. Birkaç sene öncesine kadar ismi Hindistan dışında bilinmeyen Gautam Adani iki senede servetine servet katarak, ABD’li zenginleri solladı. İşte detaylar…

Dünyanın en ince gökdeleninin inşaatı sona erdi! İşte New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler

ABD'nin New York kentinde, "dünyanın en ince gökdeleni" olacak şekilde inşa edilmeye başlanan binanın yapımı tamamlandı. New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler dikkat çekti. İşte detaylar...

Dünyanın en saçma binası yıkılıyor! İşlemler tamamlandı!

En çok kullanılan arama motoru olan Google'da "Dünyanın en saçma binası" olarak ilk sırada çıkan bina yıkılıyor...

Kahramanmaraş'taki dünyanın en saçma binası yıkılıyor!

Google'da 'Dünyanın en saçma binası' şeklindeki aramada ilk sırada çıkan Kahramanmaraş'taki 18 katlı İl Özel İdare binasının yıkımı başladı. Kasım'da gerçekleştirilen ihaleyi 6 milyon 600 bin  TL teklifle kazanan müteahhit firma, binanın yıkımı için start verdi.

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

dünyanın en güçlü ekonomileri Haberi

dünyanın en güçlü ekonomileri

Denetim, danışmanlık ve vergi alanında dünya çapında 157 ülkede faaliyet gösteren PriceWaterhouseCoopers (PWC) 2030 yılında dünyadaki en güçlü ekonomilerin hangileri olacağına dair tahminlerini yayımladı.


“Uzun vadeli görünüm: Küresel ekonomik düzen 2050 yılında nasıl değişecek?” adlı rapor 32 ülkeyi satın alma gücü paritesine göre GSYİH bazında sıralıyor. 


Satın alma gücü paritesi, ekonomistler tarafından belli bir zaman diliminde ülkelerin ekonomik verimlilik ve yaşam standartlarını belirlemek amacıyla kullanılıyor.


PwC’nin bulgularına göre 113 yıllık sürede bazı ülkeler her zamanki pozisyonlarını korusalar da, 2030 yılında inişe ya da tırmanışa geçecek pek çok ülke var.



32- Hollanda

Gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH): 1,080 milyar dolar


31- Kolombiya

Gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH): 1,111 milyar dolar


30- Güney Afrika

Gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH): 1,148 milyar dolar


29- Vietnam

Gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH): 1,303 milyar dolar


28-...